Ulkomaat

Erdogan uhkaa päästää Eurooppaan miljoonia pakolaisia, jos EU kritisoi Turkin hyökkäystä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan päätti hyökätä Syyriaan keskiviikkona. KUVA: STR / EPA
Ulkomaat 10.10.2019 13:56 | Päivitetty 10.10.2019 14:32
STT, Kaleva

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan uhkaa päästää Eurooppaan miljoonia pakolaisia, mikäli EU kritisoi Turkin operaatiota Syyriassa.

–  Hei EU, herätkää. Sanon sen uudelleen: jos yritätte väittää operaatiomme siellä (Syyriassa) olevan hyökkäys, meidän tehtävämme on helppo, avaamme ovet ja lähetämme 3,6 miljoonaa pakolaista teille, Erdogan sanoi tänään maan parlamentille pitämässään puheessa.

Turkin mukaan sen eilen aloittama toiminta Syyriassa on rauhanoperaatio, jossa on Erdoganin mukaan surmattu tähän mennessä 109 terroristia.

–  Meillä on viesti heille, jotka on pakotettu liittymään YPG:n (Syyriassa toimiva kurdiarmeija) riveihin. Jos lähdette nyt... meidän sylimme on avoinna.

Turkki väittää operaation etenevän suunnitellusti, kurdit puhuvat torjutuista hyökkäyksistä

Kurdijoukot kertoivat aiemmin tänään torjuneensa Turkin tekemän uuden maahyökkäyksen rajan tuntumassa Ras al-Ainin alueella. Myöhään eilen kurdijohtoiset SDF-joukot sanoivat puolestaan torjuneensa Turkin hyökkäyksen Tal Abyadissa.

Turkki on kuitenkin sanonut operaationsa edenneen suunnitelman mukaisesti. Turkin puolustusministeriö kertoi tiedotteessa, että sen ilma- ja maaoperaatiot toteutettiin yön aikana onnistuneesti ja niissä määritellyt kohteet otettiin haltuun. Puolustusministeriö ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mitä nämä kohteet olivat.

Lavrov kehotti Syyriaa ja Turkkia vuoropuheluun, moitti Yhdysvaltojen politiikkaa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kehotti tänään Syyriaa ja Turkkia keskustelemaan keskenään Syyriassa olevista kurdijoukoista. Lavrovin mukaan vuoropuhelu maiden välillä on välttämätöntä. Lavrov totesi myös, että eilen alkanut Turkin hyökkäys Syyrian rajan yli on Yhdysvaltojen politiikan tulosta. Hän huomautti lisäksi, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toimet ovat aiemminkin hankaloittaneet ongelman ratkaisemista alueella.

Iran puolestaan vaati Turkkia lopettamaan välittömästi hyökkäyksen Syyrian kurdialueille. Iran ilmaisi huolensa etenkin konfliktialueella olevista siviileistä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 14.32.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toistan kymmenen vuotta sitten hokemani🤑🤑🤑
Onnea vaan Turkista sijoitusasunnon ostaneille💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka vielä haluaa tuollaiseen maahan matkustaa? Turismi kun loppuu, niin saattaa muuttua ääni kellossa. En ole koskaan Turkkiin halunnut enkä ikinä tule sinne menemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lyödään Turkin matkailu boikottiin ja eristetään koko maa kaikesta yhteistyöstä Euroopnan kanssa myös urheilun osalta. Katellaan sitten, miten Turkki vastaa. Voidaan myös palautella turkkilaisia takaisin Turkkiin, mistä tosin mm. Saksa voi kärsiä. Pullistelua riittää, kun näitä huonon itsetunnon omaavia johtajia löytyy monesta maasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tälle miehelle olisi saatava joku roti. Ottaa miljoonat ihmiset pelinappuloiksi, niin kuin he olisivat hänen omaisuuttaan. Eikö tällainen toiminta ole jo ihmisoikeuksia loukkaavaa. Harmittaa, kun suomalaisetkin menevät Turkkiin lomille. Boikotoisivat. Raha se on viime kädessä joka tepsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä vielä esitettiin ja kovin aktiivisesti, että Turkista tulisi Eu:n jäsen. Esimerkiksi komissaari Olli Rehn ajoi tätä asiaa ja valmisteli sitä Turkin kanssa. Silloin jo tällainen aivan normaali kansalainen kuin minä epäilin todella paljon tätä. Ja miten kävi, ei kai liene tarpeen tässä toistaa, mitä Turkki on saanut aikaan. No, positiivisena ainakin sen, että se on pitänyt pakolaisista huolto miljardeilla, joita Eu on sinne antanut. Olisihan se melkoinen katastrofi, jos Turkki olisi nykyään Eu:n jäsen, kun Eu ei tahdo pärjätä näiden nykyisten jäsenien kanssa. Heille pumpataan rahaa ja he tekevät sillä mitä haluavat. Voiko olla tyhmempää systeemiä kuin tämä Eu:n rahanjako.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä typeränpää systeemia olekaan. Britit teki johtopäätöksen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaako kiristämiseltä? Happamia sano kettu ku ei päässy eu.n jäseneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
29
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
27
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image