Ulkomaat

Egypti äänestää perustuslain muutoksista maanantaihin asti ris­ti­rii­tai­sis­sa tunnelmissa

KUVA: Islam Safwat
Ulkomaat 20.4.2019 17:57
Maarit Uber

Lakimuutos mahdollistaisi istuvan presidentin Abdel Fattah al-Sisin valtakauden jatkumisen jopa vuoteen 2030 asti.

Egyptissä äänestetään parhaillaan istuvan presidentin Abdel Fattah al-Sisin valtakauden jatkamisesta enimmillään vuoteen 2030 asti. Egyptiläiset kertovat mielipiteensä perustuslain muutoksista lauantaista maanantaihin kestävässä kansanäänestyksessä.

Al-Sisi valittiin toiselle nelivuotiselle presidenttikaudelle viime vuonna. Lakimuutos pidentäisi al-Sisin meneillään olevan kauden kuusivuotiseksi, jolloin se kestäisi vuoteen 2024 asti. Hän saattaisi asettua sen jälkeen ehdolle vielä kolmannellekin kaudelle.

Kritisoitu äänestys

Sotilastaustaisen al-Sisin vallassa pysyminen vahvistaisi edelleen armeijan asemaa maassa.

Ihmisoikeusjärjestöistä muun muassa Human Rights Watch ja Amnesty International arvostelevat kansanäänestystä.

Suurin osa uutistoimisto Reutersin lauantaina haastattelemista äänestäjistä sanoi äänestäneensä perustuslain muutosten puolesta. Vastustajien mukaan muutokset rynnitään läpi ilman kunnollista julkista tarkastelua.

A-Sisi ei ole onnistunut köyhyyden vastaisessa taistelussa eikä muidenkaan sosiaalisten ongelmien ratkaisussa. Presidentin kannattajat perustelevat perustuslain muutosten välttämättömyyttä sillä, että siten presidentti saisi lisäaikaa kehitysprojektien ja talousuudistusten maaliin saattamiseen.

Tiukka kontrolli

Turvatoimia on nostettu äänestyksen vuoksi merkittävästi pääkaupunki Kairon lisäksi muuallakin maassa.

Media ja sosiaalinen media ovat Egyptissä tiukasti vallanpitäjien kontrollissa.

Al-Sisi onnistui syrjäyttämään Muslimiveljeskunnan Mohamed Mursin sotilasvallankaappauksen keinoin vuonna 2013. Egyptiä kauan hallinnut diktaattori Hosni Mubarak menetti asemansa vuoden 2011 arabikevään mielenosoitusten jälkimainingeissa.

MAINOS

Kommentoi

FAARAON HOVIVÄKEÄ JA KLEOPATROJA miljoonine jumalineen . Joogaa vähän ja meedioita . Koko Palestiina on ollut faaraoiden vallassa ! Kleopatrat on liikkunut myös turkin alueella . Et silleen . Ja Kreikan Aleksandria perusti sinne kaupungin . Pyramidit sisältää hakaristejä niissä faaraoiden kuvissa ja patsaissa jopa Iranissa pidetään hakaristi koruja ( se budha). Tiedättehän budha/ hindu shiwa jumalien käsimerkit mm.2 sormea pystyssä . Se käsi merkki on Aasian maissa yleinen . Faaraon henkeä Niilillä kutsutaan kundaliinikäärmeeksi ,Kiinassa se on punainen lohikäärme .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ymmärtää hieman taustoja, niin saa paremman kuvan mitä on tapahtumassa Egyptissä. Arabikevät eli Muslimiveljeskunnan vallankaappaus ympäri Lähi-itää oli eittämättä Obaman ja hänen globalisti-ystäviensä tukema ellei järjestämä operaatio. Useissa maissa todellakin vaihtui valta ja samaan aikaan syntyi Isis. Se mitä globalistit olivat suunnitelleet ihmiskunnalle, on sellaista mitä ei pysty edes kirjoittamaan, mutta voitte toki kuvitella.

Al-Sisi on hyvien tyyppien tukema presidentti ja on palauttanut vallan Egyptin kansalle ja tuhonnut terroristit sekä viheliäiset globalistit. Al-Sisi on Trumpin ja Putinin liittolainen. Al-Sisi tulee saamaan jatkokautensa, sillä kansa rakastaa häntä samoin kuin Putinia Venäjällä. Globalistien valheet eivät kansaan tehoa ja ainahan tuo virsi on sama kuten tässäkin uutisessa. Aivan kuin olisi copy-paste jostain Putinin tai Trumpin vastaisesta propagandasta.

Lähi-itään on tulossa rauha ja myös koko maailmaan on tulossa rauha. On ensisijaisen tärkeää, että Egyptissä on nimenomaan Al-Sisi joka on rauhan mies ja tulee tukemaan Trumpin hieman myöhemmin esittämää rauhaa Israelin ja Palestiinan välillä.

Trumpilla ja Syyrialla oli salainen sopimus siitä, että kun Trump on tuhonnut Isiksen ja vapauttanut Syyrian globalisteista, niin Trump voi julistaa Golanin kukkulat Israelille ja Syyria ei vastusta. No vastustiko? Ei vastustanut ei, sillä Trumpilla oli diili. Vastaavasti Israel tulee antamaan Palestiinalle merkittävän maa-alueen etelästä ja Al-Sisi tukee hanketta lounaisrajalla. Kyseessä on maailman historian ultimaattisin diili minkä Trump on siellä valmistellut ja lähes kaikki siirrot ovat jo valmiina ultimaattumia varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:29
Britannia ja Ruotsi sopivat ilmapuolustuksen yhteistyöstä – Suomeenkin ehdolla olevat Gripen- ja Eurofighter-hävittäjät nostettiin kumppanuuden esimerkeiksi
11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

80 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

7 vuotta peruskoulun jälkeen. Palkka 5450€/kk. Kokemusta 9 vuotta. Tulkki Lue lisää...
Aikaperuspalakka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image