Ulkomaat

Donald Tuskin mielestä brexitiä ajaneilla on erityinen paikka helvetissä

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk (oik.) pohdiskeli brexitiä ajaneiden kohtaloa Irlannin pääministerin Leo Varadkarin kanssa. KUVA: OLIVIER HOSLET
Ulkomaat 6.2.2019 18:17
Seppo Ylönen, Reuters

Bryssel

Euroopan unioni ei tee uutta tarjousta Britannian EU-erosta eli brexitistä, sanoi Eurooppa-neuvoston puolalainen puheenjohtaja Donald Tusk keskiviikkona.

Enemmän kohua Tusk synnytti kuitenkin pohdiskellessaan sitä, mikä on brexitiä ajaneiden ihmisten kohtalo.

– Olen miettinyt, millaiselta näyttää se erityinen paikka helvetissä niille, joka ajoivat brexitiä ilman, että heillä oli edes hahmotelmaa suunnitelmasta, miten se toteutetaan turvallisesti, Tusk pohdiskeli.

Tusk laukoi tuomionsa tiedotustilaisuudessa Irlannin pääministerin Lao Varadkarin kanssa.

Varadkar tarttui tämän jälkeen mikrofoniin ja sanoi suu naurusta karehtien, että "olet oikeassa" mutta että "joudut tästä kauheisiin vaikeuksiin brittilehdistön kanssa".

Ylimielisiä öykkäreitä

Kauaa ei reaktioita tarvinnut saarivaltiosta odottaa.

Pääministeri Theresa Mayn tiedottaja sanoi, että Tuskin kommentti on omiaan vaikeuttamaan yhteisymmärryksen löytymistä Lontoossa.

Vielä kovempaa kieltä käyttivät brexitin kiivaimmat kannattajat.

– Brexitin jälkeen olemme vapaat sinun kaltaisista vaaleilla valitsemattomista, ylimielisistä öykkäreistä. Se kuulostaa minusta paremminkin taivaalta, vastasi brexit-kampanjan näkyvin hahmo Nigel Farage.

Britannia lähtee EU:sta ilman sopimusta 29. maaliskuuta, ellei pääministeri May pysty vakuuttamaan unionia erosopimuksen avaamisen tarpeellisuudesta. May saapuu Brysseliin torstaina.

Britannian hallitus ja EU:n neuvottelijat hyväksyivät lähes 600-sivuisen sopimuksen marraskuussa, mutta Britannian parlamentti tyrmäsi sen murskaluvuin tammikuussa.

Britannian kolme todennäköisintä vaihtoehtoa ovat äkkiero ilman sopimusta, viime hetken sopimus tai brexitin siirtäminen.

MAINOS

Kommentoi

Meinaako Tuskin olevan hänelle taivaspaikka taattu,tuskin kyllä hiilen luonti on eessä.EU on muutoksen kourissa, harmittavat vaalitkin vielä tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tusk oli liian hempeä lausunnoissaan, sitä se kohteliaisuus teettää, mutta aivan oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskaan aikaisemmin elämäni aikana en ole ollut näin onnellinen kuin nyt. Olen aikuinen kansalainen ja kokenut useimmat perusasiat kuin te muutkin, mutta kertaakaan en ole kokenut näin suurta ja aitoa onnellisuuden tunnetta kuin juuri nyt. Yli vuosikymmenen odotuksen jälkeen globaali eliitti todellakin nyt hajoaa ja tämä on viikon paras uutinen, että siellä vaaleilla valitsematon EU-presidentti (se on Tuskin oikea titteti jota globalistit eivät enää kehtaa edes käyttää kun niillä hävettää oma epädemokratiansa) toivottaa matkaa helvettiin suvereenin Britannian kansan enemmistölle. Ei ole olemassa täydellisempaa demokratian muotoa kuin se, että kansa saa itse äänestää suoraan omista asioista kuten Britanniassa tapahtui. Demokratia on globaalin eliitin pahin vihollinen ja tämän uutisen jälkeen kukaan ei sitä edes kiistä.

Tämä päivä on ollut minulle satumainen, sillä juuri sain katsottua Trumpin lähes taivaallisen State of the Union -puheen ja kun sen jälkeen Kalevan aukaisin, niin globalistien ykkös-nimi toivottaa demokratian ystäville matkaa helvettiin. Tämä on ehkä paras päivä ikinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Donald Tusk on aivan oikeassa sekä Britannian että Puolan suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa ottaa eliitille koville. Sivistymätöntä kielenkäyttö. Ettei vain olisi vihapuhetta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisia muuten äännestisin mutta kun ajavat eroa EU:sta ni ei pysty. En halua sahata omaa oksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eliitille, globalisteille ja heidän epädemokraattisesti valituille hännystelijöilleen on tietysti kova pala että jossain kansa saa oikeasti päättää omista asioistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Brittien käsitys demokratiasta on periytyvät parlamenttipaikat. Sekö on sitä että kansa päättää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missähän "kansa" sitten osaisi paremmin päättää? "Kansanradioita" kuunnellessa ja yleisönosastoja lukiessa samainen "kansa" äänestää aina väärät ihmiset kuntien, valtion kuin EUnkin edustuslaitoksiin. Kuitenkin kaikissa mittauksissa tyytyväisimmät asukkaat ovat juuri näissä parjatun eliitin globalisaation uhreiksi vieneissä maissa. Toista päätä edustavat vahvojen, kansansa parhaaksi toimivien johtajien valtiot, joista muuttovirta vie kummasti poispäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:15
Miesten trapin finaalipaikat karkasivat suomalaisilta Hollolassa
18:03
Valtteri Bottas huilaa kotimaisemissaan ilman sopimusstressiä
18:00
Sentencedin comebackia ei kannata toivoa, sillä sitä ei tule, sanovat yhtyeensä menneisyyttä muistelevat Sami Lopakka ja Vesa Ranta – kirjoja sen sijaan ilmestyy Tilaajille
17:00
"Liberaalivyörytys" ja "Pride-ideologia" rajoittavat konservatiivien mielestä sananvapautta – Tämä uhka saa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit lähentymään toisiaan Tilaajille
15:33
Pyhäjärvellä ulosajo – yksi henkilö viety sairaalaan
15:21
Matkailuyhdistys haluaa kestävän kehityksen sertifikaatin Ruka-Kuusamon alueelle – Matkailuyrittäjät näkevät aluesertifikaatin hyvänä välineenä
14:30
Omakotitalo paloi Ylitorniolla lauantaina – viranomaiset vaitonaisia palon syystä
23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
20
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
19
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image