Ulkomaat

Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä so­ti­la­sa­vus­tus­ta panttaamalla

Presidentti Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte, mikäli syytökset aseman väärinkäytöstä todetaan paikkansapitäviksi. KUVA: RON SACHS / POOL
Ulkomaat 22.9.2019 22:00
Reuters

Presidentti Donald Trumpin uskotaan käyttäneen Yhdysvaltojen ulkopoliittista valtaa oman asemansa pönkittämiseen ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Jos selvityksissä käy ilmi, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on painostanut Ukrainan presidenttiä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokasta Joe Bideniä panttaamalla sotilasavustusta, on virkasyyte ainut mahdollinen menettely.

Näin kommentoi sunnuntaina Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedusteluvaliokunnan puheenjohtaja Adam Schiff.

– Jos presidentti todella panttasi sotilasavustusta samalla, kun hän yritti painostaa vieraan valtion johtajaa luvattomaan tekoon saadakseen törkyä presidenttivaalikampanjan vastustajastaan, se [virkasyyte] voi olla ainut yhtäläinen vastaus verrattuna Trumpin tekoon.

Virkasyytemenettelyllä on mahdollista hyllyttää istuva presidentti, mutta menettelyllä pitäisi olla republikaanien tuki senaatissa.

Schiff arvioi, etteivät senaatin republikaanit tulisi asettumaan virkasyytteen kannalle.

– He ovat osoittaneet halunsa tukea Trumpia, vaikka mikä olisi, Schiff sanoi.

Amerikkalaislehdet: Trump usutti Ukrainan presidenttiä Bidenien kimppuun

Yhdysvalloissa muhiva skandaali koskee Trumpin ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyn välistä puhelua heinäkuulta.

Puhelun aikana Trump kehotti useasti Zelenskyä aloittamaan tutkimukset Joe Bidenin ja tämän pojan toimista Ukrainassa, kertovat Washington Post ja New York Times. Lisäksi Trump pyysi Zelenskyä olemaan yhteydessä Trumpin asianajaja Rudy Giulianiin.

Bidenin poika Hunter oli vuonna 2014 ukrainalaisen Burisma Holdings -energiayhtiön hallituksessa.

Trumpin leiristä väitetään, että Biden vaati Ukrainaa irtisanomaan syyttäjä Viktor Sokinin, joka tutki Burisma Holdingin väitettyjä korruptiotapauksia.

Bidenien väärinkäytösväitteistä ei ole esitetty todisteita.

Tieto Trumpin ja Zelenskyn puhelun sisällöstä tuli julki nimettömänä annetun ilmiannon seurauksena. Ilmiantaja työskentelee tiettävästi jossakin Yhdysvaltaojen tiedusteluorganisaatiossa.

Yhdysvaltojen hallinnolle annetun ilmiannon mukaan Trump olisi tehnyt Zelenskylle lupauksia vastapalvelukseksi Bidenien toimien selvittämisestä.

Biden on Trumpin ykköshaastaja

Yhdysvalloissa Trumpin tekemäksi väitettyyn painostamiseen on suhtauduttu vakavasti.

Mikäli Trump on painostanut Ukrainan presidenttiä Bidenin tutkimiseen, Trump olisi käyttänyt Yhdysvaltojen ulkopoliittista valtaa oman asemansa pönkittämiseen.

Joe Biden on vahvin ehdokas demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi ensi vuoden vaaleihin.

MAINOS

Kommentoi

Ei ole enää epäilystäkään miksi median työntekijät irtisanovat itsensä koska, kaikki uutiset käännetään ylös alaisin hyvä on paha oikia on väärin. Median agenda on vaan se että, Trump on paha vaikka se tekisi mitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä media taas Suomessakin mennyt lankaan kuten aina näissä Trump uutisissa. Tämäkin ilmiantaja ei itse ole nähnyt tai lukenut väitettyä tapahtumaa mutta vain huhu-puheita kuten muutkin venäjä-kytkökset. Biden pojalla ja ehkä itse Bidenillä on ollut venäjä-kytösiä joita täällä juuri nyt tutkitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvalloissa on rikos jos on soittanut jollekin henkillle Venäjälle tai sitten jopa käynyt Venäjällä. Ruttohan sieltä vähintään on tarttunut ja leviää vielä ja saastuttaa koko Ameriikan mantereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko nyt olisi Trump kaivanut itselleen niin syvän kuopan, ettei sieltä enää pääsekään ylös. Voi vaan toivoa että republikaanitkin alkavat jo kyllästyä tyypin jatkuviin rikkomuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha aloittaa tämänkään median aivopesua kun emme pääse kuitenkaan äänestämään. Viimeksi pelasitte avoimin kortein Hillaryn puolella Trumphia väheksyen ja olitte väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Eihän meidän tarvitse - eikä edes kannata - tietää mistään muusta kuin sellaisesta, mistä pääsemme äänestämään.

Missä olimme väärässä "Trumphin" suhteen (jos kuuluu jonkun hahmon faneihin, tuntuisi siltä, että kannattaisi ottaa selvää edes hänen oikeasta nimestään, vai kuulutko myös Peräsmiehen ja Kepakkomiehen ihailijoihin)? Ei Clintonkaan mikään ihanne-ehdokas ollut, mutta hän oli sentään järjissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trollipajassa on oudot työajat :D
Uutismedian tehtävä on välittää uutisia, ei myötäillä sinun vahvaa ja heittelehtivää tunne-elämääsi, Rauter.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jutussa ei ole mitään korjattavaa.
se on aivan oikein suomennettu.

kauhukakara joutuisi vihdoin teoistaan vastuuseen.

mutta vaikeatahan se teille on myöntä ettei rmppi olekaan täydellinen, saati epöjumala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin päinkö tämä kohu kääntyi Suomessa. Tyypillistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin kääntyi Suomessa ? Kohu on nimenomaan syntynyt Trumpin epäillystä teosta ja siitä media Yhdysvalloissa uutisoi. Republikaanit yrittävät tietenkin suojella presidenttiä kääntämällä kaiken Bidenia vastaan ja sehän uppoaa suomalaisiin trumpisteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö yhtään ihmetytä kun Trumpista ei ole yhtään "positiivista" uutista kirjoitettu suomessa? No sehän uppoaa suomalaisiin Trumpin vastustajiin. Oma pressammekin puhui eräässä seminaarissa että "todennäköisesti venäjä vaikuttanut vaaleihin,siltä näyttää" . Hyvä Sauli!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nono2:kin on saanut koulutuksen lahjaksi oppiakseen käyttämään järkeään, mutta sehän ei onnistu jos järkeä ei ole. Se pitää valitettavasti periä vanhemmilta, kaupasta sitä ei saa eikä Yrjönkadun toimistosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:34
AC Oulun kausi päättyi tasapeliin – pettymysten kausi toi seitsemännen sijan
19:00
Mitä ihmettä tekee laitoslaulaja? Oululainen Kaisu Leinonen laulaa heleällä äänellään ja laulattaa vanhuksia laitoksissa sekä palvelukodeissa Tilaajille
19:00
Näin kajahtaa laitoslaulajan laulu Kaakkurin palvelukodissa
18:00
Kuinka Oulun ensimmäisen kuvernöörin kahvipannu päätyi Kiiminkiin: Vasta tarina tekee esineestä erityisen Tilaajille
18:00
Toisen roska on toisen aarre Pohjois-Pohjanmaan museossa
17:39
Poliisi perustelee toimia Turkki-mielenosoituksessa sillä, että aiemmin rikottiin lähetystön ikkunat – Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä
16:52
Rattijuoppo ja useiden autojen sivupeilit hajottanut nuori mies työllistivät poliisia Kajaanissa
188
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image