Ulkomaat

Donald Trump lyö rajoja kiinni – presidentin appivanhemmat saivat kan­sa­lai­suu­den tämän haukkumalla tavalla

KUVA: MICHAEL REYNOLDS
Ulkomaat 10.8.2018 14:57
Daniel Wallenius

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari on vaatinut maahanmuuttajaäidin ja tämän tyttären palauttamista Yhdysvaltoihin sen jälkeen, kun hän sai kesken oikeuden kuulemisen tiedon, että viranomaiset olivat lähettäneet nämä palautuslennolla El Salvadoriin.
Kaksikko ei ehtinyt poistua lentokoneesta El Salvadorissa, vaan palasi heti samalla koneella yhdysvaltoihin.

Äiti ja tytär ovat 12 asianomistajan joukossa oikeusjutussa, jossa pyritään kumoamaan Yhdysvaltain ulkoministerin Jeff Sessionsin ajamat kiristykset turvapaikkaprosessissa. Oikeuden kuulemisessa oli kyse asianomistajien palautusten lykkäämisestä.

Tiistaina jätetty haaste pyrkii kumoamaan hiljattain tehdyt tiukennukset, jotka vaikeuttavat perhe- tai jengiväkivaltaa pakenevien mahdollisuuksia pysyä Yhdysvalloissa.
Juuri Session on ollut johtamassa presidentti Donald Trumpin hallinnon yrityksiä kitkeä laitonta maahanmuuttoa.

Suunnitelmat leikkaisivat maahanmuuton puoleen

Laittoman maahanmuuton lisäksi Trump pyrkii voimakkaasti rajoittamaan laillista maahanmuuttoa.

Trump on ehdottanut sukulaissuhteisiin perustuvan maahanmuuton korvaamista osaamisperusteisella järjestelmällä. Lisäksi hän haluaa lakkauttaa viisumiarpajaiset ihmisille, joiden kotimaista Yhdysvaltoihin suuntautuu vain hyvin vähän maahanmuuttajia.
Kongressi on tähän mennessä ollut Trumpin suunnitelmia vastaan. Asiantuntijat arvioivat, että Trumpin suunnitelmat leikkaisivat laillisen maahanmuuton Yhdysvaltoihin noin puoleen.

Erityisesti Trumpin hampaissa on ollut perhesyiden vuoksi tapahtuvan maahanmuuton, jota Trump nimittää ketjumaahanmuutoksi, lakkauttaminen.

Trump haluaisi rajoittaa maahanmuuttoa siten, että maahanmuuttajat saisivat vain puolisonsa tai alaikäiset lapsensa mukaan Yhdysvaltoihin. Aikuiset lapset, sisarukset ja vanhemmat jäisivät jatkossa ulkopuolelle.

Appivanhemmille kansalaisuus ketjumaahanmuuton kautta

Samana päivänä kun elsalvadorilaista äitiä ja tytärtä kuljettanut palautuslento kääntyi takaisin, pidettiin New Yorkissa hyvin matalan profiilin kansalaisuusseremonia.

Seitsemänkymppinen slovenialainen aviopari, Viktor ja Amalija Knavs, jotka ovat jo pidempään asuneet Yhdysvalloissa, vannoivat kansalaisuusvalansa. Heidän apunaan viisumin saannissa on toiminut pariskunnan tytär Melania Trump.

Knavsien tie kansalaisuuteen oli täysin laillinen, mutta eteni juuri sitä reittiä, jota Melanian aviomies, presidentti Donald Trump on arvostellut voimakkaasti Twitterissä.

Torstaina Trumpin Twitter-tili kuitenkin pysyi vaiti maahanmuutosta. Sen sijaan hän purki tuntojaan riemuitsemalla maan avaruusarmeijasuunnitelmista sekä haukkuen Venäjä-tutkintaa lavastetuksi noitajahdiksi.

MAINOS

Kommentoi

Niin mutta tämä on ihan eri asia suomalaiset Hiekkalaatikko politikot on nuoleskelijoita aina Rähmällään jonnekin suuntaan tärkeää kun joku kehuu ja taputtaa selkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä me saatas tämmönen Trump. Niin viisas mies, ajattelee kaikin puolin omia ja omn valtion verorahojen käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän kuullostaa että meillä olis jo sellainen. Senkun lähet Twitteriin ja siitä politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkoministerillä saanee yksityishenkilönä olla oikeus lausua mielipiteensä. Niinhän täälläkin tehdään ja vieläpä 99 prosenttisesti haukutaan ja nälvítään. Jos kaikki joutuisivat kommentoimaan omilla nimillään, niin auka tyhjää tällä foorumilla olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää olla maapallon presidentti, että pystyy käyttäytymään Trumpin lailla.
Piskuisen Suomen johtaja ei voi suututtaa koko muuta maailmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisin kuin keskiverto elintasonkohotusta etsivällä, saati sitten laittomasti maahan tunkeutuneella henkilöllä, appivanhemmilla on tilanne vallan toinen, niin ja kuten uutisessakin sanotaan, ovat he LAILLISIA siirtolaisia. Trump ja hänen vaimonsa pystynevät omilla taloudellisilla resursseillaan pitämään appivanhemmat leivässä ja luultavammin päälle on myös särvintäkin.

Meksikon entinen Yhdysvaltojen suurlähettiläs Arturo Sarukhan kertoi vuonna 2015 MSNBC televisiokanavan haastattelussa meksikon hallituksen arvioivan, että yhdysvalloissa asuu jopa 30 miljoonaa meksikolaista laittomasti, vaikka hallitus ilmoittaa luvuksi "vain" noin 12 miljoonaa. Jokainen voi kuvitella sen kaaottisen tilanteen, ja hirvittävän kustannuksen varsinkin yhdysvaltojen mustille sekä alhaisen koulutustason omaaville kun töistä kilpaillaan "verokortittomien" kanssa.

Laitoman maahanmuuton tukeminen on tosiallisesti orjatyön ja järjestäytyneen rikollisuuden tukemista, vastaan voi väittää mutta näin se on ja muuksi se ei hyvyysvärinällä muutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15
Oikeusministeri Häkkänen haluaa tiukentaa rikosten rangaistuksia entisestään – "Pahoinpitelykulttuuri elää meillä sitkeässä"
15
Rinne vei yrittäjille omat eväät: Uusi oikeusapuyksikkö joka maakuntaan ja verohuojennukset kolmelle ensimmäiselle työntekijälle
14
Rakennusyhtiö Lehto Group antoi tulosvaroituksen – liikevoitto jäämässä ennakoitua pienemmäksi
10
Entinen EK:n työmarkkinajyrä Laatunen: "Olen tänä päivänä suositumpi työntekijöiden Hakaniemessä kuin työnantajien Etelärannassa"
10
Katso videolta, miten varmistat että pyöräsi renkaat pysyvät kiinni - Hengenvaarallinen renkaiden löysyttely näyttää jatkuvan Oulussa
8
Nuori Rasmus Kupari johdatti Kärpät yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon ja uuteen seuraennätykseen – päätöserässä kaksi ulosajoa
7
Puheenvuoro: Verotus vie liikennettä väärään suuntaan – autoveron tasoa tulisi pudottaa kautta linjan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image