Ulkomaat

DN: Mi­ni­su­kel­lus­ve­ne saattoi kuljettaa venäläisiä eliit­ti­jouk­ko­ja Ruotsin vesillä

Ulkomaat 19.10.2014 13:54
STT-TT

Ruotsalaislehden mukaan voi olla mahdollista, että haveriin joutunut minisukellusvene on kuljettanut venäläisiä erikoisjoukkoja. Dagens Nyheterin haastatteleman turvallisuusasiantuntijan Joakim von Braunin mukaan Triton NN -tyyppiseen alukseen mahtuu kymmenkunta miestä.

– Eliittisotilaat voivat uida saareen kaukaakin ja piiloutua sinne. He käyttävät suljetun kierron sukellusjärjestelmiä, joista ei tule kuplia ja joiden ilmavarastot riittävät useita tunteja. Taktisista ja psykologisista syistä ryhmä jakautuu korkeintaan kahteen pienempään ryhmään. Jos sukellusvene joudutaan jättämään, siihen viritetään räjähdyspanos, joka räjähtää vaikkapa vuorokauden kuluttua.

Sotilaat voidaan hakea saaresta myöhemmin esimerkiksi moottoriveneellä tai sitten he voivat ottaa yhteyttä Ruotsissa toimiviin Ruotsin kansalaisiin, jotka kuuluvat piilotettuun agenttiverkostoon.

Braun ei usko, että sukellusveneen saattoalukseksi epäilty tankkeri olisi saattoalus, mutta se voisi esimerkiksi toimia minisukellusveneen radioliikenteen välittäjänä, koska niiden kommunikaatiokyky on muuten varsin heikko.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin armeija on jo aloittanut etsinnät ranta-alueilla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

kyllä ne rantaan saadaan jos halutaan huudetaan megafonilla että ilmaista vodkaa on tarjolla minä tarjoan niin alkaa tulla vipinää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melekosta saionsfiksonia.Kukahan tuotakin uskoo?? Eliittisotilaita Ruotsin rannikolla trikkikuvan todistamana??
Batmankin on nähty,jota etsitään??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on nyt Ruotsin menoa! Venäjä kuljettanut johonkin saareen 10 eliittisotilasta. Niillehän ei Ruotsin ammattiarmeija voi mitään vaan ne miehittävät koko Ruotsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon helpompi on mennä Ruåtsiin Tornio-Haaparannan kautta. Sitä ei valvo kukaan. Ja jos oikein ilkeä haluaa olla, koko Perämeri on vapaasti käytettävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näitä satuilijoita .jos nyky vehkeillä ei tuon kummempaa tietoa kuvaa ym saa merestä niin nostakaa knnyt pystöön avutonta touhua miksei se nato apuri nyt näytä kuvia mikä siellä mönkii .kyllä nyt menee kokoomus-rkp rikkailta yö unet kun pelätään taalerien katoavan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hulluja nuo ruotsalaiset, helpompi vain muuttaa sinne asumaan ja elämään ruotsalaisten laskuun kuin tehdä jotain ihme operaatioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitähän tämä on luodaan jatkuvasti erilaisia uhkakuvia nato kannatuksen kasvamiseksi Ruotsissakin joka vaikuttaa sitäkautta myös meidän asenteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä tiedot joita Venäjän toimesta kantautuu viikoittain pitkin Venäjän lähi alueita on huolestuttavia. Venäjän talous menee kohti konkurssia ja on tehtävä jotain. Iso sota olis Putinin pelastus. Suomessa ei ole herätty todellisuuteen, täällä ei haluta uskoa Venäjän järjettömään politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa tuolla mitään kuitenkaan on. Onhan näitä epäilyjä ollut ennenkin. Mitä vakoiltavaa Ruotsissa muka olisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko esim. kaikki edistyksellinen länsitekniikka ja sen käyttötavat modernin yhteiskunnan ylläpidossa? Kaiken käyttökelpoisen tiedon varastaminen tai kopiointi ilman lupaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sikäläiset puolustusvoimat on munanneet itsensä maailman silmissä. Jos tosiaan sinne on asennettu miinoja, niin taitaa heikäläisten laivasto olla pois pelistä tosi paikan tullessa. Venäjä taitaa valmistautua kaikin keinoin mahdollista tulevaa koitosta varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisin, että mukana ovat myös Putin ja Kim Jong-Un vapauttamassa Ruotsiin kaapattuja lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Länsi vapiskoon . Venäjällä on ihmeeliset vihreätmiehet, näkymättömätön armeija ja hyvin piiloutuvat sukelusveneet mitä uutta samekaan viellä kokea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:08
Kierrätetäänkö Siikajokivarressa iskulauseita? "Se lausehan on ilman muuta meidän, sitä on turha siikalatvasten omia"
6:00
Migristä tehtyjen kantelujen määrä kaksinkertaistunut, EIT:n päätöksen vuoksi Migri käy läpi jo tehtyjä ratkaisuja – Oululaispastorin mukaan ainakin kaksi miestä tapettu Irakissa
6:00
Varjakan saaresta voi tulla ryhmämatkailun helmi, kohde voisi tukea myös kulttuurikaupunkihanketta Lukijalta
6:00
Oulun yliopiston yt-haava vuotaa yhä – Tutkija: "Se oli hirveä järkytys, kuvittelimme, että meillä menee paremmin kuin koskaan" Tilaajille
9.12.
Messi ja nippu muita tähtiä sivuun Barcelonan Mestarien liigan ottelusta
9.12.
Muhos myymässä suota ely-keskukselle
9.12.
Normandia-kokous: Ukrainan ja Venäjän johtajilla jäykkä kohtaaminen, joka johti kahdenväliseen neuvotteluun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image