Ulkomaat

Clinton syyttää FBI:n johtajaa vaa­li­tap­pios­taan

Hillary Clinton hävisi täpärästi presidentinvaaleissa viime tiistaina. Vierellä puoliso Bill Clinton. KUVA: Olivier Douliery / ZUMA Wire
Ulkomaat 13.11.2016 1:17 | Päivitetty 13.11.2016 11:25
STT, Kaleva

Yhdysvalloissa demokraattien entinen presidenttiehdokas Hillary Clinton on syyttänyt liittovaltion poliisin FBI:n johtajaa James Comeya vaalitappiostaan. Clintonin mukaan sähköpostitutkinnan uudelleen avaaminen hetkeä ennen vaaleja tuhosi hänen mahdollisuutensa voittoon.

Clinton sanoi rahoittajilleen konferenssissa, että Comeyn kirjeet kongressille kallistivat tärkeitä osavaltioita Donald Trumpin puolelle. Asiasta kertoo muun muassa CNN ja verkkolehti Quartz.

– On monia syitä, miksi tällaisissa vaaleissa ei menestytä. Mutta arviomme on, että Comeyn kirjeen nostamat perusteettomat epäilykset pysäyttivät momentumimme, Clinton sanoi rahoittajilleen Quartzin mukaan.

Comey ilmoitti sekä tutkinnan alkamisesta että päättymisestä kirjeitse kongressille. Clintoniin liittyvä sähköpostitutkinta avattiin uudelleen lokakuun lopussa, jolloin vaaleihin oli alle kaksi viikkoa. Kolme päivää ennen vaaleja Comey puolestaan ilmoitti, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Clintonin mukaan ensimmäinen kirje herätti vanhat epäilykset uudelleen henkiin äänestäjien keskuudessa. Comeyn toinen kirje puolestaan Clintonin mukaan antoi kieroutuneella tavalla lisäpuhtia Trumpin leirille.

Kirjeet osuivat aikaan, jota ennen Clinton oli esiintynyt vahvasti kaikissa kolmessa vaaliväittelyssä ja aikaan, jolloin Trumpin kannatusta söivät syytökset naisten koskettelusta ja halventamisesta. Clintonin mukaan kannatus avainosavaltioissa oli suurimmaksi osaksi Clintonin puolella tai tasaväkistä ennen Comeyn kirjeitä.

Comeya kritisoitiin vahvasti tutkinnan uudelleenavaamisen ajankohdasta. Häntä syytettiin muun muassa vaaleihin puuttumisesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pöljille pöljä presidentti.
Remonttiin joutaa USA:n järjestelmä, ei paljon Putinin systeemiä parempi nykyisellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elä Hillary masennu seuraava pressa valitaan jo 4 vuoten päästä. Yritä uusin rinnoin kukaan ei varmaan muista sitten noita sähköposti sähläyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsotaanpa kauanko Donaldkaan kykenee hoitamaan pressan tehtäviä 😉 nytkin on linnottautunut asuntoonsa, kun mielenosoittajat piirittää taloa.... Ei ole helppoa olla ns. " koko kansan presidentti" näyttää aika pahasti menneen pieleen jo alku metreillä. Perhe dynastiaa rakentelee hallitsemaan Amerikkaa kaikessa hiljaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta niin, eiköhän Trump kuitenkin todellisuudessa ole jo läpäissyt kaikki turvallisuusvaatimukset. Hyvä presidentti hänestä siten tullee, ja sellainen mitä äänestäjänsä toivovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellainen on unelmien Amerikka. Money talks. Vanhoista synneistä kärsii ja sen toiset osaa hyödyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina haetaan syyllisiä, kun pitäisi katsoa itseä peilistä!
Clintonit ovat saaneet aikanaan mahdollisuuden parantaa amerikkalaisten elämää ja nyt voitte siirtyä eläkkeelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt voimme kaikki unohtaa Clintonin. Ja,juhlia Trumpin voittoa. Yhdysvalloissa alkaa täysin uusi ajanjakso joka vaikuttaa koko Maailmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko parempi se iso peili ja ryhtyä itsetutkiskeluun. Kuten predidentti Ahtisaari sanoi, "kansa halusi vaihtaa valtaan republikaanit demokraattien tilalle".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa FBI tasapuolisesti avaisi perusteelliset tutkimukset Trumpin itäkytköksistä pikaisesti nyt ennen virkaanastujaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
17:40
Kone vetäytyy neuvotteluista saksalaisen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnan ostosta – Kauppa olisi toteutuessaan ollut Suomen taloushistorian suurin
17:04
Koulukiusatusta tytöstä kasvoi tatuoitu Miss Rovaniemi – nyt hän örisee metallibändissä ja järjestää Ouluun vaihtoehtokulttuurien messut Tilaajille
16:36
"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 rikosilmoitusta
16:27
Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen
16:08
Kaleva oikaisee
15:59
Bittiumille Puolustusvoimille toimitettaviin radioihin liittyvä 1,6 miljoonan euron jatkotilaus
40
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
36
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
23
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
21
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
12
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

260 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image