Ulkomaat

Charlie Hebdo lahjoittaa terrori-iskun uhreille miljoonia

Charlie Hebdon toimitukseen tehty terrori-isku keräsi sananvapauden puolustajien sympatiaa eri puolilla maailmaa. Kuva Nizzasta. Arkistokuva. KUVA: SEBASTIEN NOGIER / EPA
Ulkomaat 19.5.2015 2:22 | Päivitetty 19.5.2015 12:26
STT

Ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo on kertonut lahjoittavansa toimitukseensa kohdistuneen terrori-iskun uhrien omaisille yhteensä 4,3 miljoonaa euroa.

Rahat lehti kertoo saaneensa lahjoituksina kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä ympäri maailmaa.

Tammikuussa lehden toimitukseen hyökänneet terroristit tappoivat 12 ihmistä. Iskun taustavoimaksi ilmoittautunut Al-Qaida -äärijärjestön Jemenissä toimiva osa sanoi iskun olleen kosto profeetta Muhammadin loukkaamisesta.

44-vuotias satiirilehti oli ennen iskua luisumassa kohti konkurssia. Iskun jälkeen sen myynti moninkertaistui ja lehti sai runsaasti lahjoituksia. Lehden omistajilla ja osalla toimituksesta on tiettävästi ollut kiistaa rahojen käytöstä ja omistajia on syytetty siitä, etteivät he ole olleet avoimia suunnitelmistaan.

Yksi lehden pääpiirtäjistä kertoi eilen aikovansa jättää toimituksen. Renald Luzier eli Luz sanoi, ettei hänen päätöksellään ole tekemistä rahakiistoissa, vaan lopettaminen johtuu henkilökohtaisista syistä. Luzierin mukaan työskenteleminen lehdessä kävi piirtäjäkollegoiden murhien jälkeen liian raskaaksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image