Ulkomaat

Buuaukset saattelivat Boris Johnsonin kotimatkalle – Britannian pääministeri jätti saapumatta tie­do­tus­ti­lai­suu­teen Luxemburgissa

Boris Johnson sai kylmän vastaanoton Britannian ja EU-johtajien tapaamisessa Luxemburgissa maanantaina. KUVA: JULIEN WARNAND
Ulkomaat 16.9.2019 17:49
Ida Kannisto

Britannian pääministeri Boris Johnson tapasi EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin Luxemburgissa maanantaina. Hän ei esitellyt EU:lle uutta vaihtoehtoa backstopille, joka on brexit-sopimuksen kiistakohta.

Britannian pääministeri Boris Johnson poistui Luxemburgissa pidetyssä EU-tapaamisesta maanantaina buuausten saattelemana. Äänekäs väkijoukko kehotti Johnsonia "lähtemään kotiin".

Johnson vastustaa nykyiseen sopimukseen kirjattua, Irlannin rajaa koskevalle backstop-ratkaisua. Johnson tapasi Luxemburgissa EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin, jonka mukaan EU on avoin Britannian uusille ehdotuksille, mutta Johnson ei ole toistaiseksi esittänyt minkäänlaisia vaihtoehtoja nykyiselle sopimukselle.

Yleisö buuasi Johnsonille niin äänekkäästi, että tämä jätti saapumatta tiedotustilaisuuteen. Luxemburgin pääministeri Xavier Bettel piti tilaisuuden yksin. Hänen mukaansa Luxemburg näkee sisämarkkinat ja Irlannin rauhan kriittisinä asioina brexit-sopimuksessa.

– Tarvitsemme enemmän kuin vain sanoja, Bettel sanoi.

Johnson sanoi maanantaina Junckerille, että ei halua hakea lisäaikaa brexitille. Bettel sanoi puheessaan, ettei lisäaikaa ole luvassa, ellei sille ole hyvää syytä. Bettel sanoi, että Johnsonin käsissä on maansa kansalaisten tulevaisuus.

– Kello käy, käytä aikasi viisaasti.

Puheenvuoro sai aikaan runsaat aplodit.

Suuria lupauksia, pieniä tekoja

Aikaisemmim maanantaina Britannian ulkoministeri Dominic Raab kertoi Reutersin mukaan, että mahdollisen brexit-sopimuksen ääriviivat ovat selvillä, ja erokeskustelut Britannian ja EU:n kanssa ovat ratkaisevassa vaiheessa.

Raabin lausunnot ennen Johnsonin tiedotustilaisuutta lupailivat paljon. Hän sanoi pitävänsä maanantain tapaamista kohtana, jossa sopimus voi syntyä. Hän kuitenkin lisäsi, että jos sopimusta ei synny, Britannia on yhä lähdössä EU:sta lokakuun loppuun mennessä.

Brittiparlamentti on yhä istuntotauolla

Britannian parlamentti aloitti viime viikon maanantain istunnon jälkeen viiden viikon pituisen istuntotauon. Pääministeri Boris Johnson jäädytti parlamentin toiminnan tarkoituksenaan runnoa brexit läpi takarajaan 31. lokakuuta mennessä ilman parlamentin puuttumista.

Juuri ennen istuntotaukoa Britanniassa hyväksyttiin brexit-laki, jonka avulla oppositio pyrki estämään Britannian EU-eron ilman sopimusta. Lain mukaan hallituksen on pyydettävä brexitille kolmen kuukauden lisäaikaa EU:lta, mikäli parlamentin alahuone ei hyväksy pääministerin esittämää brexitiä 19. lokakuuta mennessä.

Pääministeri Johnson on ollut tiukasti sillä kannalla, että hän ei hae lisäaikaa brexitille. Brittimediassa on ollut esillä se, että Johnson saattaa kuitenkin yhä pyrkiä tyrmäämään opposition tavoitteleman brexitin viivästämisen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olikohan tuo oikein sivistynyttä käyttäytymistä päministerin vierailua kohtaan. Huudellaan hävyttömyyksiä kuin kurittomat katupojat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrotaan tarinassa, jotta Rooman keisari Caligula nimitti hevosensa senaattoriksi, kun hänen mielestään kaikki senaattorit olivat aaseja. Mutta mitä ovat nämä Brittipoliitikot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On EU:lle hirvittävä nöyryytys kun Britit lähtevät.
Heillä ei tule olemaan hätää.
Jos kansa on äänestänyt,niin mikä sitten on demokratiaa jos ei se.
EU pyrkii kaikin keinoin estämään heidän lähtöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei EU pyri estämään Brittien lähtöä mitenkään. Britit sen sijaan pyrkivät saamaan EU kakusta kaiki pullat ja rusinat lähtiessään ja nyt vielä lisäksi uhkailevat jättää maksamatta jäljellä olevat velkansa EU:lle.
Briteilä on tuo alemmuuskompleksi; he olivat ennen maailmanvalta, imperiumi, joka nyt uhkaa kutistua pieneksi saarivaltioksi josta jopa Skotlanti ja Pohjois-Irlanti harkitsevat siitä eroa. Mitä jää jäljelle? Pieni banaanivaltio jossa ei kasva edes banaaneja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan muuten elitistit kirjoittaneet ensimmäistäkään positiivista uutista brexitistä? Tässähän Britannian hallitus toteuttaa kansan tahtoa eli eihän se demokratia siitä voisi enää syventyä. Siitä huolimatta joidenkin mielestä tässä on jotain väärää. Sinänsä se ei ole yllätys, että vasemmisto-globalistit eivät perusta demokratiasta kuten muistatte Neuvostoliiton ja kommunistisen Kiinan.

Miksihän valtamediassa ei riittänyt palstatilaa kun Ranskan keltaliivit ryntäsivät kuukausi takaperin suureen EU-virastoon Strasbourgissa ja heittelivät virastoa muun muassa kananmunilla? Se buuaus oli nimittäin aivan jotain muuta. vain mellakkapoliisin väliintulo esti viraston täyden turmelemisen. Ihmiset eivät halua enää tuota elitistien sosialistista EU-hirviötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Populisti sai mitä ansaitdi,kunnon buuaukset,luikki vähin äänin piiloon😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muut ovat kateellisia britannialle sillä siellä on kansasta lähtöisin oleva johtaja joka pitää pienen kansan puolta eliittiä vastaan. Britit saavat nyt todellisen itsenäisyyden ja pääsevät tekemään rajatarkastuksia ja voivat taas ottaa oman valuutan käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankala sanoa oliko tuo vitsiksi tarkoitettu heitto, mutta tarkennetaan nyt ettei kenellekään jäisi epäselväksi: Britanniassa on tosiaan koko ajan ollut rajatarkastukset käytössä (ei kuulu Schengen-maihin), kuten myös oma valuutta. Eihän nämä asiat EU:sta kiinni ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Boris Johnson edustaa tuota mainitsemaasi eliittiä, jolla ei ole mitään muuta kiikarissa kuin kääriä kaikki brexitistä irtoavat hillot omiin taskuihin - ja tarvittaessa muuttaa karkuun edustamiensa kansalaisten raivoa ulkomaille. Britit tekevät tälläkin hetkellä rajatarkastuksia, niin kuin ovat tehneet koko ajan EU:ssa ollessaan. Oletko koskaan kuullut englannin punnasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Johnsonin saavutukset olleet sen suuntaiset, että olisi pitänyt hurraata huutaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:33
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
20:07
Syömäsä: Zivagon Pincho-perjantai tarjoilee naposteltavaksi tapaksia työviikon päätteeksi
20:02
Heidi Määtällä on kotonaan Pateniemessä on 15 kissaa, joista neljä on hänen omiaan ja loput PoPoPetin pelastamia eläimiä
20:00
Oululainen Raija Väyrynen yllättyi, kun kuuli voittaneensa luontokuvakisassa – innostus kuvaamiseen iski Lapissa
19:53
Kalajoen tytön kasvutarina – Kiia Nousiainen rakentaa määrätietoisesti elämäänsä ja kiekkouraansa
19:34
AC Oulun kausi päättyi tasapeliin – pettymysten kausi toi seitsemännen sijan
19:00
Mitä ihmettä tekee laitoslaulaja? Oululainen Kaisu Leinonen laulaa heleällä äänellään ja laulattaa vanhuksia laitoksissa sekä palvelukodeissa Tilaajille
190
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image