Ulkomaat

Britanniassa väkijoukkoon ajanutta epäiltyä syytetään murhan yrityksistä

Ulkomaat 19.8.2018 0:42 | Päivitetty 19.8.2018 2:41
STT

Britannian parlamenttitalon edustalla väkijoukkoon ajanutta epäiltyä syytetään murhan yrityksistä. Kolme ihmistä loukkaantui alkuviikosta, kun auto ajoi ensin pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden päälle ja sen jälkeen kohti poliisia ennen kuin törmäsi parlamenttitalon ajoesteisiin.

Epäilty on 29-vuotias mies. Hän on Sudanissa syntynyt Britannian kansalainen. Miestä syytetään sekä siviilien että poliisien murhan yrityksistä.

Tapausta tutkitaan terroritekona tekotavan, kohteiden ja merkityksellisen sijainnin vuoksi. Epäilty on pidätettynä ja hän on oikeuden kuultavana maanantaina Lontoossa.

Poliisi otti miehen kiinni heti tapahtumapaikalla. Miehen hopeanvärisestä Ford Fiesta -merkkisestä autosta ei löytynyt aseita, eikä ajoneuvossa ollut tekohetkellä muita.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Birminghamissa asuva mies oli ilmeisesti paikallisen poliisin tuntema. Hän on kieltäytynyt yhteistyöstä poliisin kanssa. Mies saapui tiettävästi Britanniaan turvapaikanhakijana vuonna 2010.

Britannian parlamenttitalon lähellä tapahtui viime vuoden maaliskuussa tuhoisampi terrori-isku, kun islamistiksi osoittautunut mies ajoi autolla päin jalankulkijoita Westminsterin sillalla ja puukotti ihmisiä. Tuolloin viisi ihmistä kuoli ja 50 loukkaantui. Poliisi ampui tekijän.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

256 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image