Ulkomaat

Britannian vaaleista ennustetaan arvaamattomia – työväenpuolue tähtää uuteen kan­sa­nää­nes­tyk­seen

Boris Johnson sai tahtonsa läpi ja Britanniassa järjestetään parlamenttivaalit 12. joulukuuta. KUVA: WILL OLIVER
Ulkomaat 30.10.2019 9:09
Reuters

Parlamentti äänesti tiistaina ennenaikaisten vaalien puolesta äänin 438–20.

Britanniassa järjestetään parlamenttivaalit 12. joulukuuta, jotta brexit-umpikuja saadaan ratkaistua. Britannian pääministerin Boris Johnsonin lakiesitys ennenaikaisista vaaleista meni parlamentin alahuoneessa läpi äänin 438–20.

Seuraavaksi lakialoite menee ylähuoneen käsiteltäväksi.

– On aika yhdistää maa ja saada brexit hoidettua, Johnson sanoi Reutersin mukaan.

Johnson oli luvannut, että Britannia lähtee EU:sta 31. lokakuuta sopimuksen kanssa tai ilman, mutta hän ei saanut vietyä neuvottelemaansa brexit-sopimusta ja sen vaatimaa lainsäädäntöä läpi parlamentissa.

Ennen tiistain äänestystä Johnson sanoi, että parlamentti yrittää estää brexitiä ja siten vahingoittaa Britannian taloutta ja uskoa demokratiaan.

Työväenpuolue vastusti pitkään uusia vaaleja, mutta kääntyi tiistaina johtajansa Jeremy Corbynin johdolla niiden kannalle sen jälkeen, kun EU oli vahvistanut, että Britannian EU-erolle myönnetään jatkoaikaa tammikuulle.

Edelleen osa työväenpuolueen kansanedustajista vastustaa joulukuun vaaleja. He uskovat, että uusi kansanäänestys Britannian EU-erosta olisi oikea ratkaisu.

Yli sata työväenpuolueen edustajaa jätti tiistaina äänestämättä ja kymmenen äänesti uusia vaaleja vastaan.

Arvaamattomat vaalit tulossa

Britanniassa ei ole pidetty Reutersin mukaan vaaleja joulun alla vuoden 1923 jälkeen. Niistä ennustetaan hyvin arvaamattomia, koska pitkittynyt brexit on uuvuttanut ja raivostuttanut äänestäjiä sekä vähentänyt uskollisuutta perinteisille valtapuolueille, konservatiiveille ja työväenpuolueelle.

Vaaleissa pääministeri Johnson yrittää saada tuen hänen EU kanssa neuvottelemalleen brexit-sopimukselle. Työväenpuolueen johtajan Corbynin tavoitteena on näillä näkymin neuvotella erosopimus uudelleen ja järjestää siitä kansanäänestys.

Tällä hetkellä konservatiivit johtavat työväenpuoluetta mielipidetiedusteluissa noin kymmenellä prosenttiyksiköllä.

Vaaleja tulee sekoittamaan Nigel Faragen johtama Brexit-puolue, joka yrittää haalia brexitin kannattajien ääniä itselleen. Liberaalidemokraatit yrittävät puolestaan saada brexitin vastustajien ääniä.

Osa kansasta on tyytyväinen uusiin vaaleihin, koska niiden myötä brexit voidaan saada päätökseen.

Työmatkalainen Matt Finch kertoi tiistaina rautatieasemalla, että Britannian on tehtävä jonkinlainen päätös brexitissä.

– Meillä on ollut parlamentissa viimeisen 12 kuukauden aikana monta äänestystä ja uskon, että parlamenttivaalit on keino ratkaista asia, Finch sanoi Reutersin mukaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mutta kun ne parlamentissa tehdyt äänestykset ovat osoittautuneet merkityksettömiksi ja se taannoinen kansanäänestys jonka perusteella päättivät Brexitistä, näyttää sekin olevan vailla merkitystä - niin tulee mieleen että mitä ne sillä uudella kansanäänestyksellä tekisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä tulee niin massiivinen vasemmiston (Labour jne) rökäletappio, että ei olla vastaavaa nähty sitten Trumpin voiton 2016. Me saimme jo esimakua toukokuussa EU vaaleissa jossa Labour menetti peräti 50% paikoistaan ja samalla Brexit-puolue ampaisi nollasta Britannian suurimmaksi puolueeksi.

Vuoden 2016 jälkeen vasemmisto on hävinnyt kaikkialla muualla maailmassa paitsi Kanadassa, Suomessa ja Ruotsissa ja näissäkin maissa vasemmisto on saanut voiton vain marginaalisella osuudella. Eliitin peli on pelattu.

Voisikos se enää täydellisemmäksi mennä eli Britannian vasemmisto-elitistit eli globalistit pudotetaan nyt kokonaan vallankahvasta pois ja siihen päälle brexit tammikuussa. Ajatelkaa sitä juhlaa kun parlamentti pääsee viimein tammikuussa toteuttamaan kansan tahtoa eli itsenäistä politiikkaa ilman vasemmistoa. Britannian kulta-ajat ovat enää vain parin kuukauden päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sen Brexitin pitänyt olla 100%:sti varma jo lokakuun lopussa?

Koitahan seuraavaksi ennustaa vaikka oikeat lottonumerot... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestäjät joutuivat äänestämään vuonna 2016 ymmärtämättä, mistä äänestivät. Erosta koituvat hyödyt ja haitat eivät olleet selvillä kenellekään eli äänestys oli pelkkää mutuilua. Kansanäänestys olisi pitänyt toteuttaa parempaan informaatioon eikä valheisiin perustuen. Neuvoa-antava kansanäänestys ei päätä asiaa se kun on epävirallinen. Edustajat on valittu tekemään lopullisia päätöksiä; näin toimii edustuksellinen demokratia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvin sanoa mistä vaalista tai äänestyksestä vain - tai ainakin on Suomessakin sanottu monet kerrat. Silti, äänestys on äänestys ja perustuu se sitten mihin harhaan tahansa tai sumutukseen - kansahan ei voi tietää kaikkea kaikesta kun ei kukaan voi - niin siltä pohjalta se demokratia toimii, jos toimii.

Armeijassa tavataan sanoa että tehty päätös on parempi kuin tekemättä jätetty. Brexit ei brittien tulevaisuutta tuhoa eikä nosta tähtiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse Britit ovat brexitit soppansa keittäneet ja itse sen lusikoivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Brexitiä ajaa äärimmäisen etuoikeutettu finanssieliitti, todelliset kultapossukerholaiset. Tavallisen brittiläisen sukankuluttajan oikeudet ja mahdollisuudet poljetaan santaan ja vielä röyhtäistään päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpsistä,

Finansseille Brexit on kaikkein tuhoisinta. Alipalkattu työläinen voi menettää vain työpaikkansa ja saa tilalle vaatimattoman avustuksen. Tappio on pientä kun vapaa-aika lisääntyy.

Brexitiä kannattivat eniten heikosti koulutetut ja eläkeikää lähestyvät työntekijät ja vaatimatonta eläkettä nauttivat eläkeläiset syrjäseuduilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liike-elämä ja rahoitus noudattaa markkinoiden sääntöjä ja sopeutuu mihin tahansa ratkaisuun - on vain lyhyt aika kun finanssialakin liikahtaa sinne missä sen on taas hyvä olla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finanssialasta osa onkin jo ottanut hatkat Lontoosta, tuosta valtansa Brexitin johdosta menettäneestä maailman finanssikeskuksesta. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpsistä itsellesi. Normaalia elinkeinoelämää kapeampi keplotteleva finanssieliitti nimenomaan on se fraktio, joka brexitä ajaa ja sen myötä kaikista työelämän säädöksistä " vapaata" ja veroasteen nollan tietämiin nuijivaa yhteiskuntaa. Dickensiläinen Britannia on heidän haaveensa, jos edes pysähtyvät siihen. Kannatusta voi toki tulla mistä vaan, niin pahasti vuosikymmeniä valehdellut Murdochin keltainen lehdistö on mielipideilmaston myrkyttänyt. Jokainen keski-ja pienituloinen, joka brexitiä kannattaa, äänestää omaa etuaan vastaan ja saa sen katkerasti huomata. Kultapossukerholaiset Johnson, Rees-Mogg ja muut porskuttavat perintöomaisuuksillaan ja nauravat onnistuneelle vedätykselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä tietoa me kaikki jo kovasti odotimmekin. Kiitos tästä ilmoituksesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
26.1.
OLS pullotti pinkin pyörremyrskyn – Pitkä tappioputki katkesi, kun huippujoukkue Classic kaatui Kastellissa
26.1.
Mediat: Ex-koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa – pidetään yhtenä kaikkien aikojen NBA-pelaajista
26.1.
Ynni otti voiton Kristika Turusta vuoristoratamaisen esityksen jälkeen, katso kuvia ottelusta
26.1.
Talvinen sää palaa Ouluun: Ensi viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
26.1.
Kapteeni täynnä tahdonvoimaa – Vili Hautala laittaa kroppaa peliin Ynnin puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image