Ulkomaat

Britannian uusi pääministeri selviää tänään – tulos kerrotaan al­kuil­ta­päi­väs­tä Suomen aikaa

Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt on haastanut Boris Johnsonin konservatiivipuolueen puheenjohtajakisassa.
Ulkomaat 23.7.2019 8:40
Katja Ihatsu

Pääministeri Theresa Mayn seuraaja aloittaa tehtävässään keskiviikkona. Boris Johnsonille ennakoidaan selkeää voittoa.

Britannian konservatiivipuolue kertoo tänään, kenestä tulee tänään puolueen uusi puheenjohtaja ja sitä kautta maan uusi pääministeri.

Selkeänä ennakkosuosikkina on Lontoon entinen pormestari ja Britannian entinen ulkoministeri Boris Johnson, 55. Valinnan hänen ja ulkoministeri Jeremy Huntin välillä tekevät konservatiivipuolueen 160 000 jäsentä. Postiäänestys päättyi sunnuntaina.

Puolueen odotetaan ilmoittavan äänestyksen tuloksen alkuiltapäivästä Suomen aikaa.

Johnson on voittanut kaikki aiemmat äänestykset, joissa ehdokkaita putosi kisasta yksi kerrallaan. Myös mielipidemittaukset ovat povanneet Johnsonin voittoa alusta saakka.

Jopa 73 prosenttia konservatiiveista kannattaa Lontoon entistä pormestaria maan johtajaksi, kertoi The Sun -lehden kaksi päivää ennen äänestyksen päättymistä teettämä kysely.

Ministerivaihdoksia odotetaan

Britannian pääministeri vaihtuu lähes välittömästi äänestystuloksen selvittyä. Theresa May pitää keskiviikkona viimeisen pääministerin kyselytunnin, jonka jälkeen hän jättää eroilmoituksensa kuningatar Elisabet II:lle.

Mayn viimeiseksi toimeksi pääministerinä jäi maanantainen hätäkokous Iranin kaappaamasta tankkerista. Britannia vaatii aluksen ja miehistön vapauttamista.

Mikäli Johnson valitaan, maassa nähdään todennäköisesti useita ministerivaihdoksia. Moni poliitikko on sanonut, ettei halua työskennellä Johnsonin alaisuudessa. Viimeisin heistä oli valtiovarainministeri Philip Hammond, joka kertoi asiasta BBC:lle.

Hammond sanoi, ettei voi hyväksyä Johnsonin brexit-strategiaa, jonka mukaan Britannia lähtee EU:sta 31. lokakuuta mennessä sopimuksella tai ilman. Hunt on sanonut olevansa valmis siirtämään EU-eroa, jos erosopimusneuvottelut sitä vaatisivat.

Aiemmin oikeusministeri David Gauke ja kehitysyhteistyöministeri Rory Stewart ilmoittivat, etteivät jatka hallituksessa Johnsonin alaisuudessa.

Britannian eurooppaministeri, Johnsonin brexit-linjausta kritisoinut Alan Duncan erosi maanantaina. Viime viikolla hallituksen jätti kulttuuriministeri Margot James.

MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti se brexit viimein toteutuu. Alkaa olemaan brittien uskottavuus nolla tuolla jahkailulla. Syö turhaan energiaa muualta, kun eivät saa asioita hoidettua. Suomenkin EU-puheenjohtajuudesta menee aikaa sen setvimiseen. Olisi sitä muutakin tehtävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva vielä tietää, mutta hyvät tyypit ovat ottaneet nyt merkittävän voiton Euroopassa. Hiljattain Eu komissio sai uuden puheenjohtajan (Leyen) joka todellakin on hyvien tyyppien liittolainen. Samalla valta vaihtui myös EKP:ssa jonka uusi johtaja (Lagarde) on hänkin hyvien tyyppien agentti. Eliitin pahin painajainen on toteutunut ja he ovat menettäneet valtansa täydellisesti. Hieman myöhemmin selviää kaikille, että uudet johtajat ovat todellakin hyvien puolella, kun merkittävien päätösten aika tulee.

Euroopan tärkein maa geopoliittisesti on täysin suvereenisti Britannia. Britannia oli se maa missä hyvät tyypit tekivät ensimmäisen siirtonsa ja eliitti tuli yllätetyksi housut kintuissa. Kun pääministeri Cameron julisti brexit-kansanäänestyksen, tuli se niin nopeasti, että kukaan ei ehtinyt tehdä mitään. Tästä alkoi eliitin alamäki.

Moni luulee, että väistyvä pääministeri May on eliitin puolella ja niin hän tavallaan onkin, mutta komennot hän ottaa vastaan hyviltä tyypeiltä. May on hyvien tyyppien hallinnassa ollut pitkään. Voitte ymmärtää hyvien tyyppien suunnitelman laajuuden ja nerouden kun katsotte mitä May on tehnyt. Kertaakaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa ei ole hallitseva valtapuolue onnistunut tuhoamaan paitsi itsensa, niin myös pääoppositiopuolueen siinä samalla. Tämä ei ole vahinko eikä vastaavaa ole tapahtunut koskaan aikaisemmin. Tai no Ukrainassa tapahtui nyt hiljattain samantapainen tilanne jossa eliitti menetti kaiken vallan kerta laakista, mutta Britannian tapahtumat olivat se ensimmäinen. Kaava molemmissa sama.

Uusi pääministeri Johnson on täysin hyvien tyyppien liittolainen ja siitä tulee kovin mahdollinen brexit mitä on nähty. Tämä tuhoaa lopulta EU:n sekä Britannian vanhan eliitin joka on jo menettänyt valtansa kotimaassaan ja odottaa vain seuraavia vaaleja jolloin heidät häädetään pois parlamentista. Britannien suurin puolue on nyt Brexit-puolue ja Johnsonia seuraava pääministeri on Farage, joka ei ole paitsi hyvä tyyppi, niin myös Trumpin henkilökohtainen ystävä.

Hyvien tyyppien suunnitelman on henkeä salpaavan uskomaton ja nyt kun sen toteutumisen käytännössä näkee, niin ei voi muuta kuin kunnioittaen seurata. Ja kaiken huipuksi tämä on vasta alkua. Ihmiskunnan tulevaisuus on rauha ja rakkaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
21
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
20
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
20
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
18
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
18
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image