Ulkomaat

Britannian työväenpuolue aloitti kampanjan, jonka tarkoituksena on kaataa pääministeri Johnson ja lykätä brexitiä

Työväenpuoluetta johtava Jeremy Corbyn yrittää estää sopimuksettoman EU-eron toteutumisen. KUVA: ANDY RAIN
Ulkomaat 15.8.2019 15:17
Ida Kannisto

Britanniassa työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn aikoo järjestää epäluottamusäänestyksen estääkseen sopimuksettoman brexitin toteutumisen.

Sopimukseton EU-ero ei ole työväenpuolueen mieleen Britanniassa. Siitä syystä Jeremy Corbynin luotsaama puolue aloitti tällä viikolla kampanjoinnin, jonka pyrkimyksenä on kaataa pääministeri Boris Johnsonin hallitus ja antaa Johnsonille potkut.

Corbyn aikoo pyytää epäluottamusäänestystä. Hän vetosi keskiviikkona kirjeessään oppositiopuolueiden johtajiin ja konservatiivipuolueen kapinallisiin, jotta hänet nimitettäisiin väliaikaiseksi pääministeriksi ja sopimukseton EU-ero saataisiin estettyä.

Mikäli Johnsonin hallitus ei saa luottamusta, työväenpuolueen suunnitelmana on lykätä brexitiä, ajaa ennenaikaisten vaalien järjestämistä ja kampanjoida toisen kansanäänestyksen puolesta.

Downing Streetin tiedottaja kommentoi BBC:n mukaan, että äänestyksiä pitäisi kunnioittaa.

– Jeremy Corbyn uskoo, että ihmiset ovat palvelijoita ja poliitikot voivat perua äänestykset, joista eivät pidä.

Johnson haluaa viedä maansa EU:sta lokakuun loppuun mennessä

Boris Johnson on luvannut viedä Britannian Euroopan unionista lokakuun 31. päivään mennessä sopimuksen turvin tai ilman sitä.

Sopimukseton EU-ero on aiheuttanut kahnauksia Britannian parlamentin alahuoneessa. Reutersin mukaan äänestysten perusteella parlamentissa niukka enemmistä vastustaa sopimuksetonta brexitiä. Nyt työväenpuolue pyrkii saamaan kansanedustajat puolelleen, jotta Johnsonin brexit-aikeet saadaan pysäytettyä.

Parlamentin alahuone palaa kesätauolta syyskuun 3. päivä, jolloin työväenpuolueen aikeiden voi odottaa liikahtavan eteenpäin.

Mikäli Johnsonin hallitus saa epäluottamuslauseen, Corbynillä on 14 vuorokautta aikaa yrittää muodostaa uusi hallitus.

Kaikki eivät ole Corbynin takana

Kaikki sopimuksetonta eroa vastustavat eivät ole Corbynin takana.

Esimerkiksi oppositiossa vaikuttavien liberaalidemokraattien johtaja Jo Swinson kertoi BBC:n mukaan, ettei aio tukea Corbyniä pääministeriksi.

Torstaisessa puheessaan Swinson kertoi puolueensa työskentelevän yhdessä muiden henkilöiden kanssa estääkseen sopimuksettoman brexitin toteutumisen. Hänen mukaansa Corbyn ei ole ehdokas, jota "kunnioitetaan huoneen molemmilla puolilla".

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tämä on samanlaista kuin muissakin alikehittyneissä feodaalisissa valtioissa, joissa on poliittinen sota kaikki kaikkia vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä lie kysymys kun brexitiä ja brexitin puolustajia on lyöty vasemmalta ja oikealta ja vaaditty uutta äänestystä koska kansa ei ymmärtänyt mistä äänesti? Nyt kun brexit meinaa peruuntua niin onpa Downin Streetillä hätä kädessä. Takana on tietysti kuola valuen odottava USA. Trump miehistöineen kävi jo ilmoittamassa, että tulevat tekemään diilejä ja yksityistämään ja kuppaamaan brittien terveydenhoitojärjestelmää. Tavoitteena on myös saada jenkkiläistä geenimanipuloitua rehua ja ruokaa Britannian markkinoille. EU on onneksi pystynyt torppaamaa moiset aikeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työväenpuolueella olisi tarjota joku arvovaltaa nauttiva pääministeriehdokas tämän päättämättömän sosialistin sijaan, voisi hallituksen kaatoyritys onnistuakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan mielenkiinnosta kysyn, mikä tekee Corbynistä "päättämättömän sosialistin"?
Sekö, että hän vaatii junaliikenteen palauttamista valtion käsiin? Iso-Britannian raideliikenteen yksityistäminen meni niin pieleen kuin mennä voi. Junalippujen hinnat ovat nousseet todella paljon, pitäähän sijoittajan saada voittoja. Britannian tiet ovat niin ruuhkaiset että olisi kaikkien kannalta parempi, jos mahdollisimman moni käyttäisi junaa tyomatkoihinsa. Suomessa Tre-Hki vuosikortti junassa maksaa 2900 euroa. Iso-Britanniassa saman mittainen työmatka junalla maksaa noin 6000-8000 euroa riippuen mille asemalle matkustat. Hyötyivätkö britit yksityistamisestä. Junat ovat kuuluisia myöhästelyistään, kulkevat miten sattuu. Briti valittavat jatkuvasti. Veronmaksajat maksavat junayhtiöille tukia lahes saman verran kuin ennenkin, mutta kun yksityisten pitää repiä toiminnasta voittoja, anteeksi investoida rataverkkoon, niin lopputulos on se, että töissa käyvä brittiläinen veronmaksaja maksaa ihan älyttömiä hintoja työmatkoistaan.
Minun mielestäni suomalainen sosialistinen versio on parempi meille matkustajille. Sähköverkoista opittiin, miten käy sähkönhinnoille, kun yksityistetään. Myös vanhusten hoidosta on saatu ensimakua kun aletaan yksityistämään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Suomessakin saadaan kokemusta sosialistisesta pääministeristä. Aiemmat kokemukset ovat unohtuneet.

Vihersosialismi tulee: BÖÖÖ!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:28
Wolverhampton pöllytti Norwichia edelliskausien nousijoiden kohtaamisessa – Pukin viime valioliigamaalista on kulunut yli kuukausi
19:26
Päiväkodissa työskennellään tautihautomon eturintamassa, työntekijät yhtä mieltä vastustuskyvyn paranemisesta – "Sen täytyisi olla jo aika ärhäkkä pöpö, jotta se minulle tarttuisi" Tilaajille
19:24
Pakkalan tekojäällä luisteltiin pallon perässä
18:57
Lentoliikenne Kanariansaarille on taas keskeytetty, lennot ohjataan muille kentille
18:42
Vesisateet jäivät tältä erää taakse Oulun seudulla – ensi viikolla on pakkasta ja aurinkoisiakin päiviä
18:11
Pohjantiellä sattunut ulosajo haittasi pohjoiseen suuntautuvaa liikennettä
17:34
Pohjois-Lapin kelkkareitillä pitää olla varovainen – purot ja ojat ovat pysyneet sulina paksun lumipeitteen alla
86
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
31
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
17
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
13
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

260 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreät vaatii nopeita ratkaisuja

Vihreistä on ollut hirveästi haittaa tavallisille ihmisille Lue lisää...
Caruna pekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image