Ulkomaat

Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei al­le­kir­joit­ta­nut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen

Brittiparlamentin piti äänestää lauantaina erosopimuksesta, mutta se hyväksyi muutosehdotuksen, jonka mukaan lainsäädännön pitää olla valmis ennen brexitin hyväksyntää. Äänestyksen jälkeen pääministeri Boris Johnson lähetti brittiedustajat kotiin. KUVA: UK PARLIAMENT / JESSICA TAYLOR
Ulkomaat 20.10.2019 9:45
Vanessa Valkama

Britannian pääministeri Boris Johnson ei edelleenkään halua lykkäystä brexitille. Hän teki kantansa selväksi kirjeellä, joka lähti Brysseliin lain vaatiman, brexitille lykkäystä pyytävän kirjeen kanssa.

EU on vastaanottanut Britannian anomuksen lykätä EU-eroa. Britannian pääministeri Boris Johnson lähetti lauantaina Brysseliin EU-eron lykkäämistä ehdottavan kirjeen, jota hän ei ole kuitenkaan allekirjoittanut.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk vahvisti asian Twitterissä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Aloitan nyt keskustelut EU-johtajien kanssa siitä, miten reagoida, Tusk kirjoitti.

Johnsonin oli lain mukaan pakko lähettää EU:lle kirje, jolla pyydettiin eron lykkäämistä tammikuun loppuun, koska Britannian parlamentti äänesti lauantaina haluavansa lykkäyksen brexit-äänestykseen.

Johnson on kuitenkin jatkuvasti toistanut, ettei hän halua lykkäystä erolle.

Johnson lähetti lauantaina Tuskille kopion lain vaatimasta tekstistä ilman allekirjoitusta. Sen sijaan hän oli allekirjoittanut toisen kirjeen, jossa hän korosti, että brexitin lykkääminen olisi virhe.

Brittiparlamentin piti äänestää erosopimuksesta lauantaina, mutta ensin voitti muutosehdotus, jonka mukaan brexitin vaatiman lainsäädännön pitää olla valmis ennen kuin sopimuksesta voidaan päättää.

Hallituksen odotetaan julkaisevan tarvittavan lainsäädännön ensi viikolla. Johnsonin hallituksen ja EU:n neuvottelemasta erosopimuksesta äänestetään todennäköisesti tiistaina.

Kolme kirjettä

Hallituslähteiden mukaan Johnson on lähettänyt Tuskille yhteensä kolme kirjettä. Ensimmäisessä oli lain vaatima teksti EU-eron anomisesta.

Toisessa kirjeessä Britannian EU-suurlähettiläs Tim Barrow kertoi, että Johnson oli lähettänyt ensimmäisen kirjeen vain noudattaakseen lakia. Kolmannessa kirjeessä Johnson sanoi, ettei hän halunnut lykkäystä EU-erolle.

Financial TImesin Brysselin kirjeenvaihtaja julkaisi kolmannen kirjeen sisällön Twitterissä. Kirjeessä Johnson tähdentää, että hänen ja Britannian hallituksen mielestä brexitin lykkäys vahingoittaisi Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n etuja sekä niiden välisiä suhteita.

Johnson kirjoittaa, että hän luotaa siihen, että brexitin vaatima lainsäädäntö saadaan valmiiksi ennen lokakuun 31. päivän määräaikaa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on kertonut Johnsonille, että tilanne pitää selventää pikaisesti eikä viivästyminen olisi kenenkään etujen mukaista. Näin kertoi presidentin edustaja uutistoimisto Reutersille.

On kuitenkin epätodennäköistä, että EU:n jäsenmaat eivät myöntäisi lykkäystä brexitille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos lisäajanpyyntökirjeessä ei ole allekirjoitusta niin eikö se tarkoita sitä, että lisäaikaa ei ole pyydetty !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eurounio on Neuvostoliitto jotka irtautuvat järjesteviät vieraassa valtiossa mielenilmauksia että pysytään keskusjohtoisessaliitossa.Tämäkin Brittien ongelma siinä että vieraan valtiosta maksetaan mielenilmaisijoille tukia ja rahat tulevat Saksasta ja Ranskasta.Samanlaista kuin Neuvostoliitosta tuli demareille ja kommunistiselle puoluetukea rajan takaa.Tänäkinpäivän kokomus ja perus-suomalaiset jenkeiltä toki myös keskusta nuorisäätiöltä ja maanviljeliöiltä eikä vähäisempänä demarit suoraa veromaksajilta..Tämä on pelinhenki.ikävä kyllä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En muista eläissäni nähneeni tällaista pelleilyä ja yhden maan toimesta täysin toisten pilkkana pitämistä. Näin vakavan ja kustannuksia tuottavan sekoilun takia Britanialle pitäisi pystyä asettamaan sanktiot, jotka edes vähän jarruttaisivat tällaista hölmöilyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voida sanktioida siitä, että jonkin jäsenmaan päätöksentekoprosessi on halvaantunut. Mitään päätöksiähän siellä ei ole pystytty tekemään.

Ei voi uskoa, että tällaiseen tilaan on ajauduttu yhden, lähes tasapeliin päättyneen NEUVOA ANTAVAN kansanäänestyksen johdosta. Britanniassa on jotain pahasti vialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se brittien varovaisuus kamalaa. Suomen vasemmiston ja keskustaoikeiston johdolla pitäisi hakata päätä seinää ja kuvitella AY-jyrien ja yritystuilla rikastuneiden ratkaisevan kaikki ongelmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan varovaisuusperiaate tässä on täysin unohtunut.

Neuvoa-antava kansanäänestys ei antanut selkeää neuvoa, koska lukemat olivat 48,1% - 51.9% ja äänestysprosentti oli 72,2%.

Kansan antama neuvo ei ollut millään mittakaavalla arvioituna selkeä puoleen tai toiseen. Tällaisella "neuvolla" ei pitäisi lähteä tekemään mitään niin radikaalia, kuin mitä viimeiset kolme vuotta on yritetty tehdä. Ei siis ihme, että maa on ajautunut kaaokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nooh million noilla on järki isoissa päätöksissä juossut ennen tätä. Kysyikö noista kukaan miksi Puola oli kommunistinen kymmenen vuotta toisen maailmansodan alkamisen jälkeen. Se on hyvä harjoitella näidenkin ymmärtämään päätösten seurauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et ymmärrä, miksi Puola, ja moni muukin Itä-Euroopan maa oli kommunistinen toisen maailmansodan jälkeen, niin luulen että on turha yrittää selittää.

Britannian olisi pitänyt valita "status quo" näin täpärän äänestystuloksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Brittien pääministeri käyttäytyy kuin pikkupoika. Surullista ja säälittävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelleily senkun jatkuu. Ehtiiköhän tuosta tulla valmista ennen kuin musta aurinko nousee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaiko messiaan. Joka puhuu toista ja äänestää toista kuten olemme saaneet tuta viime aikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image