Ulkomaat

BO: Ydinkärkien määrä lisääntynyt Ba­rent­sin­me­rel­lä

Ulkomaat 2.10.2014 18:17
Kaleva

Venäjä on lisännyt ydinohjusten ja -kärkien määrää Barentsinmerellä, kirjoittaa Barents Observer.

Lehti perustaa tietonsa Yhdysvaltain ulkoministeriön julkaisemaan raporttiin.

Lokakuussa 2013 Venäjällä oli mannertenvälisiä ydinohjuksia, sukellusveneestä laukaistavia ydinohjuksia sekä raskaita pommikoneita yhteensä 473. Nyt luku on 528.

Ydinkärkien määrä on puolestaan kasvanut 243 kappaleella viime vuoden 1400 ydinkärjestä tämän syksyn 1643 ydinkärkeen.

Raportti ei kerro, missä lisäykset sijaitsevat fyysisesti, mutta kesäkuussa Venäjän pohjoisen laivaston sukellusvene Juri Dolgoruki sai täyden lastin Bulava-ohjuksia. Sukellusvene voi kantaa 16 ohjusta, joissa jokaisessa voi olla kuusi ydinkärkeä.

Pohjoisessa laivastossa on myös toinen uusi sukellusvene, Vladimir Monomakh. Nämä kaksi sukellusvenettä voivat kantaa 192 ydinkärkeä.

Venäjä testaa myös kolmatta Borey-luokan sukellusvenettä nimeltään Aleksandr Nevski, jota ei ole vielä otettu käyttöön pohjoisessa laivastossa. Kaiken kaikkiaan Venäjä saa kahdeksan uutta Borey-luokan sukellusvenettä.

Yhdysvallat ja Venäjä jakavat tietoja ydinaseista uuden START-sopimuksen myötä.

Barents Observerin uutinen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Eipä ole koskaan näkynyt lehdissä valitusta siitä että USA myös lisää jatkuvasti ydinaseitaan eikä noudata kansainvälisiä sääntöjä ja sopimuksia puhumattakaan siitä että moni on joko unohtanut tai niin uskomatonta kuin se onkin ei tiedä että USA on ainoa maa maailmassa joka käytti kahteen eri siviilikohteisiin ydinasetta. Että eikö tuo ole ihmisten mielestä sairasta, onko kaikki sallittua jos se tehdään demokratian nimeen? Venäjä ei ole sen parempi mutta kun lukee lehtiä niin hirveä propaganda Venäläisten mustamaalamiseksi vaikka normi kansa haluaa varmasti rauhaa sielläkin. Mutta jotkut ovat niin sairaita yksilöitä että hyväksyvät siviilien tappamisen USAn toimesta koska se on muka aina demokratian puolesta. Avatkaa silmät jokainen suurvalta tekee vain bisnestä sodanköynnillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ihminen on sitten viisas. Hoh hoijaa mitä näitten päättäjien päässä liikkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:13
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
6:00
Häyrysenniemi on kolme vuotta keskellä katuremonttia, asukkaat tyytymättömiä – liittymien katkaisusta ei ole informoitu etukäteen, autoja jäänyt loukkuun pihoille pahimmillaan useiksi päiviksi Tilaajille
6:00
Hongkongista tuli somen propagandatilien tuorein näyttämö – "yhtiöille on oleellista tiedottaa siitä, että ne ovat ryhtyneet toimenpiteisiin"
21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
7
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
5
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
3
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
3
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
2
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
2
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
2
Oulun kaupunki luopumassa työterveysyhtiöstä – konsernihallinto esittää myytäväksi koko osakekantaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image