Ulkomaat

Bill Clinton: Hillary on hitonmoinen muu­tok­sen­te­ki­jä

Entisen presidentin Bill Clinton puhe vaimostaan oli suurimmaksi osaksi hyvin henkilökohtainen. KUVA: ANDREW GOMBERT / EPA
Ulkomaat 27.7.2016 7:24
Maria Annala

Bill Clinton piti demokraattien toisen puoluekokouspäivän pääpuheen, jossa hän korosti vaimonsa kykyä muuttaa asioita paremmiksi.

- Hillary on paras hitonmoinen muutoksentekijä jonka olen koskaan tavannut, hän toisti useaan kertaan.

- Voitte pudottaa hänet mihin tahansa kriisipisteeseen ja palata kuukauden päästä - ja saatte nähdä, että jollain keinolla hän on onnistunut muuttamaan tilannetta paremmaksi.

Puheen sanoma oli suora vastaisku Donald Trumpin republikaanien puoluekokouksessa viime viikolla pitämälle puheelle, jossa hän esitti itsensä muutosvoimaksi ja Hillary Clintonin vallitsevien asiaintilojen ylläpitäjäksi.

-Tämä nainen ei ole koskaan tyytynyt vallitsevaan asiaintilaan. Hän haluaa viedä palloa eteenpäin. Sellainen hän vain on, Bill Clinton sanoi.

Hän totesi ääneen, että hänen maalaamansa kuva demokraattien presidenttiehdokkaasta on hyvin erilainen kuin se, mikä kuultiin republikaanien kokouksessa.

- Mitä eroa on siinä, mitä minä teille kerroin ja mitä he sanoivat? Miten sovitatte ne yhteen? Ei niitä voi sovittaa yhteen. Toinen on totta ja toinen sepitettä, hän sanoi.

-Teidän täytyy vain päättää, kumpi on kumpaa.

Hän sanoi republikaanien luoneen hänen vaimostaan sarjakuvahahmon, koska he kokevat todellisen muutoksentekijän uhaksi.

-Sarjakuvahahmot  ovat yksinkertaisia, kun taas todellinen elämä on monimutkaista.

Bill Clintonin puhe oli suurimmaksi osaksi hyvin henkilökohtainen. Hillary Clintonin sanotaan olevan kuuluisin mutta vähiten tunnettu ihminen koko Yhdysvalloissa, ja hänen miehensä puheen oli selvästi tarkoitus tehdä häntä äänestäjille tutummaksi.

-Keväällä 1971 tapasin tytön, Clinton aloitti puheensa.

-Hänellä oli paksut vaaleat hiukset ja isot silmälasit, hän ei käyttänyt meikkiä ja hänestä huokui vahvuutta ja itseluottamusta, joka veti minua puoleensa kuin magneetti.

Tarina jatkui yksityiskohtaisella kuvauksella Bill Clintonin yrityksistä päästä ensin treffeille ja myöhemmin naimisiin hänet hurmanneen tytön kanssa. Vasta kolmannella kosintakerralla tärppäsi.

Clinton kuvaili myös heidän lapsensa syntymää ja vanhemmuutta. Kummankin Clintonin poliittinen ura kulki tarinassa mukana, ja painopiste oli koko ajan Hillaryn aikaan saamissa muutoksissa.

Puhe oli niin henkilökohtainen, että kuulija saattoi halutessaan jopa lukea rivien välistä viittauksen Bill Clintonin presidenttikautta varjostaneeseen seksiskandaaliin.

-Olemme kävelleet, jutelleet ja nauraneet yhdessä siitä (ensitreffeistä) lähtien. Olemme tehneet niin hyvinä ja huonoina aikoina, iloisina ja sydäntäsärkevinä hetkinä, Clinton sanoi.

Puheen lopussa hän vetosi eri ihmisryhmiin, jotta nämä äänestäisivät Hillary Clintonia ja antaisivat tälle mahdollisuuden muuttaa asioita paremmaksi.

-Toivon, että teette sen. Toivon, että valitsette hänet.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Muutoksentekijä? Clinton ole ajanut läpi yhtäkään merkittävää lakialoitetta. Sen lisäksi saavutukset ulkoministerinä ovat vähäiset ellei olemattomat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hillary onnistui muuttamaan melkein kaikkea paitsi miehensä tapoja ja luonnetta - e

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hillary on ase- lääketeollisuuden sekä elintarviketeollisuuden marionetti. Erittäin korruptoitunut. Kohta ilmestyvät tietovuodot upottaa hänen paatin. Trumpilla on omaa massia niin paljon, ettei kumartele Monsantoja. Trumpista tulee presidentti ja hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan fantastien ihanaa jos Hillary valitaan presidentiksi. Sen jälkeen pitää kaikkien muidenkin maapallon maiden valita nainen johtajakseen ja naiset enemmistöön maiden parlamenttiin. Sitten ihmiskunnalle kuulkaas koittaa aivan upea aika. Sodat loppuu, riisto loppuu jne. jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Obama on ollut liian heikko ja passiivinen. Venäjä ja Kiina saavat mellastaa, eikä Pohjois-Koreakaan ole yhtään nlyrtynyt. Iran kehittelee ohjuksia ja Lähi-itä on sekasortoinen, juontaa muuten juurensa edellisen republikaanipresidentin toimista. Trumpin käyttövoima on viha ja venäläinen raha. Clintonilla olisi nyt tilaisuus mutta viha ja vastustajien laittomat toimet (tietomurrot) voivat auttaa Trumpin presidentiksi. Siinäpä sitten on ihmeissään kun Venäjä ja Kiina jyräävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mikään ei muutu Obama kaudelta jos Clintonista tulisi presidentti, sama välinpitämättömyys ja hurja kulutus jatkuisi. Clintonit valehtelevat ja ajavat vain omia etujaan. Ovat ottaneet vaali- lahjoitusrahoja muslimimaista jne. ja joissain vaiheessa maksetaan lahjoittajille takaisin muodossa tai toisessa.
Trump rahoitti vaalit tähän saakka omista varoista.

Mutta enpä usko silti että Trump tulisi olemaan Putinin kaveri mutta ehkä kuitenkin siihen pisteeseen että voisi neuvotella hyvät sopimukset.
Jos Putin "oikuttelee" sitten varmaan " honeymoon" olisi ohi äkkiä.
Muuten mistä vihasta oikein puhut? Ehkä tarkoitat turhaantuneisuutta mitä me suurinosa kansalaisista tunnemme kieroontunutta hallintoa vastaan. Ja muutos tarvitaan ja se tapahtuu Trumpian puolesta joka ei ole hallituksen sätkynukke.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvalloissa politiikkakin on samanlaista suurta siirkusta kuin viihdeteollisuuskin. Elvis Presley olisi loppuvuosinaan ollut oikein hyvä presidentti tällaiseen maahan. Harmi vain ettei ollut koskaan ehdolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi suomen media vastustaa Trumpia.Hänestä on tulossa presidentti.Ei ollenkaan hyvä asia.Trump saattaa olla hankala Suomelle jatkossa.Natointoilijat saa nokkiinsa ihan kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä enempi vanhat pressat sotkeutuu peliin niin sitä varmemmin Trumpista tulee presidentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka kuinka olisi muutoksentekijä, mutta Amerikassa ollaan vielä niin vanhoillisia, etteivät voi äänestää naista presidentiksi. Ehkä joskus kymmenen vuoden päästä, voisi olla mahdollista. Siksi olen aivan varma, että Thrump on seuraava presidentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asialla ei ole mitään tekemistä oliko nainen vai ei mutta kuinka hyvä henkilö on tehtävään. Kieroa ja valehtelevaa presidenttiä emme tahdo ja siitä on todisteet. Suuri joukko demokraatteja äänestää myös Trumpia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Amerikasa presidentti tanssii öljy-ja aseteollisuuksien orkesterin tahdissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Obaman tunnuslause oli 8 vuotta sitten: "Change we can believe in".

"Hillary, hitonmoinen muutoksentekijä"... Hmm...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hillary on kyllä niin viimeisen päälle takinkääntäjä kun vaan poliitikko voi olla. Saisi Suomessakin poliitikot ottaa mallia, että miten se homma hoidetaan. Se kellä on rahaa, Hillary on sen puolella. Melko monta kertaa on matkanvarrella viimeisen 10 vuoden aikana muuttunut "poliittinen näkemys" asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän maailmanrauhan kannalta paras presidentti on Trump. Katsokaa laajemmin asiaa älkääkä tuijottako yksittäisiä lausuntoja. Mikä olisikaan parempaa rauhan kannalta kuin se, että Trump ja Putin pärjäävät keskenään ja näin todellakin on. Tämä olisi historiaa ja tätä todellakin toivon. Älkää takertuko pieniin suvaitsevaisuus kysymyksiin vaan nähkää suuret linjat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Trump on tehnyt 3 konkurssia. Viimeisen konkurssin jälkeen USA:n pankit eivät ole rahoittaneet Trumpin busineksia.

Hän ei ole paljastanut verotietojaan. Ainoa ehdokas 1960-luvun jälkeen, joka näin ei ole tehnyt. Ei hän salaile tulojaan vaan sitä että hän ei ole maksanut veroa USA:ssa. "

Näin tuumii eräs asiaa tunteva.
Ovela liikemies varmaan. Mutta presidentti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Clintonien "Whitewater Development" keissi - Ei ehkä ovelaa mutta härski petos nyt kumminkin. Pressa-ainesta selvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image