Ulkomaat

Bernie Sanders hehkutti, että hänen voittonsa tietää nyt lopun alkua Trumpille – Sanders vahvisti etumatkaa erityisesti Joe Bideniin

Bernie Sanders piti voittopuheensa Manchesterin yliopistossa New Hampshiressa aamulla Suomen aikaa. KUVA: JUSTIN LANE
Ulkomaat 12.2.2020 8:43
Tanja Nuotio

Uutistoimisto Reutersin mukaan New Hampshiren esivaalit voittanut senaattori Bernie Sanders totesi puheessaan, että hänen voittonsa merkitsee lopun alkua presidentti Donald Trumpille.

Ehdokas Sanders kiitteli äänestäjiään. Hän saavutti niukan voiton demokraattien presidenttiehdokkuudessa New Hampshiren osavaltiossa. Tulos selvisi keskiviikkona aamulla Suomen aikaa.

Reutersin mukaan Sanders vahvisti voitolla etumatkaa erityisesti Joe Bideniin, joka näytti jäävän tuloksissa vasta viidenneksi. Sanders voitti nyt täpärästi toiseksi tulleen Pete Buttigiegin, joka on entinen, Indianassa toiminut pormestari.

Reuters kertoo, että tulos näyttää hyvältä myös senaattori Amy Klobucharin näkökulmasta. Hän sijoittui kolmanneksi.

Edison Research -tutkimuskeskuksen mukaan suurin osa esivaalien äänestäjistä äänesti nimenomaan siksi, että halusi osoittaa tyytymättömyyttä presidentti Trumpiin.

Edisonin mukaan 79 prosenttia äänestäjistä oli vihaisia Trumpin hallintoon. 81 prosenttia olisi valmis äänestämään ketä tahansa demokraattia sen vuoksi, että se estäisi istuvan republikaanipresidentin toisen kauden.

Maan koillisosassa sijaitsevalla 1,3 miljoonan asukkaan New Hampshiren osavaltiolla on ehdokkaan valinnassa kokoaan suurempi rooli.

Yhdysvalloissa puolueet valitsevat parhaillaan presidenttiehdokkaansa. Demokraattien ehdokkuudesta kilpailee 11 ehdokasta, republikaaneilla Donald Trump on lähes varma ehdokas.

Jokaisessa osavaltiossa järjestetään esivaalit, joista osa vaalikokouksena. Viimeiset esivaalit käydään kesäkuussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Sanders on saanut kerättyä paljon vaalirahoitusta. Todennäköisesti osa tulee republikaanien kannattajilta, koska äärivasemmistolainen radikaaliehdokas olisi unelmavastustaja Trumpille.

Demokraatit tuhlaavat aikaansa riitelyyn ja radikaalien ehdokkaiden nostamiseen, vaikka näillä marginaaliehdokkailla ei ole mitään mahdollisuuksia ratkaisevissa osavaltioissa.

Trumpin voitto näyttää päivä päivältä varmemmalta, koska USA:n keskiluokalla ja vähemmistöillä menee paremmin kuin koskaan ja työttömien määrä laskee jatkuvasti. Sosiaalipornokuvat asunnottomista on kuvattu demokraattien hallitsemasta Kaliforniasta. Trumpin aikana USA on estänyt terroritekoja täsmäiskuilla, mutta se ei ole aloittanut eikä laajentanut yhtään aseellista konfliktia, toisin kuin edeltäjänsä Obaman ja ulkoministeri Clintonin aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Klobushar Amy on melko vahvoilla demokraattien presidentinvaaliehdokkuutta tavoitteleva nuorehko poliitikko. Kannattaa kuunnella hänen puheitaan, Amyn kannatus nousee varmasti kaikissa yhteiskuntaluokissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaverihan vaikuttaa vitsikkäältä. Muutenkin tällaisen ehdokkaan äänestäminen sen takia että Trumppi ei pääsisi, on aika lyhyt näköistä. Ranskassa äänestettiin macaroonia ettei "äärioikeisto" pääsisi valtaan. Nyt ollaan sen macaroonin kanssa ihmeissään kun ei se ollutkaan mistään kotoisin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestäjät kunnioittavat vanhempia ja kokeneempia työntekijöitä, ei nuoria joilla korvantaukset vielä märkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Median rooli korostuu aina Amerikassa. Paljon näkyvyyttä ja kuuluvuutta mediassa on edellytys vaaleissa menestymiselle etenkin presidentinvaaleissa. Sanders ja Trump ovat liian vanhoja kisaan, nuoremmat voivat ottaa vastuun Yhdysvalloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tämä mies ei ainakaan Trumppia syrjäytä se on joku toinen tai Trumpin oma möhläys ,jonka seurauksena menettää kansansa luottamuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En usko että amerikkalaiset haluavat katkaista Trumpin aikaansaaman myönteisen kehityksen niin taloudessa kuin työllisyydessäkin äänestämällä demokraattien ehdokasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myönteinen kehitys velaksi ja köyhien ja keskiluokan selästä verohelpotuksina rikkaille. Hieno homma eiks vaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä nämä esivaalit ovat ajan haaskausta. Trump jatkaa seuraavalle kaudelle ja pääsee vapaasti toteuttamaan itseään, kun ei ole enää tulevat vaalit pidäkkeenä. Mitä kaikkea saakaan aikaan......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaanpa amerikkalaisten valita rauhassa demokraattisesti presidenttinsä. Meillä suomalaisilla ei ole äänioikeutta heidän vaaleihinsa, eikä amerikkalaisilla meidän vaaleihimme. Kunnioitetaan amerikkalaisten valintaa, olipa se kuka tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyte Trumppia vastaan kaataa Bidenin. Syytteellä saatiin aikaan vain epäilys siitä että peiteltiinkö sillä Bidenin ja pojan korruptiotutkinta piiloon. Monella jäi epäilys miksi asiaa ei saanut tutkia perusteellisemmin vaan tutkimus keskeytettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta minusta edelleen tuntuu että Sanders ja Biden olisivat Trumpille unelmaehdokkaat vastustajina - ehkä myös Warren. Nuoremmat ehdokkaat saattaisivat olla vaikeampia vastustajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin jatkokausi ajaisi koko planeetan täydelliseen kriisiin. Trumpin tuki fossiiliteollisuudelle, vetäytyminen ilmastosopimuksesta, superrikkaita suosiva veropolitiikka, velkaelvytys, pörssikurssien pumppaminen tähtitieteelliselle tasolle jne. Kaikki päätökset luovat kuplaa, joka romahtaa vääjäämättä kasaan. Toivotaan, että jenkeillä on riittävästi viisautta seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukan yliammuttua - Trump on jo osoittanut että jos tulee poliittisen hegemonian ulkopuolelta, voi saada yllättävästi aikaankin. Nythän on jo nähty ettei kolömatta maailmansotaakaan tullut vaikka Iranin kanssa ei mentykään Iranin ehdoilla... Entäs Palestiina ja Israel?
Jospa yhtäkkiä sielläkin saadaan aikaan jotain pysyvää? Jerusalemin ratkaisun kaikki jo hyväksyvätkin...

On totta että Trump tekee siten kuin tekee koska hän voi thedä, ei siksi että hänellä on oikeius tehdä. Mutta ehkä sittenkin tulos on se jolla mitataan. Tottakai olisi hyvä varmistaa tai pelata kortit niin ajoissa jotenkin ettei Trumpista tai hänen tyttärestään tule loppuiäkseen pressaa USA:lle kuten Putinista Venäjälle... Se taas vaatisi yhteistä rintamaa ja näyttöjä - ei vain sitä että osaa pelata poliittista peliä vaan että hallitsee talouden ja kaupankäynninkin. Trumphan, tosin, lähinnä on hallinnut ehkä veronkierron ja muut kikkailut. Mutta uppoaa sekin äänestäjiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku tosissaan luulee, että sosialistilla on pienintäkään mahdollisuutta voittaa Yhdysvaltojen presidentinvaaleja, niin minulla on sinulle uutinen ja se on sellainen, että karvas kalkki on jälleen syötävänäsi marraskuussa. Jos Sanders saisi edes 20% äänistä yleisissä vaaleissa, niin lupaan olla yllättynyt.

Trumpin kannatus on eeppinen ja marraskuun vaali-iltana (aamu meidän aikaa) se jälleen kaikille selivää, kuinka törkeän väärässä valtamedia juttujensa ja galluppiensa kanssa on. Tämä oppimisprosessi on joillekin yllättävän pitkä. Mikään ei ole enää kuten ennen. Maailmassamme on tapahtunut jotain ja eliitin puheet "hyvinvointiyhteiskunnasta" eli sosialismi 2.0:sta, eivät enää mene läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen verran voin sanoa jo etukäteen, että tulet olemaan yllättynyt. Noin 45% on demokraatteja ja tämänkin jutun mukaan heistä 80% prosenttiä äänestää aina puolueen mukaan. Eli vaikka se ehdokas olisi Sanders, hän tulee saamaan vähintään 36% äänistä. Karkeasti ottaen demokraatit vs republikaanit on 45%-45% ja sitten loput 10% liikuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosialistiksi tunnustautuvaan monikaan luottaa - ei ne ole koskaan saaneet taloutta toimimaan. Tietty, Obamakin oli olevinaan jonkinsortin sosialisti mutta toimessan varsin oikeistolainen. Ja hänelläkin oli tietyt puutteet kuten Affordable Care Act:n viime käänteet viestittää. Hyvä johtaja osaa pelin säännöt ja osaa laskea aika pitkälle myös vastaliikkeet jos pelin suunta kääntyy vastaiseksi.

Kaikki pitäisi osata varmistaa sen varalle ettei mikään mene niin kuin on suunnitellut...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raportoikaapa Ruotsin turvallisuustilanteesta ja mitä Ruotsissa tapahtuu, kun se on Suomen naapurivaltio. Trump voittaa USAn vaalit, joten turha asiasta on edes uutisoida. Edes Saska ei saa USAn vaalitulosta ennustuksillaan muuttumaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tätä mahtava seurata näin Trumpin kannattajana! Vastapuolen parhaimmisto on siis tuossa :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1% omistaa 95% rahasta🤦‍♂️

60-luvulla bussi kuski sai lapsensa yliopistoon nyt pitää tehdä kolmea työtä.
Sotakone ja mm.Israelin tukeminen vie 30% bkt:sta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image