Ulkomaat

Bel­gia­lais­me­dia: Terrori-iskun tekijät keräsivät tietoa pää­mi­nis­te­ris­tä

Ulkomaat 30.3.2016 17:51 | Päivitetty 30.3.2016 18:48
STT

Belgiassa iskeneet terroristit hakivat ennen iskua tietoa maan pääministeristä Charles Michelista. Asiasta kertovat muun muassa sanomalehdet L'Echo ja De Standaard.

Poliisit ovat löytäneet yhden tekijän tietokoneelta muun muassa karttoja ja kuvia pääministerin asunnosta ja toimistosta.

Viranomaiset painottavat kuitenkin, että terroristit ovat etsineet tietoja useista eri kohteista. Viitteitä siitä, että terroristit olisivat suunnitelleet iskua pääministeriä vastaan, ei viranomaisten mukaan ole tiedossa.

Belgiassa viime viikolla tehdyt lentokenttä- ja metroiskut ovat herättäneet huolta ja kritiikkiä maan tiedustelupalvelun toiminnasta. Lisäksi on pelätty, että terroristit suunnittelivat myös muita iskuja maassa.

Belgialaisviestimien mukaan suunnitteilla saattoi olla ydinvoimalaan kohdistuva isku tai radioaktiivisen räjähdysmateriaalin hankkiminen. 11 voimalan työntekijän kulkuluvat evättiin Brysselin iskujen ja niitä edeltäneen terroristijahdin seurauksena.

Kenttä pysyy suljettuna

Brysselin lentokenttä ilmoitti keskiviikkona, että kenttä pysyy suljettuna ainakin torstai-iltapäivään asti. Kenttä tekee parhaillaan testejä, kuinka kentän toiminnot sujuvat.

Kokonaan kenttä tullaan avaamaan luultavasti vasta usein kuukausien päästä. Kentälle tehdyt kaksi pommi-iskua tuhosivat kenttää pahasti.

Brysselin iskuissa kuoli ainakin 32 ihmistä.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Viitteitä siitä, että terroristit olisivat suunnitelleet iskua pääministeriä vastaan, ei viranomaisten mukaan ole tiedossa." - ei varmasti viitteen häivää. Poliittisesti valveutunutta nuorisoa vain idoliaan stalkkaamassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image