Ulkomaat

Barcelonassa asuvat suomalaiset kertovat päivästä iskun jälkeen - “Ei täällä bunkkereihin olla pii­lou­tu­mas­sa”

Barcelonan terrori-isku on järkyttänyt koko Espanjaa. Pamplonassa surija piteli kädessään Katalonian raitalippua. KUVA: JESUS DIGES
Ulkomaat 18.8.2017 14:53
Niina Kinnunen

Barcelonan iskua läheltä todistanut suomalainen kertoo, että työpaikalla on tänään tarjolla kriisiapua. Tunnelma terrori-iskun jälkeisessä Katalonian maakunnan pääkaupungissa on huonosti nukutun yön jälkeen väsynyt ja edelleen järkyttynyt - silti elämän on jatkuttava. Iskupaikan läheisyydessä on tavallista rauhallisempaa.

- Pääkadulla on tänään hiljaista. Kaikki liikkeet ja terassit ovat kiinni enkä usko niiden avautuvan. Poliiseja täällä ei ole näkyvillä, paikalla iskun tapahtuma-aikaan ollut suomalainen Laura Hakola kertoo.

Hakolan työpäivä Katalonia-aukion vieressä sijaitsevassa kosmetiikkaliikkeessä keskeytyi eilen, kun ihmiset hakeutuivat iskun tapahduttua turvaan sisätiloihin. Heidät lukittiin rakennukseen kolmeksi tunniksi, kunnes poliisi ohjasi kaikki ulos.

- Olen menossa töihin iltapäivällä, mutta en tiedä, millainen työpäivästä tulee. Meille on tulossa psykologi paikalle ja puolet työntekijöistä ei tule töihin, Hakola sanoo.

Useita vuosia Barcelonassa asunut Mikko Latvala kertoo, että elämä kaupungissa jatkuu iskusta huolimatta. Hänen arvionsa mukaan ulkona liikkuu hiukan tavallista vähemmän ihmisiä, mutta tämä voi johtua myös lomakaudesta, jolloin moni paikallinen matkaa kaupungin ulkopuolelle.

Myös Latvala aikoo lähteä kaupungista viikonlopuksi.

- Saa nähdä, onko teillä vielä tiesulut ja tarkastetaanko kaikki autot. Espanjan poliisi on mielestäni tehnyt hyvää työtä tekijöiden kiinniottamiseksi.

Latvala kertoo, että pelon ja hysterian sijaan ihmiset ovat suhtautuneet rauhallisesti ja haluavat pysyä yhdessä vahvoina terrorismia vastaan.

- Ei täällä bunkkereihin olla piiloutumassa. Eilen illalla paikalliset auttoivat turisteja tarjoamalla kotejaan suojaksi, kun kaupungista ei päässyt pois. Kaduilla oleville vietiin ruokaa ja juomaa ja lainattiin puhelimia, joilla he saivat soittaa kotiin. Monet kävivät myös luovuttamassa verta.

Iskun tapahtumapaikalla La Rambla -kadulla ja Katalonia-aukiolla pidettiin puolenpäivän aikaan paikallista aikaa hiljainen hetki, jolla kunnioitettiin uhreja ja tuomittiin terroriteko.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image