Ulkomaat

Barcelonan pormestari varoitti it­se­näis­ty­mis­ju­lis­tuk­ses­ta, lisää yrityksiä lähti Kataloniasta

Ulkomaat 9.10.2017 21:59
STT

Barcelonan pormestari Ada Colau varoittaa Kataloniaa yksipuolisesta itsenäistymisjulistuksesta. Hän vetoaa aluehallinnon johtajaan Carles Puigdemontiin, jotta tämä ei kärjistäisi tilannetta entisestään.

Puigdemontin on määrä puhua Barcelonassa tiistai-iltana, ja separatistit toivovat hänen julistavan Katalonian itsenäiseksi.

Kriisi nostattaa yhä enemmän myös taloudellista huolta. Muun muassa kaksi keskeistä pankkia CaixaBank ja Sabadell ovat siirtäneet pääkonttorinsa Kataloniasta muualle Espanjaan. Maanantaina joukkoon liittyi vielä kaksi yhtiötä, Abertis ja Colonial.

Itsenäistymiskysymys jakaa katalonialaisia voimakkaasti, vaikka kansanäänestyspäivän poliisiväkivalta lisäsi Espanjan keskushallinnon vastustusta.

MAINOS

Kommentoi

Näyttää vähän hassulta puhua että vastustajat ovat enemmistö ja sitten samalla kertoa että vaalit pitäisi järjestää...miksi järjestää jos tiedät jo tuloksen etukäteen? Voisivathan kysyä sinulta!!!

---mielestäni tulos on selvästi itsenäisyyden puolella (jo toista kertaa)....vaikka Espanjan sotilaspoliisi yritti asein pelotella ihmisiä tulemasta äänestämään...muutama muu fasistihistoriaa omaava maa pelotteli seurauksilla....ja....EU johtokin vetosi lakeihin jotka oli pääosin äänestetty voimaan Espanjassa muiden kuin katalaanien äänillä....

....ammutuksi tulon uhallakin varsin usea siis äänesti...ja 90%:n tuki oli aivan selvä kyllä puolen voitto...

Toisaalta kertoisitko USAn itsenäisyysäänetyksen tuloksen? Mikä oli tulos Suomen itsenäisyyden kansanäänestyksessä? Kysyimmekö kaikilta venäläisiltäkin mielipiteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan aika Espanjassa järjestää neuvoa antava kansanäänestys asiasta ihan laillisesti. Tosiasiahan on kiistatta se, että itsenäistymisen vastustajat ovat enemmistö. Vaali pitäisikin järjestää niin, että itsenäistymisen puolesta ainoastaan saa äänestää ja mikäli kannatus jää alle 50%:n äänioikeutetuista niin itsenäisyyskeskustelu voidaan lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katalonia on Espanja varakas alue. On ymmärrettävää, ettei enemmistö Espanjasta halua antaa Katalonian itsenäistyä. Jäljelle jäävän Espanjan talous menisi kuralle. Kuka se nyt maksajaa haluaa päästää menemään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se niin väärin, että varakkaalta valtio vie rahat. Ei ihme, että Nalle itsenäistyi Ruotsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asun itse osan vuotta siellä, enkä nyt sanoisi varakkaaksi. Pohjoisempi Espanja taitaa mennä ohi. Tarkoitin nimenomaan äänestystä Kataloniassa-en koko maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

o, jos se keskeinen teollisuus nyt siirtää itsensä pois kataloniasta, olisi itsenäisyyttä toivovien helpompi arvioida kuinka kannattavasta ideasta on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
19:00
Viikon lopuksi: Kun kunniatonta kontrollia ei pääse pakoon Tilaajille
19:00
Ärsyttävätkö uskovaiset mielipiteillään ja julistuksellaan? – BB-talon Ville on mustavalkoinen hahmo, joka sopii nykyiseen vastakkainasetteluun
18:53
Indonesian presidentti hyllytti kiistellyn seksilain – kieltäisi toteutuessaan avioliiton ulkopuolisen seksin ja homosuhteet
18:43
Kauden ensimmäinen tasapeli maistui ONS:lle
18:02
Sirkkoja, sipulia, hunajaa, säilykkeitä ja marmeladia – tätä kaikkea on tarjolla Likis-lähiruokatapahtumassa
66
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
58
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
29
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
22
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
17
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
16
Oululaiset valistuneita taiteen ostajia – halvan sijaan ostetaan teoksia, joissa raha pysyy tallessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Kyllä rahastot ovat minun sijoituksissa nousseet paljonkin. Pitää uskaltaa. Tosin osakkeista saan pääomaa. Lue lisää...
Nainen +50

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image