Ulkomaat

Barcelonan pormestari varoitti it­se­näis­ty­mis­ju­lis­tuk­ses­ta, lisää yrityksiä lähti Kataloniasta

Ulkomaat 9.10.2017 21:59
STT

Barcelonan pormestari Ada Colau varoittaa Kataloniaa yksipuolisesta itsenäistymisjulistuksesta. Hän vetoaa aluehallinnon johtajaan Carles Puigdemontiin, jotta tämä ei kärjistäisi tilannetta entisestään.

Puigdemontin on määrä puhua Barcelonassa tiistai-iltana, ja separatistit toivovat hänen julistavan Katalonian itsenäiseksi.

Kriisi nostattaa yhä enemmän myös taloudellista huolta. Muun muassa kaksi keskeistä pankkia CaixaBank ja Sabadell ovat siirtäneet pääkonttorinsa Kataloniasta muualle Espanjaan. Maanantaina joukkoon liittyi vielä kaksi yhtiötä, Abertis ja Colonial.

Itsenäistymiskysymys jakaa katalonialaisia voimakkaasti, vaikka kansanäänestyspäivän poliisiväkivalta lisäsi Espanjan keskushallinnon vastustusta.

MAINOS

Kommentoi

Näyttää vähän hassulta puhua että vastustajat ovat enemmistö ja sitten samalla kertoa että vaalit pitäisi järjestää...miksi järjestää jos tiedät jo tuloksen etukäteen? Voisivathan kysyä sinulta!!!

---mielestäni tulos on selvästi itsenäisyyden puolella (jo toista kertaa)....vaikka Espanjan sotilaspoliisi yritti asein pelotella ihmisiä tulemasta äänestämään...muutama muu fasistihistoriaa omaava maa pelotteli seurauksilla....ja....EU johtokin vetosi lakeihin jotka oli pääosin äänestetty voimaan Espanjassa muiden kuin katalaanien äänillä....

....ammutuksi tulon uhallakin varsin usea siis äänesti...ja 90%:n tuki oli aivan selvä kyllä puolen voitto...

Toisaalta kertoisitko USAn itsenäisyysäänetyksen tuloksen? Mikä oli tulos Suomen itsenäisyyden kansanäänestyksessä? Kysyimmekö kaikilta venäläisiltäkin mielipiteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan aika Espanjassa järjestää neuvoa antava kansanäänestys asiasta ihan laillisesti. Tosiasiahan on kiistatta se, että itsenäistymisen vastustajat ovat enemmistö. Vaali pitäisikin järjestää niin, että itsenäistymisen puolesta ainoastaan saa äänestää ja mikäli kannatus jää alle 50%:n äänioikeutetuista niin itsenäisyyskeskustelu voidaan lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katalonia on Espanja varakas alue. On ymmärrettävää, ettei enemmistö Espanjasta halua antaa Katalonian itsenäistyä. Jäljelle jäävän Espanjan talous menisi kuralle. Kuka se nyt maksajaa haluaa päästää menemään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se niin väärin, että varakkaalta valtio vie rahat. Ei ihme, että Nalle itsenäistyi Ruotsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asun itse osan vuotta siellä, enkä nyt sanoisi varakkaaksi. Pohjoisempi Espanja taitaa mennä ohi. Tarkoitin nimenomaan äänestystä Kataloniassa-en koko maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

o, jos se keskeinen teollisuus nyt siirtää itsensä pois kataloniasta, olisi itsenäisyyttä toivovien helpompi arvioida kuinka kannattavasta ideasta on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

77
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
30
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
17
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
13
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image