Ulkomaat

Assangen pakoilu suur­lä­he­tys­tös­sä jatkuu, tuomari piti pi­dä­tys­mää­räyk­sen voimassa

Ulkomaat 6.2.2018 8:04 | Päivitetty 6.2.2018 20:19
STT

Brittiläinen oikeusistuin ei suostunut tiistaina ainakaan heti kumoamaan Wikileaksin perustajan Julian Assangen pidätysmääräystä. Jos tuomari Emma Arbuthnot olisi näin tehnyt, Assange olisi vihdoin voinut jättää Ecuadorin suurlähetystön Lontoossa, missä hän on pakoillut kesäkuusta 2012.

Asian käsittelyä ei kuitenkaan saatu päätökseen, vaan oikeus jatkaa sen puimista ensi viikon tiistaina. Assangen mukaan hänen asianajajansa ovat vaatineet määräystä kumottavaksi neljän kohdan perusteella, joista vasta yksi hylättiin.

- Kaikkialla pelkkiä valeuutisia tämän päivän oikeuskäsittelystä. Niissä väitetään, että hallitus voitti jutun. Ei sellaista tapahtunut. Käsittely on edelleen kesken. Vasta yksi kohta on hylätty, Assange kirjoitti Twitterissä.

Syyttäjä Aaron Watkinsin kanta oli selvä. Hän piti Assangen vaatimuksia "absurdeina".

- Määräys, joka perustuu sellaiseen yksittäiseen rikkomukseen, jossa ei ilmoittauduta oikeudessa, pysyy aina voimassa, jotta pidätys voidaan varmistaa, Watkins perusteli.

Myös Britannian hallitus on toistuvasti sanonut, että pidätysmääräystä voidaan käsitellä vain, jos Assange poistuu lähetystöstä ja tulee oikeuteen.

Taustalla ehdonalaismääräyksien rikkominen

Assange rikkoi ehdonalaissäännöksiä, kun hän ei käynyt ilmoittautumassa oikeudessa kamppaillessaan Ruotsiin luovuttamista vastaan. Häntä epäiltiin Ruotsissa seksuaalirikoksista. Ruotsin oikeuslaitos lopetti tapauksen tutkinnan viime vuonna.

Assangen asianajaja Mark Summers vetosi Assangen puolesta viime viikolla ja sanoi pidätysmääräyksen menettäneen merkityksensä. Summersin mukaan Assangen elinolot suurlähetystössä ovat "vankeuden kaltaiset". Lisäksi Assangen terveys on vaarassa. Summersin mukaan Assangella on muun muassa hammasvaivoja ja hän kärsii masennuksesta.

Assange on kieltäytynyt poistumasta Ecuadorin lähetystöstä, koska pelkää, että hänet luovutetaan Yhdysvaltoihin. Siellä hän voisi joutua syytteeseen Wikileaksin vuonna 2010 julkaisemista salaisista asiakirjoista.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Assange näytti miten ruma ja korruptoitunut sivistynyt Länsi oikeasti onkaan, ja ruma ja korruptoitunut se todellakin on. Totuudenpuhuja halutaan nyt kostovaientaa kuliaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko sitä mieltä, että seksuaalirikoksesta pitäisi kiittää? Oikein koko maailman voimin? Vaimoletko sitä mieltä, että Suomenkin pitää kertoa koko maailmalle kaikki valtiosalaisuutensa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaveri on jo tuomionsa kärsinyt, oli sitten syyllinen tai sitten ei, luultavasti syytteet on keksittyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Assangen pi­dä­tys­mää­räys on tosiasiallisesti toisinto Stalinen kauden näytösoikeudenkäynneistä joilla ei ole mitään oikeudellista reaalipohjaa vaan kyse on omien valtiollisten rikosyten säälittävistä peittely-yrityksistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Assangen vainoamisen soisi loppuvan jo, mutta jenkkiviranomaiset ovat tunnetusti armottomia. Mies on tehnyt pajastuksillaan palveluksen, josta koko maailman pitäisi kiittää häntä ja palkita jotenkin. EU:n ihmisoikeustuomioistuimen pitäisi puuttua asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenhän tämä on amerikkalaisten syy kun englantilaiset tulivat tähän ratkaisuun. He olisivat hyvin voineet antaa luvan Assangen mennä Ecuadoriin jonne hänelle on myönnetty kansalaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image