Ulkomaat

Asiantuntijan mukaan YK:n il­mas­to­ko­kouk­ses­sa ei käsitetä hätätilan suuruutta

Ulkomaat 9.12.2019 9:21
Ilkka Timonen

Teknisiin yksityiskohtiin paneutuminen vie aikaa yrityksiltä saada suurempia sitoumuksia päästöjen leikkaamiseksi.

YK:n ilmastokokouksessa ei vielä käsitetä ilmastohätätilan suuruutta, varoitti johtava ilmastotieteilijä Madridin ilmastokokouksen kääntyessä maanantaina toiselle viikolleen ja ympäristöministerien alkaessa saapua kokoukseen.

Neuvotteluissa keskitytään joidenkin Pariisin ilmastosopimuksen sääntöjen toimeenpanoon, mutta vain vähän huomiota on kiinnitetty siihen, miten nopeasti kasvihuonekaasujen määrää pitäisi vähentää.

– Riskinä on, että me keskitymme niin paljon teknisiin yksityiskohtiin tässä kokouksessa, että me unohdamme nähdä metsää puilta, sanoi Guardian-lehden mukaan Johan Rockström, joka on mukana johtamassa Potsdamin ilmastovaikutusten tutkimuslaitosta.

– YK:n prosessiin voidaan pettyä, koska se ei kykene tunnistamaan hätätilaa.

Viikonlopun aikana neuvottelijat tuottivat luonnostekstin, joka koskee hiilimarkkinoita. Tekstistä ei ole vielä yksimielisyyttä.

Neuvottelujen hidas eteneminen on ristiriidassa kokouspaikan ulkopuolella olevien näkymien kanssa. Esimerkiksi perjantaina yli 500 000 ihmistä marssi Espanjan pääkaupungissa johtajanaan ruotsalainen ympäristöaktivisti Greta Thunberg.

Maanantaina Thunberg keskustelee kokousedustajien kanssa.

Neuvottelijoita syytetty poliittisesta pelistä

YK-kokouksen neuvottelijoita on syytetty myös "poliittisesta pelistä".

– Ongelmana on, että samaan aikaan kun sadattuhannet ihmiset marssivat ulkona Madridissa ja koululaiset lakkoilevat, maat pelaavat poliittista peliä neuvotteluissa, sanoi BBC:n mukaan Mohammed Adow, joka johtaa kenialaista Power Shift Africa -ajatushautomoa, joka on kokouksessa tarkkailijana.

Hän vaatii kokoukseen tulevia ministereitä tarttumaan toimeen ja saamaan aikaan todellista edistystä.

Sisällä kongressikeskuksessa neuvottelijat ovat keskittyneet suojelemaan kansallisia intressejään sen sijaan että maat yrittäisivät kasvattaa sitoumuksiaan kasvihuonekaasujen leikkaamiseksi.

Pariisin ilmastokokouksessa vuonna 2015 maat lupasivat esittää suunnitelmia, jotka alkaisivat toteutua vuodesta 2020 lähtien.

Jo tätä ennen rikkaiden maiden odotettiin leikkaavan hiilidioksidipäästöjään merkittävästi, mutta tämä ei ole toteutunut monenkaan osalta.

Myös Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivän miljardööri Michael Bloombergin odotetaan saapuvan kokoukseen.

MAINOS

Kommentoi

Niin, nythän maapallon lämpötilan kausivaihtelu on taitekohtansa huipussa, ja ilmasto alkaa taas kylmenemään ja 500 vuoden päästä ollaan kylmän ajanjakson huipussa ja Thames -jokikin pääsee jälleen kerran jäätymään. Ja kaikki tämä tapahtuu maapallon historian elinkaaressa ilman, että julistaako viherpropagandaa ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään maa ei ole tehnyt mitään koska kaikki tietävät, että keisarilla ei ole vaatteita. Kunhan matkustellaan patsastelemassa ilmastokokouksissa ympäri maailmaa ja ollaan olevinaan huolissaan. Lapset on saatu ilmastoahdistuneiksi, koska heillä ei vielä ole riittävästi elämänkokemusta tietämään, että jokaisella sukupolvella on nuorena jokin maailmalopun pelko, jolla heitä ohjaillaan. Ikääntyneet poliitikot ilmastokokouksissa tietävät tämän. He osaavat pelata tätä peliä, ja siten säilyy paikka auringossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa Ruotsissa on jo kyllästytty Thunbergin tuomiseen esille joka ilmastouutisessa, mutta Suomessa jatketaan vaikka Thunberg-uutisointi on täälläkin kääntynyt itseään vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne on kokoontunut kommentoimaa ilmastoasioita näköjään kaiken maailman vellinkeittäjätkin. Pysyköön suutari lestissään ja päättäköön näistä asioista sellaiset henkilöt, jotka jotain asioista tietääkin. Jos suurin osa tutkijoista on samaa mieltä, että ilmastonmuutos on tosiasia ja ihmisen toimet siihen vaikuttaa, niin elekääpä ny kehatko muuta väittää. Näissä asioissa ainoastaan tieteelliset, vertaisarvioidut tutkimukset ovat minkään väärttejä. Muilla "tutkimuksilla" voi käydä vähän pyyyyhkääsemässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletkos tietoinen siitä, mitä nämä enemmistötutkijat ovat tehneet tämän ”jääkiekkomaila-mallinnoksen”, mihin perustavat kaiken nykytulkintansa? Tuossa mallissa on hyljätty tilastoista lämmin keskiaika ja pikkujääkausi. Että se siitä tieteeseen pohjautuvasta tutkimusmateriaalista. Toinen irvokas ilmiö on se, että vähänkään yleisen hysterialinjan vastaisia tutkijoita eikä tutkimuksia hyväksytä kuunneltavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin on tehty. Koska luonto-Äiti ei suostunut noudattamaan kaikkitietävien ilmastotieteilijöiden luomia tietokonemalleja, niin pitää alkaa manipuloimaan lähdetietoa ja poimimaan rusinoita pullista. Ja hups heijaa, tuutista pulpahtelee jos jonkinlaista jääkiekkomailaa, joka todistaa ihan mitä halutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrohan sitten, mikseivät maailman maiden hallitukset tee juuri muuta kuin kunnianhimoisia julistuksia: "Puolitamme päästöt vuoteen 2035 mennessä...".

Eihän näihin "ilmastotosiasioihin" usko todellisuudessa erkkikään, vaikka sitä ei kukaan poliitikko uskalla sanoa ääneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö nykyisin kouluissa opeteta, että jääkausien välissÄ on aina ollut poikkeuksellisen lämpimiä jaksoja. Jo 60 -luvulla kansakoulussa opin tämän. Suomenkin korkeudella on joskus ollut välimerellinen, jopa trooppinen ilmasto ilman liikennettä, lehmiä, hiilenpolttoa ja liikennettä. Uskokaa tämä. Nyt jo tiedetään, että vuonna 2040 ilmasto on n. 1 astetta viileämpi kuin nyt. Lakatkaa höprehtimästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on mennyt usko opetussunnitelmien kehittämiseen kun lapsista tulee hysteerisiä ilmastolakkoilijoita sen sijaan että tutkisivat maantiedon ja biologian tunneilla ihan puolueetonta dataa ja faktaa. Tuskin maltan odottaa millaiset selitykset syydetään julkisuuteen vuonna 2040 kun ilmasto ei olekaan lämmennyt. Liekö siellä Greta hakemassa sulkia hattuunsa ja keräämässä kunniaa siitä kun sai ilmastonmuutoksen pysäytettyä seilailemalla Atlantia ristiin rastiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hätätilan suuruuden ymmärtää vain eliitti itse, sillä eliitin rahat alkavat olla vähissä ja on kauhea hätä saada kupattua ihmiskunnalta lisää rahaa. Mehän saimme kuulla tavallaan puolivahingossa EU-komission varapuheenjohtaja Timmermansilta kesällä, että eliitti tarvitsee 100 miljoonaa vuodessa lisää rahaa. Timmermans toki asian puki sanoihin, että "tarvitsemme rahaa uusiin innovaatioihin". Ja idea siis oli kerätä rahat veroina meiltä kansalta ja jos siellä vaikka joku innovaatio sitten meidän rahoilla keksitään, niin arvaatkos paljonko me omistamme tästä meidän rahoilla tehdystä innovaatiosta? Aivan oikein eli emme omista siitä siivun siivua.
Näin se eliitti toimii ja heillä on nyt todellinen hätätila saada lisää rahaa. Edelliset miljardit eliitti on jo ehtinyt tuhlaamaan. Ja jos sinulla ei maksuhalua löydy, niin eliitti aikoo langettaa päällesi "ilmastoahdistuksen", että eiköhän kohta ala lompakkosi nyörit löystymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunkin maan päätökset tehdään maiden hallituksissa. Mitään sitoumuksia ei näissä ilmastohippaloissa voi edes tehdä.

Hallitukset eivät tee taloudellisesti merkittäviä päätöksiä sellaiseen teoriaan nojautuen, jonka perusteella tehdyt ilmastoennustukset ovat menneet järjestelmällisesti metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
11:42
Facebookissa julkaistusta sähköpostista tutkintapyyntö Limingassa – Kunnanhallituksen jäsenen epäillään luovuttaneen sähköpostin ulkopuoliselle
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image