Ulkomaat

Armahduslaki eteni Venäjällä - Greenpeace-aktivistien asia auki

Ulkomaat 17.12.2013 20:13
STT,

Venäjää puhuttanut armahduslaki on tulossa keskiviikkona parlamentin alahuoneen ratkaisevaan käsittelyyn. Samalla odotetaan tietoa siitä, voiko armahdus koskea huliganismista syytettyjä Sini Saarelaa ja muita Greenpeace-aktivisteja.

Alahuone duuma hyväksyi tiistaina lain ensimmäisessä käsittelyssä. Laki koskee muun muassa huliganismista tuomittuja, ja sen uskotaan johtavan punkryhmä Pussy Riotin jäsenten vapautumiseen vankilasta.

Duuman eri ryhmät ilmoittivat tiistaina ehdottavansa lakiin vielä muutoksia. Yksi näistä johtaisi siihen, että armahduksen saajien joukossa voi olla myös niitä, joita tutkitaan huliganismista tai joiden asia on tuomioistuinkäsittelyssä.

Greenpeace-aktivistit vapautettiin viime kuussa tutkintavankeudesta, mutta heihin kohdistuva rikostutkinta on kesken.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sini Saarelan saama maailmanlaajuinen huomio (Suomessa) Englantilaisen lehden kyselyssä johon osallistui 2000 äänestäjää ja jossa Saarela sijoittui "jaetulle toiselle sijalle jaetuin erittelemättömin äänin 314 sai Venäjän polvilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä johtuu näiden lakiarikkoneiden tekojen vähättely? Miksi Venäjä yleensä antaisi kesken tutkinnan vapauttavan tuomion? Silloinhan tulisi kuva, että nämä "aktivistit" saa tehdä mitä katsovat asialleen eduksi ilman pelkoa sanktioista. Sekö olisi Venäjän tai minkään muunkaan valtion etu, kyllä tässä olisi ainekset ihan muuhun kuin vapauttavaan tuomioon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihtoehtoja: 1) Armahdus koskee vain venäläisiä, 2) Armahdus koskee myös ulkomaalaisia, 3) Armahdus ei koske anarkisteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Putin niitä ennen sotsin kisoja armahda, vaan pitää "panttivankeina" kisojen ajan, ettei muut vastaavat hyppisi silmille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei armahdusta missään nimessä näille egoterroristeille.Jos Venäjä armahtaa nämä "kekkulit" niin venäjä ei ole se joka hallitsee omia lakejaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

103
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
86
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
63
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
52
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
42
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
40
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Suomen koko järjestelmä on läpeensä korruptoitunut, jos korruptio määritellään globaalisti. Suomessa on piilokorruptioa ... Lue lisää...
Virkamies itsekin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image