Ulkomaat

Armahduslaki eteni Venäjällä - Greenpeace-aktivistien asia auki

Ulkomaat 17.12.2013 20:13
STT,

Venäjää puhuttanut armahduslaki on tulossa keskiviikkona parlamentin alahuoneen ratkaisevaan käsittelyyn. Samalla odotetaan tietoa siitä, voiko armahdus koskea huliganismista syytettyjä Sini Saarelaa ja muita Greenpeace-aktivisteja.

Alahuone duuma hyväksyi tiistaina lain ensimmäisessä käsittelyssä. Laki koskee muun muassa huliganismista tuomittuja, ja sen uskotaan johtavan punkryhmä Pussy Riotin jäsenten vapautumiseen vankilasta.

Duuman eri ryhmät ilmoittivat tiistaina ehdottavansa lakiin vielä muutoksia. Yksi näistä johtaisi siihen, että armahduksen saajien joukossa voi olla myös niitä, joita tutkitaan huliganismista tai joiden asia on tuomioistuinkäsittelyssä.

Greenpeace-aktivistit vapautettiin viime kuussa tutkintavankeudesta, mutta heihin kohdistuva rikostutkinta on kesken.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sini Saarelan saama maailmanlaajuinen huomio (Suomessa) Englantilaisen lehden kyselyssä johon osallistui 2000 äänestäjää ja jossa Saarela sijoittui "jaetulle toiselle sijalle jaetuin erittelemättömin äänin 314 sai Venäjän polvilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä johtuu näiden lakiarikkoneiden tekojen vähättely? Miksi Venäjä yleensä antaisi kesken tutkinnan vapauttavan tuomion? Silloinhan tulisi kuva, että nämä "aktivistit" saa tehdä mitä katsovat asialleen eduksi ilman pelkoa sanktioista. Sekö olisi Venäjän tai minkään muunkaan valtion etu, kyllä tässä olisi ainekset ihan muuhun kuin vapauttavaan tuomioon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihtoehtoja: 1) Armahdus koskee vain venäläisiä, 2) Armahdus koskee myös ulkomaalaisia, 3) Armahdus ei koske anarkisteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Putin niitä ennen sotsin kisoja armahda, vaan pitää "panttivankeina" kisojen ajan, ettei muut vastaavat hyppisi silmille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei armahdusta missään nimessä näille egoterroristeille.Jos Venäjä armahtaa nämä "kekkulit" niin venäjä ei ole se joka hallitsee omia lakejaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
16:02
"Husu" Hussein kertoo saaneensa huomautuksen taksifirmalta – Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä
15:51
Oulun poliisilaitos puhallutti pikkujoululiikenteessä lähes 3000 kuskia viikonlopun aikana – puolet kärähtäneistä ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena
15:25
Pelti rytisi maanantaiaamuna Kainuussa kahteen otteeseen
15:14
Kysely kertoo lihaan liittyvästä kahtiajaosta ja mahdollisesti kytevästä murroksesta
15:07
Kuusamon Juuso-karhu petaa innolla talvipesäänsä videolla – "On autuas olo", naurahtaa Sulo Karjalainen
15:04
Arvio: Äitimyyttiä nenuliin – käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä Hanna Vahtikari etsii näytelmässään äitiyden syvää ydintä
51
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
44
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
27
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
23
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
17
Oululaiset yläkoululaiset saunottivat asunnottomia ja auttoivat naapureita – "Sai nähdä, että ihmiset olivat todella kiitollisia siitä, mitä me teimme"
17
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image