Ulkomaat

Ame­rik­ka­lais­ken­raa­li ärähti Venäjälle asehuhuista

Ulkomaat 23.7.2008 5:14
STT

Yhdysvaltain ilmavoimien komentaja on varoittanut Venäjää sijoittamasta pitkän kantomatkan pommikoneita Kuubaan. Kenraali Norton Schwartz sanoo, että ydinaseita kuljettavien koneiden tuominen Kuubaan ylittäisi Yhdysvaltain "turvallisuusrajan".

- Jos he tekevät niin, meidän täytyy pysyä tiukkana - Yhdysvaltain ärsykekynnys ylittyisi, Schwartz totesi.

Venäläinen Izvestija-lehti kertoi toissapäivänä, että Venäjän asevoimat suunnittelee pitkän kantomatkan pommikoneiden sijoittamista Kuubaan tai Kuuban käyttämistä polttoainetankkauksiin. Pommikonepartiointi olisi lehden mukaan vastaus Yhdysvaltojen hankkeelle sijoittaa ohjuspuolustuksen osia Tshekkiin ja Puolaan.

Venäjän puolustusministeriö on suhtautunut torjuvasti lehden tietoihin. Valkoinen talo puolestaan ei suostunut kommentoimaan asiaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Eipä olla Venäjälläkään mitään opittu historiasta. Niin lyhyt on tuo ihmisen muisti. Nyt kun taas on vähän rahaa pitää alkaa uhittelemaan. Huvittavaa nuo niiden Karadzic lausunnotkin että pitäis lännen johtajat saada oikeuteen Kosovon sodasta. Ei siinä nyt mihinkään kansanmurhaan olla syyllistytty niin kuin Venäläiset Tsetseeniassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veis venäläiset kalustoaan suoraan meksikoon, niin sitten olisivat samalla viivalla jenkkien kanssa. Paljonkohan nimittäin usalla on rautaa tsekeissä, venäjän "naapurissa". Koskapas ne jenkit ois peiliin osannu katsoa, aina kaikki on muiden syytä ja usa tulee vain "hätiin" pelastamaan maailman terroristeilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen kilpavarustelu nyt on taas alkanut USA:n ja Venäjän välillä? Eikö sen kylmän sodan pitänyt olla jo ohi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmat valtiot tulisi riisua aseista kansainvälisellä painostuksella. Molemmat maat kun ovat varsinkin päättäjätasolla erittäin epävakaita ja rikkovat kansainvälistä lakia sotimalla ja riehumalla miten huvittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs se kirjoitettiinkaan, déja vu. Kuin taas suoraan 60-luvulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama juttu ko pentuna hiekkalaatikolla....Työnsipä kaveri kätensä minun karkkipussiin ja nappasi sieltä namin...samaa yritettyäni kaveri läppäs näpeille ja sano että syö omat karkkis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jahas, sitä ilmasto lämpenee ja kylmää sotaa pukkaa. Tasanhan se sit menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaana, vai kotikommarin mielestä ydinaseet ja torjuntaohjukset ovat sama asia. Eihän Venäjällä ole syytä huoleen jos ei suunnittele hyökkäystä ohjuksillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä, eletäänkö me taas kultaista kuuskytlukua? Kylmä sota kolkuttelee ovella ja kuuban kriisiä pukkaa... mutta missä on Kennedy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katos, katos! Amerikkalaisetko ärähtää, jos venäläinen tuo muutaman pommikoneen "omiensa" maille heidän nurkille? Ei osaa amerikkalaiskenraalitkaan näemmä peiliin katsomisen jaloa taitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:26
Vanhat kuvat: Saariselän monotansseissa riitti tunnelmaa – tunturialuetta ehostettiin EU-huippukokousta varten
8:19
Jo kertaalleen palaneen omakotitalon rauniot syttyivät uudelleen Posiolla
8:15
Omakotitalon seinärakenteet syttyivät palamaan Raahen Lampinsaaressa
8:11
Yön uutiskooste: Merihätään joutunut risteilijä suuntaamassa maihin Norjassa, raskausdiabeteksen määrä on kaksinkertaistunut
8:00
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
8:00
Tältä näyttää poliisin takavarikkovarastossa – Hyllyt pursuilevat rikospaikoilta takavarikoituja verisiä kenkiä, huumeruiskuja, aseita ja käteistä rahaa Tilaajille
8:00
Eduskuntavaalit käydään yhä enemmän sosiaalisen median kautta – Tutkija: "Vuonna 2011 oli Facebook-vaalit, sitten Twitter-vaalit ja tänä keväänä Instagram-vaalit" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image