Ulkomaat

Ame­rik­ka­lais­ken­raa­li ärähti Venäjälle asehuhuista

Ulkomaat 23.7.2008 5:14
STT

Yhdysvaltain ilmavoimien komentaja on varoittanut Venäjää sijoittamasta pitkän kantomatkan pommikoneita Kuubaan. Kenraali Norton Schwartz sanoo, että ydinaseita kuljettavien koneiden tuominen Kuubaan ylittäisi Yhdysvaltain "turvallisuusrajan".

- Jos he tekevät niin, meidän täytyy pysyä tiukkana - Yhdysvaltain ärsykekynnys ylittyisi, Schwartz totesi.

Venäläinen Izvestija-lehti kertoi toissapäivänä, että Venäjän asevoimat suunnittelee pitkän kantomatkan pommikoneiden sijoittamista Kuubaan tai Kuuban käyttämistä polttoainetankkauksiin. Pommikonepartiointi olisi lehden mukaan vastaus Yhdysvaltojen hankkeelle sijoittaa ohjuspuolustuksen osia Tshekkiin ja Puolaan.

Venäjän puolustusministeriö on suhtautunut torjuvasti lehden tietoihin. Valkoinen talo puolestaan ei suostunut kommentoimaan asiaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Eipä olla Venäjälläkään mitään opittu historiasta. Niin lyhyt on tuo ihmisen muisti. Nyt kun taas on vähän rahaa pitää alkaa uhittelemaan. Huvittavaa nuo niiden Karadzic lausunnotkin että pitäis lännen johtajat saada oikeuteen Kosovon sodasta. Ei siinä nyt mihinkään kansanmurhaan olla syyllistytty niin kuin Venäläiset Tsetseeniassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veis venäläiset kalustoaan suoraan meksikoon, niin sitten olisivat samalla viivalla jenkkien kanssa. Paljonkohan nimittäin usalla on rautaa tsekeissä, venäjän "naapurissa". Koskapas ne jenkit ois peiliin osannu katsoa, aina kaikki on muiden syytä ja usa tulee vain "hätiin" pelastamaan maailman terroristeilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen kilpavarustelu nyt on taas alkanut USA:n ja Venäjän välillä? Eikö sen kylmän sodan pitänyt olla jo ohi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmat valtiot tulisi riisua aseista kansainvälisellä painostuksella. Molemmat maat kun ovat varsinkin päättäjätasolla erittäin epävakaita ja rikkovat kansainvälistä lakia sotimalla ja riehumalla miten huvittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs se kirjoitettiinkaan, déja vu. Kuin taas suoraan 60-luvulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama juttu ko pentuna hiekkalaatikolla....Työnsipä kaveri kätensä minun karkkipussiin ja nappasi sieltä namin...samaa yritettyäni kaveri läppäs näpeille ja sano että syö omat karkkis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jahas, sitä ilmasto lämpenee ja kylmää sotaa pukkaa. Tasanhan se sit menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaana, vai kotikommarin mielestä ydinaseet ja torjuntaohjukset ovat sama asia. Eihän Venäjällä ole syytä huoleen jos ei suunnittele hyökkäystä ohjuksillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä, eletäänkö me taas kultaista kuuskytlukua? Kylmä sota kolkuttelee ovella ja kuuban kriisiä pukkaa... mutta missä on Kennedy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katos, katos! Amerikkalaisetko ärähtää, jos venäläinen tuo muutaman pommikoneen "omiensa" maille heidän nurkille? Ei osaa amerikkalaiskenraalitkaan näemmä peiliin katsomisen jaloa taitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
40
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
29
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
26
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image