Ulkomaat

Ame­rik­ka­lai­nen Fox tarttui Putinin asepuheisiin Helsingissä – CNN ja NYT eivät ole ainakaan vielä uutisoineet Venäjän reagoimisesta

Venäjän ja Yhdysvaltojen välisissä suhteissa on herännyt kysymys kilpavarustelusta. Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Helsingissä keskiviikkona, että Venäjä aikoo tehdä ohjusvarautumisessa vastaavantasoisia toimia kuin Yhdysvallat. KUVA: Joel Maisalmi
Ulkomaat 22.8.2019 8:58
Tanja Nuotio

"Putinin mukaan Venäjä reagoi vastaavasti Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen", otsikoi uutistoimisto Fox uutisensa Helsingistä.

Amerikkalainen Fox-uutiskanava tarttui Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingissä esittämään puheeseen siitä, että Venäjä aikoo reagoida Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen.

– Putinin mukaan Venäjä reagoi vastaavasti Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen, otsikoi uutistoimisto Fox uutisensa.

– Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että Yhdysvaltojen uuden ohjuksen kokeilu – joka oli kielletty nykyisen vanhentuneen asesopimuksen nojalla – herättää uusia uhkia Venäjälle ja vaatii vastausta, Fox kirjoittaa.

Foxin mukaan Pentagon ilmoitti maanantaina, että armeija suoritti testin Navy Tomahawk -risteilyohjuksen maaperäisestä versiosta. Testi osui tarkasti kohteeseen yli 310 mailin päässä.

– Venäjälle testi tarkoittaa uusien uhkien syntymistä, ja niihin reagoidaan vastaavasti. Putin kommentoi asiaa keskusteltuaan Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa, Fox kirjoittaa.

Esimerkiksi amerikkalainen uutiskanava CNN ei torstaiaamuna Suomen aikaa uutisoi lainkaan Putinin ja Niinistön tapaamista. Myöskään sanomalehti The New York Times ei ole uutisoinut ainakaan toistaiseksi Putinin Suomessa esittämiä kommentteja.

Putin vastasi Niinistön kanssa keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa kysymykseen, jossa viitattiin amerikkalaisten tällä viikolla laukaisemaan keskipitkän matkan ohjukseen.

Yhdysvallat on taannoin ilmoittautunut vetäytyvänsä Venäjän kanssa solmitusta keskipitkän matkan sopimuksesta eli INF-sopimuksesta sen jälkeen, kun amerikkalaiset syyttivät Venäjän rikkovan sopimusta. Venäjä on BBC:n mukaan kiistänyt tämän.

Amerikkalaiseen ohjuslaukaisuun liittyen Putin sanoi olevansa pettynyt siihen, "mitä olemme nähneet". Putinin mukaan amerikkalaisten ohjuskoe on INF-normien vastainen.

– Se on uhka turvallisuudelle koko maailmassa, sanoi Putin ja jatkoi hetkeä myöhemmin:

–  Täällä Helsingissä voin sanoa, että Venäjä ei tule sijoittamaan keskisuuren matkan ohjuksia ennen kuin olemme havainneet, että jossain maailmassa on ilmestynyt vastaavat amerikkalaiset järjestelmät.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä että Kalevassa on noteerattu myös USAn suurin uutiskanava. Tarkoitushakuisen CNN kanavan juttuja on hyvä tasapainottaa myös Fox kanavan uutisilla.

Kolikolla on kruunapuolen lisäksi myös klaavapuoli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti Puttelin lausunnoissa ei ole uutisoitavaa.Samaa vanhaa jargonia ja lännen syyttelyä omansa peittelemiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Putin saa riittävästi lääkkeitä venäläisille? Ja apteekista ostettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan nyt selvittäisi ilman uutta Tsernobyliä. Puttelin ei kannata pelata isojen poikien sarjassa, jos ei ole rahkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putin on pistänyt rahkeillaan koko Venäjän asevoimat nykyaikaiseen malliin siitä huolimatta, että juutalais-oligarkit ehtivät ryöstää huomattavan osan Venäjän kansallisomaisuudesta. "Rothschildit" ei vät toimi enään Venäjällä ja talouden tervehtyminen pakotteista huolimatta etenee hyvin. Monet EU-maatkin toimivat vanhaan malliin Venäjän kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinin satsaus Venäjän asevoimiin on tuottanut vain sutta ja sekundaa.

Uudet asejärjestelmät ovat aivan liian vaativia Venäjän teknologiselle kyvykkyydelle - tai oikeammin, teknologisen kyvykkyyden puutteelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän sotilaslentokoneteollisuus on yhtä hyvää, ja jopa teknisesti kehittyneempää kuin "läntisen military-industrial-complexin" vastaavat. Uudet asejärjestelmät, kuten IT-ohjuspatterit ovat tehokkaampia kuin USA,n Patrioitit. Nettitietotoimistossa on paljon dataa venäläisvalmisteisista järjestelmistä. Jos haluaa "trollailla", kannattaa seurata myös tutkivien toimittajien keräämiä luokiteltuja tietoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suurimman osan kanskunnan varallisuudesta ovat omiin taskuihinsa pistäneet putte itse kavereineen.
jo tuon löhikaupungin hallinnossa toimiessaan aloitti: myi omiin taskuihinsa kansalle tarkoitetut ruoka-avut.

rollareiden ei kannata ihan kaikkea auringonnousun suunnalta tulevaa toistaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan hyvä käsitellä auringonnousun puoleiset asiat, ennen kuin ne painuvat tuonne lännen megalomaaniseen ja superlatiiviseen synkkään mustaan aukkoon illan tullen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:12
Huutokauppakeisari meklaamassa Kempeleessä
22:51
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen
22:24
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
22:03
Öljymarkkinat uskovat Saudi-Arabian jalostamoiskujen johtavan jyrkkään hinnannousuun
20:55
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20:10
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
19:17
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
92
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
46
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
29
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
22
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
22
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
22
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image