Ulkomaat

Ame­rik­ka­lai­nen Fox tarttui Putinin asepuheisiin Helsingissä – CNN ja NYT eivät ole ainakaan vielä uutisoineet Venäjän reagoimisesta

Venäjän ja Yhdysvaltojen välisissä suhteissa on herännyt kysymys kilpavarustelusta. Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Helsingissä keskiviikkona, että Venäjä aikoo tehdä ohjusvarautumisessa vastaavantasoisia toimia kuin Yhdysvallat. KUVA: Joel Maisalmi
Ulkomaat 22.8.2019 8:58
Tanja Nuotio

"Putinin mukaan Venäjä reagoi vastaavasti Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen", otsikoi uutistoimisto Fox uutisensa Helsingistä.

Amerikkalainen Fox-uutiskanava tarttui Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingissä esittämään puheeseen siitä, että Venäjä aikoo reagoida Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen.

– Putinin mukaan Venäjä reagoi vastaavasti Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen, otsikoi uutistoimisto Fox uutisensa.

– Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että Yhdysvaltojen uuden ohjuksen kokeilu – joka oli kielletty nykyisen vanhentuneen asesopimuksen nojalla – herättää uusia uhkia Venäjälle ja vaatii vastausta, Fox kirjoittaa.

Foxin mukaan Pentagon ilmoitti maanantaina, että armeija suoritti testin Navy Tomahawk -risteilyohjuksen maaperäisestä versiosta. Testi osui tarkasti kohteeseen yli 310 mailin päässä.

– Venäjälle testi tarkoittaa uusien uhkien syntymistä, ja niihin reagoidaan vastaavasti. Putin kommentoi asiaa keskusteltuaan Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa, Fox kirjoittaa.

Esimerkiksi amerikkalainen uutiskanava CNN ei torstaiaamuna Suomen aikaa uutisoi lainkaan Putinin ja Niinistön tapaamista. Myöskään sanomalehti The New York Times ei ole uutisoinut ainakaan toistaiseksi Putinin Suomessa esittämiä kommentteja.

Putin vastasi Niinistön kanssa keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa kysymykseen, jossa viitattiin amerikkalaisten tällä viikolla laukaisemaan keskipitkän matkan ohjukseen.

Yhdysvallat on taannoin ilmoittautunut vetäytyvänsä Venäjän kanssa solmitusta keskipitkän matkan sopimuksesta eli INF-sopimuksesta sen jälkeen, kun amerikkalaiset syyttivät Venäjän rikkovan sopimusta. Venäjä on BBC:n mukaan kiistänyt tämän.

Amerikkalaiseen ohjuslaukaisuun liittyen Putin sanoi olevansa pettynyt siihen, "mitä olemme nähneet". Putinin mukaan amerikkalaisten ohjuskoe on INF-normien vastainen.

– Se on uhka turvallisuudelle koko maailmassa, sanoi Putin ja jatkoi hetkeä myöhemmin:

–  Täällä Helsingissä voin sanoa, että Venäjä ei tule sijoittamaan keskisuuren matkan ohjuksia ennen kuin olemme havainneet, että jossain maailmassa on ilmestynyt vastaavat amerikkalaiset järjestelmät.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä että Kalevassa on noteerattu myös USAn suurin uutiskanava. Tarkoitushakuisen CNN kanavan juttuja on hyvä tasapainottaa myös Fox kanavan uutisilla.

Kolikolla on kruunapuolen lisäksi myös klaavapuoli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti Puttelin lausunnoissa ei ole uutisoitavaa.Samaa vanhaa jargonia ja lännen syyttelyä omansa peittelemiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Putin saa riittävästi lääkkeitä venäläisille? Ja apteekista ostettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan nyt selvittäisi ilman uutta Tsernobyliä. Puttelin ei kannata pelata isojen poikien sarjassa, jos ei ole rahkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putin on pistänyt rahkeillaan koko Venäjän asevoimat nykyaikaiseen malliin siitä huolimatta, että juutalais-oligarkit ehtivät ryöstää huomattavan osan Venäjän kansallisomaisuudesta. "Rothschildit" ei vät toimi enään Venäjällä ja talouden tervehtyminen pakotteista huolimatta etenee hyvin. Monet EU-maatkin toimivat vanhaan malliin Venäjän kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinin satsaus Venäjän asevoimiin on tuottanut vain sutta ja sekundaa.

Uudet asejärjestelmät ovat aivan liian vaativia Venäjän teknologiselle kyvykkyydelle - tai oikeammin, teknologisen kyvykkyyden puutteelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän sotilaslentokoneteollisuus on yhtä hyvää, ja jopa teknisesti kehittyneempää kuin "läntisen military-industrial-complexin" vastaavat. Uudet asejärjestelmät, kuten IT-ohjuspatterit ovat tehokkaampia kuin USA,n Patrioitit. Nettitietotoimistossa on paljon dataa venäläisvalmisteisista järjestelmistä. Jos haluaa "trollailla", kannattaa seurata myös tutkivien toimittajien keräämiä luokiteltuja tietoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suurimman osan kanskunnan varallisuudesta ovat omiin taskuihinsa pistäneet putte itse kavereineen.
jo tuon löhikaupungin hallinnossa toimiessaan aloitti: myi omiin taskuihinsa kansalle tarkoitetut ruoka-avut.

rollareiden ei kannata ihan kaikkea auringonnousun suunnalta tulevaa toistaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan hyvä käsitellä auringonnousun puoleiset asiat, ennen kuin ne painuvat tuonne lännen megalomaaniseen ja superlatiiviseen synkkään mustaan aukkoon illan tullen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:05
Oulun joukkoliikenne ottaa pian käyttöön uuden lippu- ja maksujärjestelmän – bussien elinkaari tarkasteluun ensi vuonna
21:11
Oulunsalon ampumaradan melusta valitetaan – mökkiläiset kokevat radan käyttöajat kohtuuttomiksi
20:59
Koronavirus levisi Eurooppaan ja Lähi-itään – Kiinassa koronavirus on vaatinut yli 130 kuolonuhria
20:41
Venäjää uhkaavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton yhä kovemmat voimatoimet –  "Sen sijaan, että Venäjän liitto olisi myöntänyt syyllisyytensä, se on mennyt äärimmäisyyksiin kieltäessään"
20:39
Oulusta Helsinkiin neljässä tunnissa – Petteri Orpo panisi vauhtia ratainvestointeihin Tilaajille
20:31
Luistelun kohuvalmentajan seura äänestää helmikuussa uudesta hallituksesta – Taitoluisteluliitto odottaa selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty
20:11
Väistämisvelvollisuutta noudattamaton kuski törmäsi toiseen autoon Taivalkoskella – toista kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta
185
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
94
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
92
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
78
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
37
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
20
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image