Ulkomaat

Amazonin Bezos: National Enquirer -lehti kiristää minua – uhkaa julkaista "intiimejä valokuvia"

Jeff Bezos kuvattuna vaimonsa MacKenzie Bezosin kanssa Berliinissä huhtikuussa 2018. KUVA: CLEMENS BILAN
Ulkomaat 8.2.2019 8:25
Ilkka Timonen, Reuters

Maailman rikkain mies ja Amazon-yhtiön perustaja Jeff Bezos syyttää National Enquirer -lehden omistajaa hänen kiristämisestään uhkaamalla julkaista "intiimejä valokuvia" hänestä.

Sensaatiohakuinen lehti on paljastanut Bezosin avioliiton ulkopuolisen suhteen.

Syyte on viimeisin käänne viikkoja jatkuneessa tarinassa, joka on tuonut maailman rikkaimman miehen yksityiselämän julkisuuteen ja johtanut hänet taisteluun Yhdysvaltain johtavan tabloid-lehden julkaisijaa vastaan.

– En tietenkään halua yksityisiä kuvia julki, mutta en myöskään osallistu heidän tunnettuun tapaansa kiristää, tehdä poliittisia palveluksia, hyökätä poliittisesti ja käyttää korruptiota, Bezos kirjoitti blogissaan.

– Aion nousta ylös, kääntää tämän tukin ympäri ja katsoa, mikä ryömii esiin.

National Enquirerin omistaja on Trumpin ystävä

American Media Inc (AMI), National Enquirerin omistaja, ei heti halunnut kommentoida asiaa. AMI:n johtaja David Pecker on presidentti Donald Trumpin ystävä.

Bezos ja hänen vaimonsa MacKenzie Bezos ilmoittivat viime kuussa eroavansa 25 vuoden avioliiton jälkeen oltuaan aiemmin "kokeiluerossa". Samana päivänä National Enquirer ilmoitti julkaisevansa intiimejä tekstiviestejä Bezosin ja Lauren Sanchezin välillä. Sanches on entinen tv-ankkuri, jota Bezos sanoi tapailevansa.

Pian tämän jälkeen Bezos aloitti vuodon tutkinnan, jota johti Gavin de Beck, pitkäaikainen turvallisuuskonsultti, joka on ollut presidentti Ronald Raeaganin palveluksessa. De Becker kertoi medialle, että vuoto oli poliittisesti motivoitu.

Bezos väittää National Enquirerin vaativan, että hän päättää de Beckerin tutkinnan. Häntä vaaditaan myös julkisesti kiistämään, että lehden juttujen taustalla olisi poliittiset motiivit.

Trump pitää Bezosia vihollisenaan?

Bezos, Amazon ja hänen omistamansa Washington Post -lehti ovat olleet presidentti Trumpin hyökkäyksien kohteena Twitterissä.

Washington Post on julkaissut lukuisia kriittisiä artikkeleita presidentistä. Se toimii Amazonin "päälobbarina", on presidentti sanonut Twitterissä ilman todisteita.

– Ei voi välttää sitä, että tietyt vaikutusvaltaiset ihmiset, jotka kokevat Washington Postin uutisoinnin, pitävät väärin minua vihollisena, Bezos kirjoitti.

– Presidentti Trump on yksi noista ihmisistä monien tviittiensä ansiosta.

Valkoinen talo ei halunnut heti kommentoida asiaa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
37
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
36
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
22
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
20
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
13
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image