Ulkomaat

Alkoiko pa­ri­suh­de­kär­hä­mäs­tä Britannian pää­mi­nis­te­ri­ki­san en­nak­ko­suo­sik­ki Boris Johnsonin alamäki?

Viikonloppuna julkisuuteen tullut Boris Johnsonin (kuvassa) parisuhdekärhämä saattaa ratkaista, kuka Britanniaa johtaa Theresa Mayn jälkeen. KUVA: MARY TURNER/POOL / EPA
Ulkomaat 24.6.2019 14:29
Katja Ihatsu

Pääministerin paikasta Boris Johnsonin kanssa kisaava ulkoministeri Jeremy Hunt toivoo tämän "miehistyvän" ja ilmestyvän televisiodebattiin..

Onko yhä skandaalinkäryisempi brittipoliitikko Boris Johnson sovelias Britannian pääministeriksi? Viikonloppuna julkisuuteen tullut Johnsonin parisuhdekärhämä saattaa ratkaista, kuka Britanniaa johtaa Theresa Mayn jälkeen.

Kaikki alkoi punaviinistä, jota Johnson, 55, läikytti tyttöystävänsä Carrie Symondsin, 31, sohvalle viime perjantaina. Symondsin naapurit kuulivat asunnosta kovaäänistä riitelyä, jota yksi naapureista myös tallensi ääninauhalle.

The Guardianin kuulemalla ääninauhalla Johnson kieltäytyy poistumasta asunnosta Symondsin pyynnöstä huolimatta, minkä jälkeen kuuluu kovaääninen rämähdys. "Kuin lautasia tai laseja olisi rikkoutunut", BBC:n haastattelema naapuri kommentoi.

Riita johti mukaan poliisien käyntiin Symondsin asunnolla. Poliisi tiedotti keskustelleensa parin kanssa eikä käynti aiheuta jatkotoimenpiteitä. Symonds ja Johnson ovat seurustelleet viime vuodesta lähtien.

Jonhnson ei kommentoi

Konservatiivipuolueen puheenjohtajan paikkaa havitteleva Johnson on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa millään tavalla.

Hänen tukijansa, entinen kehitysministeri Briti Patel konservatiivipuolueesta sanoi BBC:lle pitävänsä ääninauhoja poliittisena hyökkäyksenä, mutta sanoi myös, että Johnsonin tulisi selittää asiaa.

Boris Johnsonin vastaehdokas, ulkoministeri Jeremy Hunt, 52, kuittasi tämän yksityiselämän sanomalla, etteivät ne kiinnosta häntä. Sen sijaan hän kehotti Johnsonia "miehistymään" ja kohtaamaan hänet Sky Newsin televisioväittelyssä tiistaina.

– Minä olen siellä. Älä ole pelkuri, vaan tule ja näytä kansalle että selviytyisit maan vaativimmasta työstä, Hunt haastoi Johnsonia BBC:n mukaan.

Hunt syytti Johnsonia siitä, että tämä on kieltäytynyt osallistumasta väittelyihin ja välttelee lehtihaastatteluita. Johnson kieltäytyi aiemmin tässä kuussa Channel 4:n debatista, mutta osallistui BBC:n järjestämään vaaliväittelyyn.

Hunt vaatii tarkennuksia

Johnson korosti Daily Telegraphissa sunnuntaina julkaistussa, viikottaisessa kolumnissaan sitoumustaan brexitin toteutumiseen 31. lokakuuta mennessä. Hän toisti pitävänsä häpeällisenä, että Britannia on edelleen, kolme vuotta brexit-kansanäänestyksen jälkeen, EU:ssa.

– Tiedän, että jos epäonnistumme uudelleen, siitä seuraisi demokraattinen räjähdys, joka koituisi molempien pääpuolueiden tuhoksi, Johnson kirjoitti.

Hunt sanoi haluavansa Johnsonilta selityksen sille, miten tämä takaisi Britannian lähdön EU:sta siinä tapauksessa, että parlamentti ei hyväksy brexitiä ilman sopimusta. Maaliskuussa parlamentti päätti äänin 312–308 ei-sitovassa äänestyksessä, että Britannia ei lähtisi ilman erosopimusta.

Konservatiivipuolueen edustajat valitsivat Johnsonin ja Huntin viime torstaina loppusuoralle kilpailemaan puolueen puheenjohtajan ja maan pääministerin paikasta. Maan entinen ulkoministeri Johnson on ollut vahvin ennakkosuosikki. Päätöksen heidän välillään tekee puolueen jäsenistö.heinäkuussa.

Johnsonin vastustajat toivovat tämän kompastuvan perheriitakohuun, mutta ristiriitainen maine ei ole noussut hänen tielleen aiemminkaan. Maan terveysministeri Matt Hancock, joka jäi puheenjohtajakisassa kuudennelle sijalle, totesi Johnsonin edustavan Britannian "parhainta mahdollisuutta" saada uusi EU-erosopimus.

– Hänellä on puhtia ja hänellä on tukea puolueen joka laidalta, siksi uskon hänen olevan oikea mies tehtävään, Hancock sanoi BBC:lle.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

113
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
44
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
42
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
35
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
28
Britannian hallituksesta lähti jälleen ministeri Boris Johnsonin lähestyvän pääministerinimityksen takia – "maan yllä on synkkä pilvi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image