Ulkomaat

Alkoiko pa­ri­suh­de­kär­hä­mäs­tä Britannian pää­mi­nis­te­ri­ki­san en­nak­ko­suo­sik­ki Boris Johnsonin alamäki?

Viikonloppuna julkisuuteen tullut Boris Johnsonin (kuvassa) parisuhdekärhämä saattaa ratkaista, kuka Britanniaa johtaa Theresa Mayn jälkeen. KUVA: MARY TURNER/POOL / EPA
Ulkomaat 24.6.2019 14:29
Katja Ihatsu

Pääministerin paikasta Boris Johnsonin kanssa kisaava ulkoministeri Jeremy Hunt toivoo tämän "miehistyvän" ja ilmestyvän televisiodebattiin..

Onko yhä skandaalinkäryisempi brittipoliitikko Boris Johnson sovelias Britannian pääministeriksi? Viikonloppuna julkisuuteen tullut Johnsonin parisuhdekärhämä saattaa ratkaista, kuka Britanniaa johtaa Theresa Mayn jälkeen.

Kaikki alkoi punaviinistä, jota Johnson, 55, läikytti tyttöystävänsä Carrie Symondsin, 31, sohvalle viime perjantaina. Symondsin naapurit kuulivat asunnosta kovaäänistä riitelyä, jota yksi naapureista myös tallensi ääninauhalle.

The Guardianin kuulemalla ääninauhalla Johnson kieltäytyy poistumasta asunnosta Symondsin pyynnöstä huolimatta, minkä jälkeen kuuluu kovaääninen rämähdys. "Kuin lautasia tai laseja olisi rikkoutunut", BBC:n haastattelema naapuri kommentoi.

Riita johti mukaan poliisien käyntiin Symondsin asunnolla. Poliisi tiedotti keskustelleensa parin kanssa eikä käynti aiheuta jatkotoimenpiteitä. Symonds ja Johnson ovat seurustelleet viime vuodesta lähtien.

Jonhnson ei kommentoi

Konservatiivipuolueen puheenjohtajan paikkaa havitteleva Johnson on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa millään tavalla.

Hänen tukijansa, entinen kehitysministeri Briti Patel konservatiivipuolueesta sanoi BBC:lle pitävänsä ääninauhoja poliittisena hyökkäyksenä, mutta sanoi myös, että Johnsonin tulisi selittää asiaa.

Boris Johnsonin vastaehdokas, ulkoministeri Jeremy Hunt, 52, kuittasi tämän yksityiselämän sanomalla, etteivät ne kiinnosta häntä. Sen sijaan hän kehotti Johnsonia "miehistymään" ja kohtaamaan hänet Sky Newsin televisioväittelyssä tiistaina.

– Minä olen siellä. Älä ole pelkuri, vaan tule ja näytä kansalle että selviytyisit maan vaativimmasta työstä, Hunt haastoi Johnsonia BBC:n mukaan.

Hunt syytti Johnsonia siitä, että tämä on kieltäytynyt osallistumasta väittelyihin ja välttelee lehtihaastatteluita. Johnson kieltäytyi aiemmin tässä kuussa Channel 4:n debatista, mutta osallistui BBC:n järjestämään vaaliväittelyyn.

Hunt vaatii tarkennuksia

Johnson korosti Daily Telegraphissa sunnuntaina julkaistussa, viikottaisessa kolumnissaan sitoumustaan brexitin toteutumiseen 31. lokakuuta mennessä. Hän toisti pitävänsä häpeällisenä, että Britannia on edelleen, kolme vuotta brexit-kansanäänestyksen jälkeen, EU:ssa.

– Tiedän, että jos epäonnistumme uudelleen, siitä seuraisi demokraattinen räjähdys, joka koituisi molempien pääpuolueiden tuhoksi, Johnson kirjoitti.

Hunt sanoi haluavansa Johnsonilta selityksen sille, miten tämä takaisi Britannian lähdön EU:sta siinä tapauksessa, että parlamentti ei hyväksy brexitiä ilman sopimusta. Maaliskuussa parlamentti päätti äänin 312–308 ei-sitovassa äänestyksessä, että Britannia ei lähtisi ilman erosopimusta.

Konservatiivipuolueen edustajat valitsivat Johnsonin ja Huntin viime torstaina loppusuoralle kilpailemaan puolueen puheenjohtajan ja maan pääministerin paikasta. Maan entinen ulkoministeri Johnson on ollut vahvin ennakkosuosikki. Päätöksen heidän välillään tekee puolueen jäsenistö.heinäkuussa.

Johnsonin vastustajat toivovat tämän kompastuvan perheriitakohuun, mutta ristiriitainen maine ei ole noussut hänen tielleen aiemminkaan. Maan terveysministeri Matt Hancock, joka jäi puheenjohtajakisassa kuudennelle sijalle, totesi Johnsonin edustavan Britannian "parhainta mahdollisuutta" saada uusi EU-erosopimus.

– Hänellä on puhtia ja hänellä on tukea puolueen joka laidalta, siksi uskon hänen olevan oikea mies tehtävään, Hancock sanoi BBC:lle.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image