Ulkomaat

Airbnb vastasi Euroopan komission kehotukseen muuttaa toimintaansa – käyttäjien ku­lut­ta­ja­suo­ja paranee, am­mat­ti­ma­joit­ta­jat näkyviksi

Euroopan komissio ja EU:n kuluttajaviranomaiset kehottivat Airbnb:tä parantamaan käyttäjiensä kuluttajasuojaa heinäkuussa 2018. KUVA: OLIVIER HOSLET
Ulkomaat 11.7.2019 14:18 | Päivitetty 11.7.2019 14:19
Mirko Siikaluoma

Euroopan komissio kertoi torstaina, että Airbnb on parantanut ja selkeyttänyt tapaa, jolla se esittää majoitustarjontansa kuluttajalle. Majoituksien välittämisestä tunnettu alustapalvelu kävi neuvotteluja komission kanssa ja nyt tehtyjen muutosten myötä palvelujen esitystapa on EU:n kuluttajalainsäädännössä asetettujen normien mukainen.

Euroopan komissio ja EU:n kuluttajaviranomaiset esittivät asiaa koskevan kehotuksen Airbnb:lle heinäkuussa 2018. Airbnb:n tekemät muutokset koskevat esimerkiksi hinnan esittämistä palvelussa sekä majoituksesta syntyneiden riitatilanteiden ratkaisemista. 

Kuluttajan kannalta näkyvien parannus on se, että käyttäjä näkee nyt majoituspäivät valittuaan heti lopullisen kokonaishinnan, johon sisältyvät kaikki pakolliset maksut. Näitä voivat olla esimerkiksi palvelu- ja siivouskulut sekä paikallinen turismivero. Aiemmin hintaan on voinut tulla varausprosessin edetessä uusia pakollisia maksuja.

Jatkossa Airbnb myös esittää selvästi, onko majoittaja yksityinen vai ammatikseen majoitusta harjoittava taho. Komissio pitää tätä tärkeänä, sillä yksityisiin ja ammattimaisiin majoittajiin sovelletaan erilaisia vastuita ja velvoitteita.

Airbnb sitoutui myös muun muassa muuttamaan palveluehtojaan, ilmoittamaan sivuillaan linkin EU:n verkkovälitteisen riidanratkaisupalveluun sekä ilmoittamaan, että käyttäjä voi viedä Airbnb:n palveluja koskevan riita-asian oman asuinvaltionsa tuomioistuimeen. Yhtiö sitoutui myös olemaan muuttamatta palvelunsa ehtoja yksipuolisesti ilmoittamatta käyttäjille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Laillista harmaata taloutta vielä toistaiseksi.... Kunhan alkaa olla vuokrakämpät kiven alla tulee muutos tähänkin Rovaniemellä näkyy jo pahasti vuokramarkkinoilla!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No..jos haluaa olla airbnb:n asiakas :)
mutta kun ei halua.
Asuntoaan voi vuokrata muutenkin kuin jonkun välistä vetäjän kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen EU päsmäröi ja puuttuu ihmisten välisiin asioihin. Ei mene minulle läpi tuollainen, että tarvitsemme EU:n mikromanagerointia joka asiassa. Kyllä se valta on palautettava takaisin kansalle ja ihmiset itse keskenään tekevät sääntönsä silloin kun niitä tarvitsevat. Päivä päivältä ymmärrän paremmin Britanniaa mikse he päättivät lähteä ulos EU:sta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

48
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
32
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
30
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
26
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
22
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
19
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
17
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image