Ulkomaat

Ainakin kymmentä ihmistä ammuttiin perheen kodin takapihalla Kaliforniassa – Sunnuntaina kaksi am­pu­ma­vä­li­koh­taus­ta

Välikohtaus sai alkunsa, kun aseella varustautunut mies saapui kalifornialaisen kodin takapihalle, jonne perhe oli kokoontunut katsomaan jalkapalloa yhdessä ystäviensä kanssa kuuden jälkeen illalla. KUVA: TOMAS OVALLE / EPA
Ulkomaat 18.11.2019 9:36 | Päivitetty 18.11.2019 14:07
Ida Kannisto

Ampujan motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. Poliisin mukaan tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että epäilty tunsi uhrit.

Ainakin kymmentä ihmistä ammuttiin kesken perhejuhlan Fresnon kaupungissa Kaliforniassa Yhdysvalloissa sunnuntai-iltana paikallista aikaa, kertoo televisioyhtiö CNN.

Välikohtaus sai alkunsa, kun aseella varustautunut mies saapui kalifornialaisen kodin takapihalle, jonne perhe ja heidän ystäviään oli kokoontunut katsomaan sunnuntai-illan jalkapallo-ottelua yhdessä. Aseistettu henkilö alkoi ampua kohti paikalla ollutta ihmisryhmää ja pakeni sen jälkeen paikalta.

CNN:n mukaan ampuja tappoi neljä ihmistä ja haavoitti kuutta muuta. Fresnon varapoliisipäällikkö Michael Reid kertoi CNN:lle, että neljä uhria olivat 25–30-vuotiaita miehiä. CBS News kertoo, että uhrit olisivat olleet aasialaisia.

Kolme heistä todettiin heti kuolleiksi, ja yksi kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa. Reid kertoi CNN:lle, että muiden loukkaantuneiden vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Talossa oli tapahtumahetkellä noin 35–40 ihmistä. Heidän joukossaan oli useita lapsia. The Washington Postin mukaan loukkaantuneiden joukossa ei ollut lapsia.

Hätäkeskus vastaanotti useita puheluita ja ensivaste saapui paikalle noin kahdeksalta illalla paikallista aikaa. Tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että epäilty tunsi uhrit, kertoi varapoliisipäällikkö Reid CNN:lle. Reidin mukaan talosta ei ollut aikaisemmin soitettu hätäpuheluita.

Komisario Bill Dooley Fresnon poliisista sanoi The New York Timesin mukaan, että kyseessä oli joukkoampuminen.

Sunnuntaina kaksi ampumavälikohtausta kaupungissa

Tapahtumapaikan naapurustossa asuvat kertoivat The Guardianille kuulleensa useita laukauksia. On epäselvää, onko poliisi pidättänyt ketään tapaukseen liittyen. Poliisi ei ole antanut lausuntoa siitä, millaista asetta tekijä käytti. Poliisi ei ole kommentoinut myöskään sitä, mikä tekijän motiivi on mahdollisesti ollut.

Reutersin mukaan poliisi kiersi tapauksen jälkeen naapurustossa ja etsi silminnäkijöitä sekä mahdollisia turvakamerakuvia, joiden avulla tekijä tai tekijät olisi mahdollista tunnistaa. Poliisi ei ole julkaissut mitään tietoja ampujasta.

Paikallinen lehti kertoi CBS Newsin mukaan, että kaupungissa tapahtui sunnuntaina myös toinen ampumavälikohtaus. 20-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi kotona varhain sunnuntaina. Poliisi ei ole kertonut, ovatko tapaukset yhteydessä toisiinsa.

Juttua päivitetty 18.11.2019 klo 14.02. Lisätty uusia tietoja.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image