Ulkomaat

Ainakin 29 sak­sa­lais­tu­ris­tia kuoli Madeiran bussiturmassa – linja-auto syöksyi tieltä ja putosi talon päälle

Bussi suistui ulos tieltä. Ajoneuvossa oli noin 50 matkustajaa. KUVA: HOMEM GOUVEIA / EPA
Ulkomaat 18.4.2019 6:25 | Päivitetty 18.4.2019 12:28
STT, Lännen media

Keskiviikkoiltana Madeiralla sattunut bussionnettomuus tallentui valvontakameraan. Verkossa leviävässä dramaattisessa videossa näkyy, miten bussi kaatuu tieltä, pyörähtää ainakin kerran katon kautta ympäri ja osuu omakotitaloon. Bussin katto murskaantui onnettomuudessa lähes koko matkalta.

Madeiran alueellisen hallituksen varapuheenjohtaja Pedro Calado sanoo, että turman syytä on vielä liian varhaista arvella. Portugalilaisessa mediassa on spekuloitu sekä bussin jarrujen pettämisellä että kaasun hirttämisellä kiinni. Myös kuljettajan virheen mahdollisuus on nostettu esiin.

Ainakin 29 ihmistä kuoli, kun bussi suistui tieltä ja törmäsi omakotitaloon. Uhreista 18 on naisia ja 11 miehiä. Kaikkiaan bussissa oli 55 matkustajaa, kuljettaja ja matkanjohtaja. Saksalaismedioiden mukaan kaksi viimeksi mainittua selvisivät onnettomuudesta hengissä. Yksi menehtyneistä selvisi onnettomuudesta hengissä, mutta kuoli myöhemmin illalla sairaalassa.

Kaikki uhrit ilmeisesti saksalaisia

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa kertoo saksalaismedioiden mukaan, että kaikki onnettomuudessa kuolleet ovat saksalaisturisteja.

Onnettomuus tapahtui Caniçossa, Portugalille kuuluvan Madeiran saaren kaakkoisnurkassa puoli seitsemän aikaan illalla paikallista aikaa. Portugalilaislehti Observadorin mukaan he olivat 40–50-vuotiaita saksalaisia turisteja.

Saksan yleisradioyhtiö ARD:n uutisohjelma Tagesschaun mukaan he eivät olleet mikään yksittäinen turistiryhmä, vaan kotoisin eri puolilta Saksaa ja saapuneet saarelle eri aikaan. He olivat ostaneet retkiä saksalaisten matkatoimistojen ja niiden portugalilaisten kumppanien kautta.

Bussi oli matkalla onnettomuuspaikan läheisestä hotellista saaren pääkaupungissa Funchalissa sijaitsevaan ravintolaan päivälliselle.

Madeiran saarelle on julistettu kolmen päivän suruaika onnettomuuden vuoksi.

MAINOS

Kommentoi

Surullista. Kerran olen käynyt Madeiralla. Saarikierroksella bussimme joutui peruuttelemaan antaakseen tilaa vastaantulevalle bussille. No se ei mitään, mutta tie oli tosi kapea, kuin hylly meren ja kallioseinämä välissä. Putousta alla vellovaan mereen n. 100 metriä, toisella puolen jyrkkä kallioseinämä. Monet matkustajat siinä jo katselivat pakoreittiä (aivan turhaan) jos ois lipsahettu meren puolelle.
Sen kokemukseen jälkeen ole vuorisoretkille osallistunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

3
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
3
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
2
Kainuun prikaatin varusmies nosti tuvassa aseen toista varusmiestä kohti ja laukaisi – Sakkoja myös kertausharjoituksen väliin jättäneelle reserviläiselle
2
Oulun kaupungin ympäristöohjelma hyväksyttiin – tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2040
1
Runssilla: Puistolassa tarjoillaan oman talon herkkuja sekä yltäkylläisesti uusia ja yllättäviä makuja
1
Maakaasuputki Viroon valmistuu etuajassa – Näin rakentajat ratkaisivat risteyskohdan Venäjältä tulevan putken kanssa
1
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image