Ulkomaat

AFP: Mursin tukijat poistettu kai­ro­lais­mos­kei­jas­ta

Ulkomaat 17.8.2013 3:06 | Päivitetty 17.8.2013 18:46
STT

Egyptin turvallisuusjoukot sanovat tyhjentäneensä kairolaisen moskeijan, jonne syrjäytettyä presidenttiä Mohamed Mursia tukevat protestoijat olivat kerääntyneet eilisestä alkaen. Joidenkin arvioiden mukaan moskeijassa oli jopa yli tuhat ihmistä. Uutiskanava BBC:n mukaan monet moskeijassa olleista on myös pidätetty.

AFP:n lähteen mukaan mielenosoittajat halusivat aiemmin takuut, ettei heitä pidätetä, jos he lähtevät turvallisuusjoukkojen piirittämästä rakennuksesta.

Turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien välillä tapahtui laukauksien vaihtoa aiemmin päivällä. Mahdollisista kuolonuhreista ei ole tietoa.

Egyptin väliaikaishallitus pitää nyt tiedotustilaisuutta. Presidentin edustajan mukaan "Egypti on kohtaamassa sodan terrorismia vastaan". BBC:n mukaan hän kehotti Mursin tukijoita "tulemaan järkiinsä ja yhdistämään jälleen egyptiläiset".

Presidentin edustaja sanoi myös uutiskanavaal-Jazeeran mukaan, että maassa on poltettu viime aikoina monia kirkkoja ja turvallisuusjoukkojen edustajia tapettu. Hän syytti kansainvälistä mediaa näiden tapahtumien huomiotta jättämisestä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Yllättävän vähäisellä uutisoinnilla on Suomessa sivuutettu se asia, että eilen muslimit polttivat ainakin 52 kirkkoa Egyptissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaaleilla valittu presidentti syrjäytettiin armeijan toimesta ja lännen hiljaisella tuella. Lännen vastareaktiot ovat olleet yvin muodollisia ja vaimeita. Jos islamistit olisivat kaapanneet väkivalloin vallan, lännessä olis hirveä mekkala. Kaksinaamaista politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveysministeriö = sotilasjuntta=propaganda.Pikkaisen lähdekritiikkiä.Kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amnesty vois lopettaa maan sisäisiin asioihin puuttumisen,tyhjän päiväinen orkanisaatio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image