Ulkomaat

Ää­rioi­keis­to­lai­set ja fasismin vastustajat kahakoivat mie­le­no­soi­tuk­sis­sa Portlandissa – Kuusi loukkaantui, yksi sairaalaan

Ulkomaat 18.8.2019 8:05
Reuters

Ryhmien mielenosoitukset muuttuivat väkivaltaiseksi samaan tapaan kuin viime vuoden heinäkuussa.

Poliisi on pidättänyt lauantaina Yhdysvaltojen Portlandissa Oregonin osavaltiossa mielenosoituksissa ainakin 13 ihmistä. Mielenosoituksien aikana äärioikeistolaisten ja fasismia vastustavien ryhmien välillä syntyi kahakoita.

Poliisin mukaan ainakin kuusi ihmistä loukkaantui tapahtuneessa lievästi ja yksi vietiin sairaalaan. Virkavalta takavarikoi levottomuuksien osapuolilta muun muassa kaasuja, veitsiä ja kilpiä sekä yhden etälamauttimen.

Äärioikeiston mielenosoituksen tavoite oli tehdä loppu kotimaisesta terrorismista. Fasismin vastustajat vastasivat tähän omalla mielenosoituksellaan.

Ryhmät ovat ottaneet yhteen useaan kertaan Portlandissa kuluneiden kuukausien aikana. Viime vuoden heinäkuussa järjestetty mielenosoitus äityi niin ikään väkivaltaiseksi.

Tällä kertaa mielenosoituksissa oli paikalla parhaillaan noin 1 200 protestoijaa.

MAINOS

Kommentoi

Tämä uutinen toistaa samaa punavihreää asetelmaa kuin sisäministerin blogi.
Unohtakaa statistiikat ja uutiset, sillä Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kertoo että varsinainen syy vähentyneeseen turvallisuuden tunteeseen on tietenkin missäpä muussa kuin "äärioikeistossa" joka ei puhu kivasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Fasismin vastustajat"? Kyseinen ryhmä oli Antifa, järjestö joka on Yhdysvalloissa luokiteltu liittovaltiotasolla kotimaiseksi terroristijärjestöksi ja hyvästä syystä.

Kyseinen "äärioikeistolainen" ryhmä on "Patriot Prayer", amerikkalaistyylistä klassillista liberalismia kannattava ryhmä (jonka tilaisuuksiin on toki tullut myös sitä aitoa äärioikeistoa liepeille).

Jännä kuulla, että Kaleva uutisoi Antifan suunnitellun väkivallan "mielenosoituksena"

Vakava kysymys Kalevan toimitukselle; onko Antifan kaltainen terroristijärjestö todella toimituksen mielestä "Fasismin vastainen"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos olisikin vastustettu muulta kuin Yhdysvalloista tulevaa terrorismia. Itse suomalaisena vastustan kotoperäisen terrorin lisäksi myös muualta tulevaa, ja sen vuoksi olen juotunut paikallisten fasismin vastustajien taholta epäillyksi olevani perussuomalaisia äänestävä kouluttamaton moukka. Kiusallista, outoa ja vaikka mitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma on tullut siihen tilaan, että "äärioikeiston" vaatimukset tuntuvat ainoilta järkeviltä ja selväpäisiltä. Enpä olisi ihan heti uskonut...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herttainen tuo ilmaisu "fasismin vastustajat"

Miksei voi suoraan kirjoittaa "kommunistit"?

Kommunismihan on maailmanhistorian hirvein ideologia. Miksi media suhtautuu siihen positiivisesti, eikö sata miljoonaa murhattua riitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuuden kaivelu tuosta tunkiosta voi aiheuttaa kirjoituskieltoa vakavampiakin seurauksia, mikäli sen totuuden sattuu julkaisemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mikä Portland niistä? Jenkeissä on Portland Arkansas, Colorado, Connecticut, Illinois, Indiana, Kentucky, Maine, Michigan, New York, Ohio, Oregon, Pohjois-Dakota, Pennsylvania, Tennessee, Texas, 2x Wisconsin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan. Osavaltio pitäisi aina liittää nimeen mukaan. Ja jos matkakohteena on Stockholm, niin Keskilännestä moinen kaupunkipahanen löytyy vähän jokaisesta osavaltiosta. Tarkkana pitää olla, kun lähtee merta edemmäs kalaan. Ja ruotsin kielellä ei niissä enää pärjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis jos äärioikeiston tavoitteena on lopettaa kotimainen terroti, niin miksi he eivät lopeta itseään? Absurdia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki Suh teki kyllä selväksi kummalta on parempi suojautua, ns. fasisteilta vaiko ääriajattelua edustavilta fasismin vastultajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:39
Journalisti: Toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoo sai valitusluvan hovista – käräjäoikeus katsoi hänen loukanneen Junes Lokan kunniaa
15:25
Ihmiskauppiaan tuomio lieveni hovissa – rangaistus neljä vuotta vankeutta
15:01
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
14:57
Sitran yliasiamiehestä dramaattinen äänestys – Jyrki Katainen voitti kilpailijansa vain yhden äänen erolla
14:39
Kolmen auton peräänajokolari hidasti liikennettä Pohjantiellä Oulussa – pyöräilijä ajoi moottoritiellä
14:31
Kokoomus syyttää hallitusta lupausten pettämisestä: "Lipposlaiset demarit ymmärsivät, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä"
14:16
KRP:n tutkimassa Pohjanmaan haaran seksuaalirikosvyyhdissä nostettiin syytteitä
52
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
39
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
25
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
21
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
21
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
20
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
19
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image