Talous

Ym­pä­ris­töy­ri­tyk­siä Oulunsaloon

Oulunsalossa sijaitseva ohjelmistotalo CCC Group saa aivan aitanaapuriinsa Veikko Lesosen Head Investin alakonsernin Proventia Groupin toteuttaman ympäristöteknologiakeskuksen. Paikalla tällä hetkellä sijaitsee Veikko Lesosen ravintola Uuden Seurahuoneen mainostaulu. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Talous 17.6.2006 0:00
Pekka Siltanen
Oulunsaloon, Lentokentäntien varteen syntyy odotetusti ympäristöteknologiaan keskittyneiden ja erikoistuneiden yritysten keskus.Hallituksen puheenjohtaja Veikko Lesosen suunnitteleman ympäristöteknologiakeskuksen, Springon, ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaa vielä tämän vuoden syksyllä.

Hankkeen toteuttaa ympäristöystävällisiin teknologiaratkaisuihin erikoistunut Proventia Group Oy, joka on Veikko Lesosen ja hänen perheensä omistaman sijoitusyhtiön, Head Invest Oy:n tytäryhtiö.

Lopulliset päätökset hankkeen toteuttamistavasta ja -aikataulusta tehdään jo lähipäivinä. Tällä hetkellä päällimmäisenä pinnalla on vaihtoehto, jossa tuotantotiloiltaan noin 9 000 neliön suuruinen rakennushanke viipaloidaan kolmeen vaiheeseen ja niistä ensimmäisen rakentaminen aloitetaan syyskuussa.

Ensimmäiseen, noin 3 000 neliön suuruiseen tuotantorakennukseen siirtävät tämän hetken suunnitelmien mukaan Proventia Groupin hallinnon lisäksi tuotantonsa sen tytäryhtiöt Finnkatalyt ja Master Automation.Käynnistämisessä
vielä vaihtoehtoja


Oulunsaloon toteuttamansa teknologiakeskuksen Veikko Lesonen toivoo verkottavan toimialan yrityksiä ja edistävän näin niiden liiketoimintaa. Toiminta käynnistyy Proventia Groupiin kuuluvien yritysten avulla, mutta seuraavissa vaiheissa mukaan toivotetaan tervetulleiksi omistustaustasta riippumatta myös muita toimialan yrityksiä, hän kertoo.

Kokonaan uusien tilojen rakentaminen on todella ykkösvaihto, mutta tarjolla on vaihtoehtona myös toiminnan aloittaminen tarjolla olevissa vapaissa teollisuustiloissa, Veikko Lesonen kertoo.

Kokonaan uusien tilojen rakentaminen on vaihtoehtona houkuttelevampi. Silloin Oulunsalon ympäristöteknologiakeskukseen sijoittuvat yritykset pääsisivät siirtämään toimintansa juuri niiden toimintaa varten suunniteltuihin tiloihin.Vastavalkea
Kiina-ilmiölle


JOT Automationin osakkeiden myynnillä keväällä 2000 vaurastunut Veikko Lesonen on rakentanut kaksi konsernia, joista Proventia Group on keskittynyt tytäryhtiöidensä kautta monipuolisesti ympäristöystävälliseen teollisuustuotantoon. Veikko Lesosen mukaan häntä kiinnostaa edelleen teollinen toiminta ja teollisten konseptien rakentaminen sillä periaatteella, että syntyy liiketoimintaa, lisäarvoa ja nimenomaan työpaikkoja.

Springo-työnimellä etenevä Oulunsalon teknologiakeskusprojekti on Veikko Lesosen mukaan hänen vastavalkeansa Suomesta työtä pois siirtäneelle globaalisaatiokehitykselle ja Kiina-ilmiölle.

Hän näkee työtä siirrettävän pois Suomesta liian löysin perustein, sillä suomalainen työntekijä on Kiina-ilmiöstä huolimatta edelleen osaava, aloitteellinen ja tuottelias. Lesonen pitääkin ympäristöteknologian eri alueilla toimivien yritysten tuotekehitys- ja tuotantokeskittymän perustamista Oulunsaloon kannattavana ja hyvin perusteltuna hankkeena.

Ympäristöteknologiakeskuksen toteuttava Proventia Group kuuluu oulunsalolaiseen Head Invest Oy:hyn. Head-Invest -konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 217,5 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli kaikkiaan 199 ihmistä.Talouselämä-lehden listauksen mukaan Head Invest oli luvuillaan kolmanneksi suurin pohjoissuomalainen yritys.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
71
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
50
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image