Talous

Yli kol­man­nek­ses­ta tar­kas­te­tuis­ta tur­kis­ti­lois­ta löytyi puutteita – esille nousivat eläinten hyvinvointiin liittyvät asiat

Kuva turkishuutokaupasta. Kuvituskuva. KUVA: Joel Maisalmi
Talous 6.6.2019 14:32
Heikki Uusitalo

Ruokavirasto julkaisi tänään eläinten hyvinvoinnin valvonnan tulokset vuodelta 2018. 

Raportin mukaan 37 prosentilla turkistiloista havaittiin puutteita, mikä on selvästi enemmän kuin edellisenä vuonna. Tuolloin puutteita havaittiin 23 prosentilla tiloista.

Ruokavirasto kertoo, että tuloksissa nousivat esille suoraan eläinten hyvinvointiin liittyvät puutteet. Tarkastusten kohteina oli 89 turkistilaa.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liito paheksuu turkisalan toimintaa.

– Turkisala on tehnyt viime aikoina isolla rahalla näyttäviä imagonkohotuskampanjoita, joiden tarkoituksena on ollut vakuuttaa kansalaiset siitä, että suomalainen turkistuotanto on eettisesti korkeatasoista. Samaan aikaan valvontatulokset kertovat, että iso osa tarhoista ei täytä edes lain minimiä, sanoo liiton toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

MAINOS

Kommentoi

Jospa vihreät saavat tämän nyt lopetettua kokonaan. Ei taida silti onnistua koska RKP on hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkikset ovat kutenkin se ainoa vihreä vaihtoehto pukeutua Suomenoloissa lämpimästi talvella.
Lailla pitäisi kieltää ensin keinoturkikset ja muut muovi-, vinyyli, kalvo- ja keinokuituvilla täytteiset toppapuvut.

Vain untuva, turkis, villa ja puuvilla, ovat luontoystävällisiä vaatteita ja näistä puuvilla vähiten luontoystävällinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja 100 %:lla turkistarhoista eläimiä säilytetään niille täysin luonnonvastaisissa tiloissa. Villieläin ei kuulu häkkiin. Tämä elinkeino on tullut tiensä päähän, alasajo on jo alkanut. Yhä useammat suuret muotitalot ovat luopuneet turkisten käytöstä ja linja jatkuu samana. On enää ajan kysymys, kun tämä loppuu Suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkistarhaus pitää kieltää lailla epäeettisenä elinkeinona. Mikään summa rahaa ei oikeuta eläinten kaltoinkohtelua. Turkistarhauksen ongelmat on tiedetty vuosikymmeniä eikä mikään näytä korjaantuvan - turkistarhaajia ei yksinkertaisesti kiinnosta eläinten hyvinvointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkistarhaus siis pitäisi siirtää kokonaan maihin, joissa ei ole kunnollisia ihmisoikeuksiakaan. Hienoa realismia. Nahkakin on saatu eläimestä. Varmaan senkin kieltoa vihreät ajavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan tuo laki ei eläimille kovin armollinen ole alunperinkään ja jos edes sen minimiä ei täytetä niin kuinkahan kamalat elinolosuhteet turkiseläimillä käytännössä on? Ja onko nuo ''hyväksytyt'' paikat ehtineet viime tipassa korjata puutteita tarkastusta varten?

Miksihän eläimistä ei välitetä tuon enempää, vankeudessa koko ikänsä ja huonoissa olosuhteissa? Hyvä että tarkistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image