Talous

Wahlroos: Panama-papereista kolaus Nordealle – "Yhtä laillista muuttaa Kauniaisiin"

Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroos sanoi, että hänen on vaikea ymmärtää, mitä Nordeassa olisi voitu tehdä hirveän paljon toisin. KUVA: Pekka Lassila
Talous 21.4.2016 19:43
STT

Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin mukaan Panama-papereista syntynyt kohu on ollut brändikolaus Nordealle.

– Kyllä se kolaus on ollut. Ei nyt kai hirveän iso pitkän päälle, ainakin niin toivon, Wahlroos sanoi STT:lle.

Myös Sammon hallituksen puheenjohtajana toimiva Wahlroos kommentoi asiaa lyhyesti ennen Sammon yhtiökokouksen alkua torstaina.

Nordean toiminnasta nousi kohu, kun Panama-tietovuodot kertoivat Nordean asiakkaiden hallintayhtiöistä Panaman kaltaisissa veroparatiiseissa.

Viime viikolla perussuomalaiset kertoi, että se siirtää loputkin tilinsä pois Nordeasta Panama-kohun takia. Myös SDP ja vasemmistoliitto ovat ilmoittaneet etsivänsä uutta pankkia.

– Tämä itse asiassa on enemmän poliittinen tarina kuin mitä se ilmeisesti on käytännössä, Wahlroos arvioi.

Wahlroos sanoi, että hänen on vaikea ymmärtää, mitä Nordeassa olisi voitu tehdä hirveän paljon toisin.

– Tämä on täysin laillista ja kaikkien säädösten mukaista, mitä silloin pitäisi muuttua, Wahlroos sanoi.

Hän alleviivasi toiminnan laillisuutta ja jatkoi vastausta kysymyksellä, onko väärin, että ihmiset muuttavat Kauniaisiin.

– On ihan yhtä laillista muuttaa Kauniaisiin. Onko Kauniainen veroparatiisi? Nordean pitäisi lopettaa luottojen antaminen ihmiselle, jotka muuttavat Kauniaisiin?, Wahlroos sanoi naurahtaen.

Maailmantaloudessa merkkejä paremmasta

Sammon yhtiökokouksessa puhunut Wahlroos vertaili Suomea ja Ruotsia, eikä vertailu Suomen kannalta ole erityisen imarteleva.

– Suomessa riittää tekemistä. Toivon, että sitä tehdään samalla vauhdilla kuin mitä viime kuukauden aikana on ikään kuin näyttänyt tehdyn, mutta paljon muuta kuin taksiliikenne pitää täällä purkaa säätelystä.

Wahlroosin mukaan maailmantalous jaksaa tällä hetkellä aavistuksen verran paremmin kuin vain puoli vuotta sitten. Wahlroos arvioi, että viime vuonna Kiinan taloudessa meni huomattavasti huonommin kuin julkiset tilastot kertovat.

Wahlroosin mukaan hyvä uutinen on, että siellä näyttää nyt menevän paremmin.

– Tunnelma, joka sieltä syntyy, on kasvuntunnelmaa, joten itse asiassa suhtaudun tällä hetkellä optimistisesti markkinoihin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Täällä puhutaan moraalista työntekijäjärjestöt ovat eläkeyhtiöidenhallituksissa päättämässä lähes 200 miljardin euron sijoituksista pois kotimaasta on sijoitettuna yli puolet siis kaksi kertaa valtion budjetti.Kuinka isänmaallista tällainen toiminta on.Miettiä sopii myös vasemmistopuolueiden joiden äänestäjät AY-liikkeessä ovat päättämässä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi hyvänen aika - Brjörn? Sinusta on sama muuttaa Kaunaisiin kuin kiertää veroja jättämällä ilmoitukset tekemättä? No ehkä se siihen maailmaan sopii missä elät.
Miten Kaunaisissa? Kyllä siellä kunnallis-ja valtionverot on maksettava. Hän on ihan eri maailmoissa mistä käsin puhuu?
Ei toivoa siitä että verovilppirahat yms. saataisiin koskaan yhteiskunnan hyödyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ole ihan selvää että jokainen meistä tekee kaiken lain ja säännösten mahdollistaman jotta tarvitsisi maksaa mahdollisimman vähän veroja. Niin köyhä kuin rikaskin. Jos halutaan muutoksia, niin pitää puuttua lakiin ja säännöksiin. Ei kai kukaan maksa vapaaehtoisesti enemmän veroja kuin mitä laki määrää? Vai maksatko sinä? Vaaditko sitä silti muilta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Logiikkasi ontuu ja pahasti. Muistatko eläkeläiset, jotka halusivat etelän lämpöön ja eläkkeensä verotetuksi niiden maiden säännöksillä, siis verottomasti?
Mitä tekivät viranomaiset? Äkkiä sopimuksia, että nämä eläkkeet saadaan verotuksen piiriin.
Mitä viranomaiset ovat tehneet Panaman johdosta? Eivät mitään. Me ei oltaisi koskaan Panamasta kuultukaan, ilman hakkereita.
Summa summarum: Ökyrikkaat harrastakoon (vähintään) verosuunnittelua, kansalle se ei ole sallittua.
Oikeudenmukaista, eikö, asian moraalisesta puolesta en sano mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pointti oli että tässä haukutaan väärää puuta. Pitää puuttua lakiin ja säännöksiin kuten eläkeläisten tapauksessa. Eikä syytellä Nallea tai Nordeaa kun on toiminut lain mukaan. Ei se Nallen tai Nordean vika ole että laki mahdollistaa moisen kikkailun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt taas punaniskat naputtelevat tyhmiä kommentteja jo pelkästään Nallen nimen näkemällä.Hölmöt.Varmaan suurin osa noista mölisijöistä maksaisi mieluummin tuon Kauniaisten 14 äyrin kunnallisveron kuin oman kuntansa yli 20 äyriä!Jos yleensä ymmärtää jotain verotuksesta tai edes maksaa veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille raha ei ole niin tärkeää, että sitä pitäisi vippaskonsteilla omaan taskuun kerätä. Ja verojen kiertäminen ei todellakaan ole yleistä, vaikka niin väität.

Suuri osa kansaa maksaa veroja mielellään jotta palvelut pelaavat. Taitavat olla ne rikkaammat vaan niitä, joita Kauniainen kiinnostaa. Näkeehän sen jo siitäkin, että heitä siellä niin paljon asuu.
Ehkäpä hekin joskus oppivat sen, minkä vähävaraisempi kansa jo tietää. Tärkeintä ei ole raha vaan ihan joku muu:).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti rikkaat eivät sitä koskaan opi. Varastaisivat senkin 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä. Wahlroos toteaa, että hänen on vaikea ymmärtää, mitä olisi voitu tehdä toisin. Se kertoo paljon siitä, miten hän asioita ajattelee. Ja siitä, miten vieraantunut hän on
tavallisten ihmisten arjesta.

Miljonäärin näkökulma on miljonäärin näkökulma. Tutkimuksissa on todettu, että hyvin rikkailla ihmisillä moraali on erilainen kuin tavallisilla ihmisillä. He kokevat helposti olevansa muiden yläpuolella. Ja he kokevat, että lait ja säännökset sekä hyvät tavat eivät aina koske heitä.

Wahlroos tarkastelee asioita omasta hyvin rajoittuneesta ja asenteellisesta näkökulmastaan. Hän jos kuka on väärä ihminen kommentoimaan maamme tilannetta, hänhän on vaan ulkomaisen pankin ulkomailla asuva pankinjohtaja, jolla on firman oma etu mielessä.

On todella kummallista, että suomalainen lehdistö vielä hänen sanomisiaan uutisoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Waahlroos entinen kiihko taistolainen ja nyt toisen ääripään edustaja.!Eihän hän tietenkään näe nykyisessä asemassaan korkealla norsunluutornissaan itsensä eikä Nordean tehneen mitään väärin, sehän ei kuulu heidänlaisensa ajatustapaan, että he voisivat olla väärässä, siitä kait johtuu myös sekin, että hän mielipideautomaatin tavoin jakaa mielipiteitään asiasta kuin asiasta, halusit niitä tai et! Todella kummallista, että hän saa mielipiteilleen niin paljon palstatilaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nordea on Suomen suurimpia yhteisöveron maksajia! Ei kuitenkaan hätää, koska Nalle on korjaamassa tämänkin verovääryyden siirtämällä Nordean kotipaikan Ruotsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wahlroosissa henkilöityy suurten ikäluokkien ahneus ja moraalittomuus. Sivistyksen rappio. Päätin jo noin 15 vuotta sitten että en koske tikullakaan mihinkään hänen vaikutusvallassa olevaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nallehan vain yritti sanoa että Kauniaisissa on Panamaan ja muihin veroparatiiseihin myötämielisesti suhtautuvia asukkaita ja asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä laillista on poistaa pakkoruotsi ja korvata se vapaaehtoisella kouluruotsilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvu- ja kulutusyhteiskunta on tullut vaan valitettavasti tiensäpäähän. Nyt alkaa aika jolloin nähdään kuinka vähällä ihminen voi tulla toimeen. Maapallo on jo tuhottu ihmisen ahneuden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wahlroos miettii, että mitä Nordeassa olisivoitu thdä toisin?
No minäpä kerron: Nordea olisi esimerkiksi voinut olla sekaantumatta veroparatiisikeinotteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs muut pankit? Entäs muut lakiasiaintoimistot? Onko se tosiaan Nordean vika, että suuret pääomanomistajat katsovat kieroon? Taas ihmiset syyttävät mukana ollutta, eivät aiheuttajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nallen olisi pitänyt verrata Panama -asiaa viinan hakuun Tallinnasta. Silloin suomalaiset punaniskat olisivat voineet ymmärtää paremmin asian luonteen. Siis onko se yksilön vika, kun saa hakea halpaa viinaa laillisesti Tallinnasta vai ehkä systeemin? Hyvä että Panama paperit tulivat julki, mutta laillisesti toimineita ei kuitenkaan saa syyttää. Kommenteissa haukutaan paljon Nallea. Katsokaapa kenen johtamat yhtiöt maksavat Suomeen eniten yhteisöveroja. Taitaa 10 kärjessä olla 3 Nallen johtamaa yhtiötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis eikö Nallen johtama yhtiö olekaan avustanut tulojen pimittämiseen vetottajalta? Jos maksaa paljon veroja on oikeus suoristaa mutkat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

19.9.
Lukijat kuvasivat torstai-illan upeaa auringonlaskua ja raekuuroa enteilleitä muhkeita pilviä
19.9.
Kelohirsinen mökki tuhoutui tulipalossa Inarissa, ei tietoa henkilövahingoista
19.9.
Riita pelin säännöistä tuli kalliiksi: Mies huitaisi toista biljardikepillä, oikeus määräsi maksamaan yli 10 000 euroa korvauksia
19.9.
Tuukka Kivioja on OLS:n 22-vuotias ykköstykki, jonka harteilla painaa iso vastuu – "Haluan olla joukkueen paras pistemies ja tärkein pelaaja" Tilaajille
19.9.
Satavuotiasta steinerpedagogiikkaa juhlittiin Oulussa – "Meillä menee oikein mukavasti, ja koulussa on tekemisen tunnelma"
19.9.
Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – sosionomikoulutukseen eniten hakijoita
19.9.
Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image