Talous

VR varoittaa: Junavuoroja saatetaan perua – syynä ylityö- ja vuo­ron­vaih­to­kiel­to

VR Groupissa ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia kauko-, lähi- ja tavaraliikenteen veturinkuljettajia. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Talous 21.2.2020 11:05
Heikki Uusitalo

VR tiedottaa, että veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa junaliikenteeseen.

Rautatiealan Unioni RAU on asettanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka koskee sen työehtosopimuksen alaisia jäseniä. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto liittyy meneillään oleviin työehtosopimusneuvotteluihin. 

VR Groupissa ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia kauko-, lähi- ja tavaraliikenteen veturinkuljettajia.

VR kertoo, että se pyrkii parhaansa mukaan minimoimaan asiakasvaikutuksen, mutta ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi kuitenkin vaikuttaa junaliikenteeseen. Käytännössä tämä voi tarkoittaa peruttuja junavuoroja lähi-, kauko-, ja tavaraliikenteessä. 

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja Rautatiealan Unioni RAU:n neuvottelut jatkuvat edelleen. VR kertoo seuraavansa tilannetta ja tiedottavansa vaikutuksista junaliikenteeseen.

MAINOS

Kommentoi

Näin korkean työttömyyden aikana pitäisi olla valtakunnallinen ylityökielto.
On järjetöntä kaataa työkuormaa jo töissäolevien niskaan ja samalla rikollisesti pitää satojatuhansia työttöminä pakolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR kadotti jo yhden junan ja muutama vuosi taakse päin katkesi juna Seinäjoella. Vaunu jäi kiskoille ja juna odotti puoli tuntia, että matkustajat ryömivät paljon lumen keskeltä junaan. Ensin ei kerrottu mitään, ihmiset olivat kummissaan, lopulta kuulimme että vaunu putosi. Missään ei ollut uutista tästäkään. Salaperäinen on rautatie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissahan näitä Ay-jäsenmaksuja ei saa vähennettyä verotuksessa. Siellä meneekin valtiolla paljon paremmin kuin Suomessa. Täällä ainoastaan ay-mafialla menee erittäin hyvin, asuntosijoitukset pyöritetään verottomasti, kyllä kela rahoittaa asumistukien avulla nämäkin koijaukset. On se hullua, ei voi muuta sanoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Suomessa päästäisiin Ruotsin malliin palkkaneuvotteluissa jossa EK ja Ay liike keskenään pelkästään neuvottelee asiat, jo hyvissä ajoin ennen kuin alkaa työtaistelut.
Ruotsissa paikallinen sopiminen on yleistä ja palkansaajat ja työnantajat sitä suorastaan haluaa yhteistyössä, tasaarvoisessa asemassa, työnteköillä ja yrityksellä menee siksi erittäin hyvin.
Suomessa työnantajat haluaa sanella ehdot yksipuolisesti, työntekijäthän ovat välttämätön paha jota ilman ei voi rikastua, jos paikallista sopimusta halutaan, palkkojen kilpajuoksu alaspäin on vain tarkoituksena, vastakkain asettelu siksi molemmin puolin.
Siksi Suomen työttömyys on korkealla ja yrityksillä menee välillä hyvin ja sitten välillä taas erittäin huonosti.
Ruotsissa paikallinen sopiminen lisää tietysti ostovoimaa, siksi työttömyys on alhaalla, yritysten tulokset kasvaa, paikallinen sopiminen nostaa tehoja ja palkansaajat pärjää hyvin, jos yrityksellä tulee ongelmia myös palkansaajat joustaa palkoissa, pääasia että työnantaja säilyy hengissä ja työpaikkoja piisaa helppojen joustojen seurauksena.
Ruotsi on velaton rikas maa ja kaikessa Suomea edellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa "EK" ei neuvottele TES:seistä, koska vuorineuvokset menettivät luottamuksensa omaan järjestöönsä ja ottivat EK:lta TUPO sopimusoikeudet pois ja siirsivät TES neuvottelut pelkästään yrityksiä lähemmälle liittotasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö VR:llä tienaa tarpeeksi? Varmasti parhaiten palkattuja valtion työntekijöistä. Noh, omaa oksaa sahaavat, kun kohtahan rautatiet avautuvat kilpailulle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän tuo vain lisää saman ammattiliiton alle työpaikkoja. Tes määrittelee palkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ny nähdään mitä tarkoittaa kun ihmiset ajetaan pakonedessä juniin tai busseihin. Häiriöitä niin jo työpaikoilla on suurimäärä ihmisiä pois. En luottaisi yksinomaan joukkoliikenteeseen. Monopolikuljetuksella ei ole pitkäjänteistä kestävyyttä ja pitemmän ajankuluessa tulee hintoihin ellei valtio puutu peliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä johtuu tästä neuvottelujärjestelmästä jossa yksi valtakunnan sovittelija hoitaa urakalla työsopimuksia joissa aina sovittelijaa tarvitaan.
Työnantajat käyttää kiky tunteja kauppatavarana.
Kyllähän keskitetyt ratkaisut ovat olleet Suomen rikkaus, vaikka Porvarihallitus ja EK yhdessä sen hautasivat neljässä vuodessa.
Palkkataso on nyt joka alalla keskitetyn sopimuksen mukainen ja kiky tunnit turhana poistetaan, mutta joka ala joutuu lakkoilemaan erikseen se taisi oikeistolle tulla yllätyksenä tai kiihkossaan eivät muka ymmärtäneet. Lakon aikana palkkoja ei makseta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image