Talous

Verottaja lähettänyt jopa 60 000 virheellistä verokirjettä – virhekirjeitä saaneita kehotetaan tuhoamaan paperit

Verottaja on lähettänyt suomalaisille noin 60  000 mahdollisesti virheellistä verokirjettä, kertoo Verohallinnon kehitys- ja tietohallintojohtaja Jarkko Levasma STT:lle. "Emme osaa vielä sanoa, ovatko kaikki virheellisiä vai onko siellä vain osajoukko."
Talous 8.8.2019 19:29
STT

Eri asiakkaiden tietoja näyttää menneen tulostusvirheen vuoksi sekaisin verotuspäätöksissä

Verottaja on lähettänyt suomalaisille noin 60  000 mahdollisesti virheellistä verokirjettä, kertoo Verohallinnon kehitys- ja tietohallintojohtaja Jarkko Levasma STT:lle. Verottajan mukaan ongelma koskee mahdollisesti kaikkia tiistaina 6. elokuuta lähetettyjä kirjeitä.

–  Emme osaa vielä sanoa, ovatko kaikki virheellisiä vai onko siellä vain osajoukko. On erityyppisiä kirjeitä havaittu, joissa on sama ongelma, kertoo Levasma.

Verottaja on keskeyttänyt tulostamisen kokonaan ja selvittää ongelman vakavuutta ja laajuutta. Ongelma paljastui, kun verottaja alkoi saada yhteydenottoja virheellisiä kirjeitä saaneilta ihmisiltä. Verottajan mukaan kyse näyttäisi olevan tulostusongelmasta, jonka vuoksi eri asiakkaiden tietoja on mennyt sekaisin tulostetuissa verotuspäätöksissä.

Toisten ihmisten tietoja verotuspäätöksissä

Asiasta ensimmäisenä kertoneeseen Ilta-Sanomiin on ollut yhteydessä useita ihmisiä, joiden verotuspäätöksistä on löytynyt paikkansa pitämättömiä asioita. Verotuspäätöksistä on löytynyt muun muassa väärän puolison nimi, muiden kauppaamia osakkeita sekä kokonaan tuntemattoman yhtiön tietoja.

–  Toisinaan tiedoissa on ikävämpiä tietoja, kuten esimerkiksi henkilötunnuksia, toisinaan taas ei ole. Meillä on vielä selvityksessä, mikä virheen logiikka on ollut. Tämän tarkempaa tietoa ei tällä hetkellä pysty antamaan.

Myös vääränsuuruisia veronpalautuksia on penätty. Eräällä IS:n lukijalla ansiotulot, ennakkoverojen määrä, omistukset sekä muutkin tiedot olivat kokonaan toisen ihmisen.

Levasman mukaan ongelma näyttää koskevan kaikenlaisia päivän aikana lähetettyjä tulosteita, ei pelkästään henkilöiden verotuspäätöksiä. Sivuillaan Verohallinto kehottaa vääriä tietoja sisältäneitä kirjeitä saaneita tuhoamaan kirjeet. Virheellisen kirjeen saaneille lähetetään uudet ajantasaiset kirjeet.

Verohallinnon mukaan tiedot näkyvät oikein OmaVero-palvelussa.

MAINOS

Kommentoi

Missään nimessä "todisteita " ei saa tuhota ,vaan syylliset on tuomittava ankariin rangaistuksiin ja RAHALLISIIN korvauksiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä minä tiedän onko verotietoni oikeita tai vääriä. Verottajallahan ne tiedot on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten verohallinto aikoo korvata vääriin käsiin joutuneet arkaluontoiset tiedot, esim salaiset osoitetiedot yms?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin, kehotetaan tuhoamaan kaikki virheelliset tulostukset jolloin mitään todistusta virheestä ei jää jäljelle.....kukaan ei siis joudu vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verottajalla ei onneksi ole mitään vastuuta tekemisistään. Iso palkka juoksee vaikka miten töppäilisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verovelvollinen jos tekisi saman eli antaisi virheellisen veroilmoituksen, niin veronkorotus tulisi heti ja olisi turha vedota mihinkään inhimilliseen virheeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se siitä luotettavasta digitaalisesta tietojen käsittelystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

216 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image