Talous

Ve­ron­mak­sa­jat: Suomen ve­rop­rog­res­sio verrattain jyrkkä

Talous 19.12.2011 14:19
STT
Suomen palkkaverotuksen progressio on Veronmaksajain keskusliiton mukaan kansainvälisesti vertaillen jyrkkä.

Veronmaksajain selvityksen mukaan suomalainen verotus on pienituloiselle, 25?000 euroa vuodessa ansaitsevalle 2,4 prosenttiyksikköä kevyempi kuin eurooppalaisissa vertailumaissa.

Sitä vastoin hyviä, 59?000 euron vuosituloja verotetaan Suomessa 2,8 prosenttiyksikköä ankarammin kuin muissa vertailumaissa.

Keskituloisen, runsaat 38?000 euroa ansaitsevan tuloveroprosentti on Suomessa hitusen alle 30, kun se on esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa noin 25.

Lisätulojen hankkimiseen verotus ei kannusta, sillä keskituloisen lisätuloa verotetaan Suomessa 5,7 prosenttiyksikköä kireämmin kuin muissa Euroopan maissa.

Vertailussa oli mukana 18 OECD-maata. Verotuksen lopputulemaan vaikuttavat eri maissa esimerkiksi perheellisille kohdistetut vähennykset.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kyllä vain "Jokke". Luin kohtalaisen pitkälle opintolainan avulla aikanaan valmistuen n. 25 vuotta sitten. Kieltämättä kyllä ahdistaa maksaa palkkatyöstä veroa 36 % + pakolliset maiksut päälle eli yhteensä pitkästi yli 40 %... Varsinkin kun seuraa sivusta, miten verorahoja syydetään joka luukulta luusereille ja itse pitää koko ajan venyttää kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on monessa mielessä erinlainen valtio kun verrokit . Melko jyrkkä se ainakin alapäässä kun nollasta vajaaseen kuuteen sataa euroa nousee jo kahteen kymmeneen prosenttiin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun ansioni ovat olleet siinä 45000-50000/v.Olen hyvin tyytyväinen verotukseen.Ei ole ahdistanut yhtään vaan aivan hyvin voisin maksaa vaikka 5% enemmänkin eikä tuntuisi misään.Propaganda puheita nuo ahistukset.Pitää myös muistaa että verovähennykset hyödyttävät nykyään poikkeuksetta hyvätuloisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

19.17 Minä olen käynyt 36 vuotta töissä ja maksanut senkin aikaa veroja kun sinä opiskelit puoli-ilmaiseksi verovaroilla ylläpidetyssä oppilaitoksessa. Taisit muuten lukea liikaa, kun tuli noin katkera suurituloinen veronmaksaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Ensin pitää opiskella monta vuotta ammattiin velaksi ja sitten huomaakin, että verojen jälkeen saa saman käteen mitä nämä laiskat luuserit. Ja JOKKE, jos kävisit työssä, niin kyllä ahdistaisi hulluna verottaminen sinuakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä progressiivisemmaksi verotus käy sitä agressiivisemmaksi käy kansa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin.Taas on kokoomuksen vero-itkijät asialla.Miten voi olla noin pieniaivoisia joille tämä vero% on elämää suurempi asia.Tämä sakki josta media käyttää nimitysta "veronmaksajat" vaikka se edustaa vain kaikista suurituloisimpia on kyllä tehnyt ansiokasta työtä mielipidemuokkauksessa.Siitäkin huolimatta uskon että suurinosa ihmisistä olisi enemmän valmis veronkorotuksiin kuin leikkauslistoihin.Ollaan sitten onnellisia kun kaikki on romutettu ja maa raunioina mutta yksi asia kunnossa nimittäin vero%.Eläköön veronkierto ja kokoomus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei paljon kannata lisätuloja koittaa hankkia. Ainut joka hyvötyy, on verokarhu. mihinkähän ne rahat menee, kun ei esim. edes poliiseja ole vara palkata????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskituloisten verotusta tulisi keventää tuntuvasti ja ottaa enemmän köyhemmiltä ja rikkailta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tutkimustulos olisi ollut päinvastainen, niin sitä ei olisi nämä Kokoomuksen "veronmaksajat" edes julkaisseet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:15
Linnanmaalaisen päiväkodin pihalla tulipalo – jo toinen kahden päivän sisällä
18:11
Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustan puheenjohtajakisaan osallistumista, mikäli muita ehdokkaita ei ilmaannu
18:00
Oululainen nuori telinevoimistelija aloitti harjoittelun jälkijunassa ja nousi ahkeruudellaan arvokisatason urheilijaksi – "Innolla odotan ensimmäisiä MM-kisoja" Tilaajille
17:54
Alle 15-vuotiaita lapsia epäillään Mikkelin koulupalon sytyttämisestä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten lasten leikki johti koulun palamiseen
17:31
Kaksi tuomiota Sunny Car Center -vyyhdistä – Markku Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa
17:30
EU:n nimitysruletti pyörähtää käyntiin tänään – huippukokous yrittää löytää nimet huippuvirkoihin
17:29
Kilometrejä pitkä öljypäästö Itämerellä – aiheuttajaa selvitetään
77
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
50
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
30
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
25
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
23
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
19
Pääministeri Rinne HS:lle: Suomalaislääkärin mukaan olisin kuollut, jos minut olisi herätetty Espanjassa
14
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.
Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 20 m/s.
UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

Piippopaksupää
/honen

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

100 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Kerro yksikin parempi maa? Lue lisää...
Mc

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image