Talous

Vasemmiston Sarkkinen: EU voisi asettaa Trumpin Yh­dys­val­loil­le il­mas­to­pa­kot­tei­ta

Hanna Sarkkinen on vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja. Arkistokuva. KUVA: Maiju Torvinen
Talous 14.11.2016 13:13
Kaleva

Oululainen kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Hanna Sarkkinen (vas.) ehdottaa hiilitulleja EU:n ja Yhdysvaltojen välille, jos Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump toteuttaa uhkauksiaan Pariisin ilmastosopimuksen vesittämisestä.

Sarkkinen ehdottaa, että hiilitulli määräytyisi Yhdysvalloista EU:n markkinoille tuotavien tuotteiden ilmastopäästöjen perusteella. Yhdysvallat on Kiinan jälkeen maailman toiseksi suurin ilmastopäästöjen aiheuttaja.

– Trumpin uhoaminen ilmastoasioissa on erittäin valitettavaa ja vaarallista. Meidän eurooppalaisten ei pidä odottaa tumput suorina hänen seuraavaa siirtoaan, vaan osoittaa yhdessä rintamassa, ettei tuoreen sopimuksen romuttamista hyväksytä. Jos Trump irrottaa Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta, tai sen tavoitteista, tulisi EU:n asettaa yhdysvaltalaisille tuotteille hiilitullit.

– Hiilitulleilla olisi kahtalainen vaikutus. Toisaalta ne loisivat tasavertaiset kilpailuolosuhteet tilanteessa, jossa Yhdysvallat irtaantuisi yksipuolisesti Pariisin ilmastosopimuksesta. Silloin eurooppalainen ja suomalainen teollisuus ei kärsisi Trumpin toilailuista. Lisäksi tieto mahdollisista hiilitulleista loisi myös painetta Trumpille pitää Yhdysvallat mukana sopimuksessa.

Pariisin ilmastosopimuksen ensimmäinen osapuolikokous on parhaillaan käynnissä Marrakechissa Marokossa. Avajaisistunto järjestetään tiistaina 15.11. Suomen valtuuskuntaa johtaa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk).

– Tiilikainen voisi puheenvuorossaan esittää ajatuksen hiilitulleista Pariisin ilmastosopimuksen ulkopuolisille maille, Sarkkinen toivoo.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Ja taas saataisiin syy hintojen nousulle... vaikka muut yksittäiset maat paskaavat enemmän kuin koko Eurooppa, on aivan pakko nostaa just hintatasoa Pohjois-Eurooppaan, ja jos ei niin sitte saatava halpaa työvoimaa muista maista... juu ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä näitä valopäitä oikein riittää..... On se vaan tuo politiikka hullujen käsissä ainakin tuolla tasolla !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt on vasemmiston talousasiantuntija sekä energiapolitiikan erityisosaaja päässyt laukkaamaan oikei hillittömään vauhtiin. Tässäon seuraavan hallituksen energiaministeri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä huomata, että samaa (hiilitulleja USA:lle, jos se rikkoo sitoumuksiaan) on esittänyt mm. Ranskan entinen (ja tulevaksi pyrkivä) presidentti Nicolas Sarkozy aivan vasta. Joten ette pääse leimaamaan tätä miksikään "vasurihaihatteluksi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat varmaan ihmisiä, jotka pilaavat muiden ympäristön korvaamatta saadakseen itselleen etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai venäjän trollien ja vasemmiston mielestä EU:n tulisi irrottautua kaikesta yhteistyöstä Yhdysvaltojen kanssa. Toki se olisi putinin etu mutta ei EU:n!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime jääkauden lopetti ilmaston huomattava lämpeneminen. Pelkästään myönteinen asia. Ihmisen toiminnan osuus kasvihuonekaasujen vapautumisesta on alle 2%. Ilmaston muutos tapahtuu riippumatta ihmisen toiminnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan ettei Ceta tai TTIP sopimus astu voimaan lähiaikoina. Koska sopimuksen investointisuoja estäisi tuollaiset maksut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos talousvaliokunnassa on tuollaisen ekonomisen tietouden tason omaava ihminen, niin ei ihme, että Suomen talous on jo nyt hukkumassa keltaiseen nesteeseen. Kauppasota on viimeinen asia, mitä Suomen talous tarvitsee romahtaakseen totaalisesti. Mites sitten riittää rahaa monikulttuurisuushypeen ja kaikkeen ihquun, jota ei tarvitse poliitikon itsensä maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Hanna. Asia oikea. Täällä nämä jenkki- ja natotrollit eivät ymmärrä asioista enempää kuin sika hopealusikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hyötyä on EU:n asettamilla pakotteilla. Ainoastaan saatiin Suomen vienti Venäjälle vaikeuksiin. Irti ko EU:sta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentointi täällä tuttuun tapaan käsittämätöntä. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin haaste tulevaisuudessa ja se on ratkaistava, jos haluamme tällä pallolla vielä asustella. Trumpilta vastuutonta politiikkaa, jos irtautuvat sopimuksista ja tähän tulee reagoida. Hyvä avaus Sarkkiselta siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hölmöä ja todella naiivia kiistää Trumpin tapaan ilmastonmuutos. Sarkkinen on ihan oikealla asialla tässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No huh huh. Ihan pihalla nämä edustajat maailman menosta, jossa Eurooppa on joutunut sivuraiteelle maailman etenemisestä ja huolehditaan vielä itse siitä, että varmasti pysytään siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäsköhän malttaa edes odottaa että hän vannoo virkavalansa, siihen on vielä yli 2 kuukautta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi vasut eivät ole hallituksessa eivätkä näköjään tule sinne pääsemäänkään. Ilmastonmuutos tulee jos on tullakseen ja siihen Suomella ei ole mitään sanomista. Ilmastonmuutoksestahan on Suomelle etua eikä haittaa. Jos vielä saadaan tullit USAn kanssa, kun sukset on jo ristissä Venäjän kanssa, niin ainoa joka siitä kunnolla häviää on viennistä riippuvainen Suomi eikä viennistä riippumaton USA. Saataisiin taas muutama satatuhatta työtöntä tällä neronleimauksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos aiheuttaa luonnon ääri-ilmiöitä, jotka puolestaan aiheuttavat MAAHANMUUTTOA niiltä alueilta, joita ilmastonmuutos koettelee kovalla kädellä. Miettikääs sitä, persut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin juttiinsa....oikein pakotteita sanoo vassari. Trumppi nauraisi tupeensa väärinpäin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

18:24
Kempeleen kunnanvaltuusto siirtyy etäkokouksiin
18:00
Pandemia teki Andrew Cuomosta poliittisen sankarin – rohkeimmat ehdottavat demokraattien presidenttiehdokkaan vaihtamista
16:38
Henkilöauto törmäsi valopylvääseen Pohjankartanon koulun edustalla, kyydissä olleet pääsivät ulos omin avuin
16:33
Suojavarusteiden väitetään jumittavan sairaanhoitopiireissä – "Yhdenvertainen kohtelu on turvattava kaikin keinoin"
16:23
OYSissa hoidettavana kahdeksan koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa – työntekijällä ensimmäinen tuntemattomasta lähteestä tullut tartunta
15:36
Laskentavirhe koronakuolemissa, menehtyneitä nyt yksi vähemmän kuin eilen kerrottiin – kaksi kuolleista 40–59-vuotiaita
14:29
Asiantuntijat: Sosiaali- ja terveysministeriön käsitys koronan tarttuvuudesta taksissa on virheellinen
64
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
31
Asiantuntijat: Sosiaali- ja terveysministeriön käsitys koronan tarttuvuudesta taksissa on virheellinen
23
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
20
Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – koronaepidemia katkaisi uudistusohjelman aloittaman nousun
16
THL:n maanantain luvut: Suomessa pian 2 200 varmistettua tartuntaa, kasvua eilisestä peräti 249 tapausta – PPSHP:n alueella kahdeksan lisää
15
Sikainfluenssan aikaan kriisikokouksissa istunut ex-kansliapäällikkö ihmettelee keskustelua "nyrkistä", koska sellainen on jo olemassa
14
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

323 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image