Talous

Vasemmiston Sarkkinen: EU voisi asettaa Trumpin Yh­dys­val­loil­le il­mas­to­pa­kot­tei­ta

Hanna Sarkkinen on vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja. Arkistokuva. KUVA: Maiju Torvinen
Talous 14.11.2016 13:13
Kaleva

Oululainen kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Hanna Sarkkinen (vas.) ehdottaa hiilitulleja EU:n ja Yhdysvaltojen välille, jos Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump toteuttaa uhkauksiaan Pariisin ilmastosopimuksen vesittämisestä.

Sarkkinen ehdottaa, että hiilitulli määräytyisi Yhdysvalloista EU:n markkinoille tuotavien tuotteiden ilmastopäästöjen perusteella. Yhdysvallat on Kiinan jälkeen maailman toiseksi suurin ilmastopäästöjen aiheuttaja.

– Trumpin uhoaminen ilmastoasioissa on erittäin valitettavaa ja vaarallista. Meidän eurooppalaisten ei pidä odottaa tumput suorina hänen seuraavaa siirtoaan, vaan osoittaa yhdessä rintamassa, ettei tuoreen sopimuksen romuttamista hyväksytä. Jos Trump irrottaa Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta, tai sen tavoitteista, tulisi EU:n asettaa yhdysvaltalaisille tuotteille hiilitullit.

– Hiilitulleilla olisi kahtalainen vaikutus. Toisaalta ne loisivat tasavertaiset kilpailuolosuhteet tilanteessa, jossa Yhdysvallat irtaantuisi yksipuolisesti Pariisin ilmastosopimuksesta. Silloin eurooppalainen ja suomalainen teollisuus ei kärsisi Trumpin toilailuista. Lisäksi tieto mahdollisista hiilitulleista loisi myös painetta Trumpille pitää Yhdysvallat mukana sopimuksessa.

Pariisin ilmastosopimuksen ensimmäinen osapuolikokous on parhaillaan käynnissä Marrakechissa Marokossa. Avajaisistunto järjestetään tiistaina 15.11. Suomen valtuuskuntaa johtaa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk).

– Tiilikainen voisi puheenvuorossaan esittää ajatuksen hiilitulleista Pariisin ilmastosopimuksen ulkopuolisille maille, Sarkkinen toivoo.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Ja taas saataisiin syy hintojen nousulle... vaikka muut yksittäiset maat paskaavat enemmän kuin koko Eurooppa, on aivan pakko nostaa just hintatasoa Pohjois-Eurooppaan, ja jos ei niin sitte saatava halpaa työvoimaa muista maista... juu ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä näitä valopäitä oikein riittää..... On se vaan tuo politiikka hullujen käsissä ainakin tuolla tasolla !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt on vasemmiston talousasiantuntija sekä energiapolitiikan erityisosaaja päässyt laukkaamaan oikei hillittömään vauhtiin. Tässäon seuraavan hallituksen energiaministeri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä huomata, että samaa (hiilitulleja USA:lle, jos se rikkoo sitoumuksiaan) on esittänyt mm. Ranskan entinen (ja tulevaksi pyrkivä) presidentti Nicolas Sarkozy aivan vasta. Joten ette pääse leimaamaan tätä miksikään "vasurihaihatteluksi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat varmaan ihmisiä, jotka pilaavat muiden ympäristön korvaamatta saadakseen itselleen etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai venäjän trollien ja vasemmiston mielestä EU:n tulisi irrottautua kaikesta yhteistyöstä Yhdysvaltojen kanssa. Toki se olisi putinin etu mutta ei EU:n!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime jääkauden lopetti ilmaston huomattava lämpeneminen. Pelkästään myönteinen asia. Ihmisen toiminnan osuus kasvihuonekaasujen vapautumisesta on alle 2%. Ilmaston muutos tapahtuu riippumatta ihmisen toiminnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan ettei Ceta tai TTIP sopimus astu voimaan lähiaikoina. Koska sopimuksen investointisuoja estäisi tuollaiset maksut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos talousvaliokunnassa on tuollaisen ekonomisen tietouden tason omaava ihminen, niin ei ihme, että Suomen talous on jo nyt hukkumassa keltaiseen nesteeseen. Kauppasota on viimeinen asia, mitä Suomen talous tarvitsee romahtaakseen totaalisesti. Mites sitten riittää rahaa monikulttuurisuushypeen ja kaikkeen ihquun, jota ei tarvitse poliitikon itsensä maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Hanna. Asia oikea. Täällä nämä jenkki- ja natotrollit eivät ymmärrä asioista enempää kuin sika hopealusikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hyötyä on EU:n asettamilla pakotteilla. Ainoastaan saatiin Suomen vienti Venäjälle vaikeuksiin. Irti ko EU:sta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentointi täällä tuttuun tapaan käsittämätöntä. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin haaste tulevaisuudessa ja se on ratkaistava, jos haluamme tällä pallolla vielä asustella. Trumpilta vastuutonta politiikkaa, jos irtautuvat sopimuksista ja tähän tulee reagoida. Hyvä avaus Sarkkiselta siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hölmöä ja todella naiivia kiistää Trumpin tapaan ilmastonmuutos. Sarkkinen on ihan oikealla asialla tässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No huh huh. Ihan pihalla nämä edustajat maailman menosta, jossa Eurooppa on joutunut sivuraiteelle maailman etenemisestä ja huolehditaan vielä itse siitä, että varmasti pysytään siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäsköhän malttaa edes odottaa että hän vannoo virkavalansa, siihen on vielä yli 2 kuukautta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi vasut eivät ole hallituksessa eivätkä näköjään tule sinne pääsemäänkään. Ilmastonmuutos tulee jos on tullakseen ja siihen Suomella ei ole mitään sanomista. Ilmastonmuutoksestahan on Suomelle etua eikä haittaa. Jos vielä saadaan tullit USAn kanssa, kun sukset on jo ristissä Venäjän kanssa, niin ainoa joka siitä kunnolla häviää on viennistä riippuvainen Suomi eikä viennistä riippumaton USA. Saataisiin taas muutama satatuhatta työtöntä tällä neronleimauksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos aiheuttaa luonnon ääri-ilmiöitä, jotka puolestaan aiheuttavat MAAHANMUUTTOA niiltä alueilta, joita ilmastonmuutos koettelee kovalla kädellä. Miettikääs sitä, persut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin juttiinsa....oikein pakotteita sanoo vassari. Trumppi nauraisi tupeensa väärinpäin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

13:01
Palokunta hälytetty työmaalle Limingantullin Prisman läheisyyteen, poliisin tiedon mukaan nosturin moottori palaa korkealla
12:42
Kotihälytyksiä luvassa, korona voi kiristää tilannetta entisestään, pääsiäinen poliisille haastava ajankohta – "Toimettomuus ja liika alkoholi ovat huono yhdistelmä"
12:39
Suden yöllinen vaellus Oulun Metsokankaalla tallentui lukijan videolle – "Todennäköisesti nuori yksilö", sanoo tutkimusprofessori
12:33
Suomen Yrittäjien kysely: lähes puolet yrityksistä tarvitsee valtion tukea selvitäkseen koronakriisistä, joka kymmenes pelkää konkurssia
12:08
Suomessa voi tulla pulaa kahvista ja hedelmistä, jos ruokamarkkinat häiriintyvät pahoin – PTT: Ongelmat iskisivät jo valmiiksi nälänhädästä kärsiviin maihin Tilaajille
11:57
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin – yhtiö lomauttaa henkilöstöään
11:47
Taiteen edistämiskeskus: Uusi asiantuntijapalvelu taiteilijoille ja sote-sektorin toimijoille
54
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
32
Hallitus tiukentaa rajaliikennettä Suomen, Ruotsin ja Norjan välillä, rajoitukset koskevat myös laivojen henkilöliikennettä – Katso tallenne tästä
22
Länsimaissa takki kääntyy ja kasvot peittyvät – miksi saksalainen suojaa kasvonsa, mutta suomalainen ei?
21
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
16
Tiistaiaamun tiedot: Tartuntoja todettu Suomessa nyt 2 308, varmistettu määrä nousi 132:lla – Oulussa nyt 70 tapausta, sairaanhoitopiirissä 85
14
Alkoholin kokonaiskulutus laski roimasti viime vuonna, suurin selittävä tekijä matkustajatuonnin väheneminen – suunta ollut laskeva jo yli kymmenen vuotta
9
Oulun torihotellin rakennusurakan eteneminen hämärän peitossa, nyt tilanteesta liikkuu lähinnä huhuja – "Sellainen tieto, että hanke tiedottaa asiasta huhtikuun aikana" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

sulla on varmaan joku järkevä perustelu tuommoselle verolle siitähän kärsii köyhät tuunarit ensimmäisenä esim minä nosta... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image