Talous

Uutuuskirja: Näillä sanoilla Stephen Elop tuhosi Nokiassa lähes kaiken

Talous 7.10.2014 10:06
Juha Vainio

Nokian toimitusjohtajana vuosina 2010–2013 työskennellyt Stephen Elop teki yhtiön kannalta kohtalokkaan virheen jo lähes ensimetreillä.

Tiistaina julkaistu Operaatio Elop -kirja listaa Elopin virheitä Nokian toimitusjohtajana. Siinä Elopin palava öljylautta -muistio nostetaan kanadalaisjohtajan vakavimmaksi yksittäiseksi virheeksi.

Kirjan mukaan "Palava öljylautta -puhe on jo muodostunut legendaksi siitä, miten toimitusjohtaja yhdellä iskulla tuhoaa lähes kaiken".

Vuoden 2011 alussa Elop laati työntekijöilleen "herättelyviestin", jossa ilmoitettiin, että Nokia luopuu Symbianista. Muistio vuoti julkisuuteen, minkä vuoksi myös kansan usko Symbianiin lakkasi. Lisäksi Elop kertoi Symbianin alasajosta aikana, jolloin yhtään uutta Windows-puhelinta ei ollut valmiina. Samalla Meegon kehitys lopetettiin.

Kirjassa tullaan siihen lopputulemaan, että Nokian siirtyminen Windows Phonelle oli väärä päätös. Kirjassa kritisoidaan suorin sanoin myös Elopin päätöstä tehdä tiivistä yhteistyötä Microsoftia lähellä olevan konsultin kanssa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Aivan tyhjää täällä leukoja loksutella ja Eloppia haukkua. Loppu oli näköpiirissä jo vuonna 2006. Siihen aikaan kun Eeloppi astui virkaansa oli öljylautasta ja öljytkin lähes loppuunpalaneet. Helposti suuri yleisö hoksautetaan kivittämään henkilöitä jotka korkeintaan enää pystyivät hivenen lisäämään vauhtia alamäkeä kohti. Suuret strategiset virhelinjat tapahtuivat jo paljon aikaisemmin. Valitettavasti jo saman herran aikana joka on ottanut kunnian myös Nokian noususta mutta ei vielä tuhosta. Harva arvaa mikä kankeus vaivasi Nokiaa ennen romahdusta. Kaikki tuotteet oli roadmäpätty vuosia etukäteen kun niiden tekemiseenkin meni vuosia. Vähän kuin suunnitelmatalous. Ei siinä enää mihinkään markkinamuutoksiin ollut mahdollisuuksia varautua. Kun saavutetaan maailmanherruus ei ole enää mitään voitettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia ei myöhästynyt älypuhelimista vaan kunnollisesta käyttökokemuksesta. Luurit olvat liian "insnöörimäisiä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äärimmäisen tyhmää johtajuutta, kukahan tämän pellen löysi Amerikasta, ei kai vaan eräs entinen poliitikko, Nokian johtoryhmän jäsen? Tuo katastrofi on syytä perkata pohjia myöten julkisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eloppihan oli mies paikallaan ja porauslauttavertaus oli vailla vertaa osuvuudessaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra varjele meitä uudelta Nokialta ja anna meille pieniä ja keski-suuria yrityksiä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se olise uuden johtajan kansainvälisyys ilman pätevyyttä. sekä nokian johtoportaan tyhmyyttä ottaa mies jolle täytyi maksaa maltaita vaikkei ollut pätevyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta öljylauttapuheesta alken tuntui kuin katsoisi painajaista jonka tuloksen tietää etukäteen ja jota ei vaan voi pysäyttää. Epäusko. Miksi tuollaista tekstiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän siinä kävi ,Ollilan ja Kallasvuon aikana Nokiassa vaadittiin koulutusta osamisen sijaan , organisaatioita tekemisen sijaan ,sillä seurauksella ,että älypuhelin.softa jäi kehittämättä , Elopin tarina on niin selvä ja kirkas .että turha on kirjaa ostaa ,Elop sanoi kaiken ,niin suoraan ,että kenellekkään ei jäänyt epäselväksi miten tässä käy.
Kun Elop tuli taloon ,oltiin jo auttamatta myöhässä .
ITalalla kun olet myöhässä ,niin olet myöhässä ,tämän sai karvaasti kokea Benefon aikanaan ,GSM juna meni ,eikä sitä enää tavoitettu ,sama kävi Nokialla ,äly-puhelin juna meni ,eikä sitä tavoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elop oli todellinen Troijan hevonen, joka toimitusjohtajakauden harkitsemattomilla lausunnoilla ja täysin väärillä päätöksillä tuhosi Nokian pörssiarvoa noin 18 miljardilla eurolla. Tuollaisen johtajakauden jälkeen maksetut huikeat bonukset olivat täydellinen irvikuva siitä, mistä toimitusjohtajille yleensä bonuksia maksetaan. Menneisyyden onnistumisten takia Jorma Ollila päästettiin hallituksen puheenjohtajana Nokian romahduksen yhtenä tärkeimmistä myötävaikuttajista kuin koira veräjästä. Uskomatonta sekoilua mieheltä, joka oli aiemmin johtanut Nokian kännykkämaailman ylivoimaiseksi ykköseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jonkun piti se totuus sanoa näille itteänsä täynnä oleville insinööreille. Totuus tekee yleensä kipeää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Johtajan tehtävänä on saada alaisistaan mahdollisimman paljon irti, eikä sitä tehdä tuolla asenteella. Elopin palava lautta oli yksinkertaisesti surkea virhe, jolla ei saatu mitään hyvää aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun uutisoitiin, että Ekop tulee Nokian johtajaksi, niin sanoin monille miten tulee käymään. Ennustukseni meni aikalailla kohdilleen, kun ennustin, että Elop on lähetetty kaappaamaan ja tuhoamaan nokia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuon kertomiseen tosiaan mitään kirjaa tarvita, tämä on ollut tiedossa jo alusta alkaen. Vain totaalinen idiootti haukkuu firmansa tuotteet ja samalla kertoo yhtiön suulla, montako sataa miljoonaa laitetta aiotaan vielä myydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun uutisoitiin, että Elop tulee Nokian johtajaksi, niin minä sanoin monille miten tulee käymään. Se ennustukseni meni näköjään täysin nappiin, kun sanoi, että Elop on lähetetty kaappaamaan ja tuhoamaan nokia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"virheen" , tuossa mitään virhettä tapahtunut vaan nokian johto joko voideltiin myymään firmansa pilkkahintaan pois tai sitten he olivat vain uskomattoman epäpäteviä mitä en usko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nokian ongelma oli ylimielisyys,ylimieliset insinöörit ja alihankkijoiden törkeä hyväksikäyttö,luultiin että ovat kaiken yläpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin hyökkäsi usa suomeen. Enemmän sai aikaan vahinkoa kuin venäjän pakotteet. Nyt pitelen käsissäni Nokian E seiskaa Belle-käyttiksellä. Minä en kyllä ymmärrä mitä vikaa tässäkään puhelimessa on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on neljä Nokiaa, 3110, C2, N70 ja E71 ja ensimmäisestä kuoret alkaa loppumaan muuten huippukunnossa kuten
Muutkin. Oli pari kuukautta kolmevuotta sitten yksi itämainen ei pärjännyt Nokialle. Paras kännykkä maailmassa.
Rapakontakaiset ovat vain itseään täynnä kaikessa, pitäisi laittaa tuontipakotteita niitä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Pirkanmaan maakunnassa sekä Enontekiön kunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image