Talous

Uusi kaapelitehdas Ouluun

Kuvassa kaapelikeloja.
Talous 30.10.2007 8:22 | Päivitetty 30.10.2007 17:06
STT, Kaleva
Suomeen perustetaan uusi valo- ja kuparikaapeleita valmistava yhtiö Nestor Cables. Tuotanto Ouluun sijoitettavalla tehtaalla alkaa ensi keväänä. Nestor Cables Oy työllistää Ouluun suoraan noin sata työntekijää. Tavoitteena on valmistaa kaapeleita Suomen lisäksi Baltian ja Ruotsin markkinoille.

"Oulussa saatavilla oleva ammattitaitoinen henkilökunta ja asiakaskunnan kiinnostus hanketta kohtaan luovat hyvän pohjan hankkeen onnistumiselle", kertoo Nestor Cables´n toimitusjohtaja Kaarlo Nurmiranta.

Tieto uudesta tehtaasta on ehtinyt levitä jo jonkin aikaa puskaradion välityksellä. Työpaikoista kiinnostuneiden yhteydenottoja on tullut runsaasti, vaikka rekrytointi alkaa vasta lähiaikoina.

"Joukossa on paljon niitä, jotka ovat joutuneet ulos alalta aiemmin", Nurmiranta kertoo.

Tehdas sijoittuu Oulussa Ruskon teollisuusalueelle ja myyntitoiminnot Espooseen. Tehdas perustetaan Ruskoon Johdinkujalle 7 000 neliön halliin, joka on ollut aiemmin Nokian ja elektroniikkateollisuuden käytössä. Hallin sisätiloja joudutaan hieman muokkaamaan ja kunnostamaan ennen koneiden asentamista.

Tehdas tulee valmistamaan tietoliikenneverkkojen rakentamiseen käytettäviä valo- ja kuparitelekaapeleita sekä instrumentointikaapeleita teollisuuden automatisoinnin tarpeisiin.

Nestor Cablesin omistajia ovat pörssiyhtiö Neomarkka, sijoitusyhtiö Vaasa Industrial Invest sekä yhtiön johto.

Vajaan kolmanneksen osuudella Nestor Cablesia omistavan Neomarkan mukaan toiminnan kannattavuus pyritään varmistamaan keskittymällä kotimaisiin asiakkaisiin. Uuden yhtiön etuna on moderni ja tehokas tehdas, Neomarkka arvioi.

"Näemme tässä mahdollisuuden jatkaa pitkät perinteet Suomessa omaavaa teollisuudenalaa. Uskomme suomalaiseen osaamiseen ja olemme halukkaita investoimaan vahvasti myös kotimaahan, kuten olemme toiminnallamme osoittaneet. Tämä hanke sopii hyvin kannattavan kasvun tavoitteeseemme", sanoo Neomarkan toimitusjohtaja Markku E. Rentto.

Maillefer Extrusion Oy toimittaa tehtaan pääkoneiston, jonka asennukset alkavat välittömästi. Asiakastoimitukset käynnistyvät keväällä 2008.

Suomessa on jo tällä hetkellä Draka NK Cablesin kaapelitehdas. Myös se sijaitsee Oulussa. Esimerkiksi Draka NK Cablesin kanssa uusi tehdas ei tuotevalikoimallaan kilpaile.

"Liiketoiminta-alueemme ovat erilaiset, joten emme ole samoilla apajilla Drakan kanssa", Kaarlo Nurmiranta sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Olin itsekin kaapelilla 33 vuotta isännät vaihtuivat nimet muuttuivat, samat työt. Kun oli hiljaista niin siivottiin tehdashallia. Terv. kavereille uutta ammattia oppimassa. entinen KTO,SLO,NOKIA:lainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida kaikkia kiinnostaa,,,,mennä takas...johtoporras saattaa olla vähän muuttunut....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin haku alkaa? Miehenikin oli siellä 32 vuotta ja on valmis palaamaan töihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huippu juttu..Itselläkin loppui työt kaapelilla keväällä kun tehdas lopetettiin. Näkevätpähän nyt että jos täältä jotain lopetetaan viereen nousee uus. Ja terkkuja kaikille entisille A&T:n duunareille,höpinää tötteröön!!!..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdas tulee työllistämään aluksi lähinna NK Cablesilta irtisanottuja. Kun NK:n tuotanto loppui, moni kokenut kaapelintekijä jäi työttömäksi. Ei kaapelikoneita pystymetsästä tulla ajamaan, muille työttömille ei juurikaan töitä tule. Terveisiä vaan ammattiosaston 200 kavereille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NK Cablesilta lähtee porukkaa töihin ja kortistostakin on monta halukasta osaajaa tulossa. Hyvä juttu ja tuo työpaikkoja Ouluun. Varmaan laittaa säpinää aidan taaksekin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

133
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
73
Poliisi kirjoitti 45 rikesakkoa ilman valoa liikkuneille oululaispyöräilijöille, lisäksi polkupyöräilijöille jaettiin valoja
58
HS-gallup: SDP:n etumatka kasvaa, vihreiden kannatus jatkaa murenemistaan
45
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
45
Sipilä syytti ay-liikettä painostamisesta - poliitikoilta vaaditaan nyt rohkeutta ja päättäväisyyttä
38
IS: Iissä erikoinen kiista frisbeegolfradasta –"maanomistaja" kielsi alueen käytön ja vei korit pusikkoon, kunnanjohtaja aikoo tehdä rikosilmoituksen
34
Miksi nuoret miehet kaahaavat? Vuosittain liikenteessä kuolee noin 40 nuorta miestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image