Talous

Useat maat aloittaneet tutkinnan Panama-papereiden takia

Talous 5.4.2016 3:58 | Päivitetty 5.4.2016 11:03
STT

Useat maat ovat aloittaneet virallisen tutkinnan toissa päivänä julki tulleen tietovuotoaineiston vuoksi. Esimerkiksi Australiassa on aloitettu tutkinta 800:sta panamalaisen Mossack Fonseca -lakifirman asiakkaasta.

Lisäksi muun muassa Ranska ja Hollanti ovat ilmoittaneet aloittavansa tutkinnan, ja Espanjassa on oikeuslähteen mukaan aloitettu rahanpesututkinta Mossack Fonsecasta.

Myös Panamassa valtionsyyttäjä on päättänyt aloittaa tutkinnan paljastuksista. Syyttäjän mukaan tutkinnassa selvitetään, mitä rikoksia mahdollisesti on tehty ja ketkä niistä ovat vastuussa. Lisäksi tutkitaan mahdollisia taloudellisia tappioita.

Eilen kerrottiin, että myös Suomen poliisi ja verottaja aikovat käydä tietovuotoaineiston läpi. Keskusrikospoliisissa pidetään mahdollisena, että materiaalista voi ilmetä rikosjuttuja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Liikenteen sakot kaksin kertaistettiin, joutsenen ampumisesta menettää aseen valtiolle sakkojen lisäksi. Mitä veronkierrosta saa? Pitäisikö lisätä peloitetta ja rahojen menetys valtiolle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahneus on kaiken pahuuden alku ja juuri. Kansan sanonta: Rikas ei ole mitään muuta vailla paitti rahhaa. Mitä ylisuurilla rahamäärillä on ihmiselle merkitystä? Ihminen voi niistä nauttia vain muutaman kymmenen vuotta. Jos ihminen eläisi vaikka tuhat vuotta, voisi jotenkin ymmärtää tuollaisen mahdottoman rahan keruun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä tietovuotajat ovat maailman sankareita. Eniten ihmetyttää ettei viranomaiset näitä pysty paljastamaan eikä tutkimaan, sanotaan ettei rahavirtoja voi seurata. Mutta jos joku terrorijärjestö halutaan näivettää niin jo onnistuu rahavirtojen katkaiseminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitetaan Suomessakin talousrikolliset itse tutkimaan rötöksiään, säästyy taas valtiolta kustannuksia, tai niin kai ne jo tavallaan tekevätkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, en ihan hirveästi luota panamalaisten tutkimuksiin. Verenkierto on heille businesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
19
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
18
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
18
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
14
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
14
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
9
Teleoperaattori DNA:n kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa oli pitkään kestänyt häiriö osassa Oulua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image