Talous

Useat maat aloittaneet tutkinnan Panama-papereiden takia

Talous 5.4.2016 3:58 | Päivitetty 5.4.2016 11:03
STT

Useat maat ovat aloittaneet virallisen tutkinnan toissa päivänä julki tulleen tietovuotoaineiston vuoksi. Esimerkiksi Australiassa on aloitettu tutkinta 800:sta panamalaisen Mossack Fonseca -lakifirman asiakkaasta.

Lisäksi muun muassa Ranska ja Hollanti ovat ilmoittaneet aloittavansa tutkinnan, ja Espanjassa on oikeuslähteen mukaan aloitettu rahanpesututkinta Mossack Fonsecasta.

Myös Panamassa valtionsyyttäjä on päättänyt aloittaa tutkinnan paljastuksista. Syyttäjän mukaan tutkinnassa selvitetään, mitä rikoksia mahdollisesti on tehty ja ketkä niistä ovat vastuussa. Lisäksi tutkitaan mahdollisia taloudellisia tappioita.

Eilen kerrottiin, että myös Suomen poliisi ja verottaja aikovat käydä tietovuotoaineiston läpi. Keskusrikospoliisissa pidetään mahdollisena, että materiaalista voi ilmetä rikosjuttuja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Liikenteen sakot kaksin kertaistettiin, joutsenen ampumisesta menettää aseen valtiolle sakkojen lisäksi. Mitä veronkierrosta saa? Pitäisikö lisätä peloitetta ja rahojen menetys valtiolle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahneus on kaiken pahuuden alku ja juuri. Kansan sanonta: Rikas ei ole mitään muuta vailla paitti rahhaa. Mitä ylisuurilla rahamäärillä on ihmiselle merkitystä? Ihminen voi niistä nauttia vain muutaman kymmenen vuotta. Jos ihminen eläisi vaikka tuhat vuotta, voisi jotenkin ymmärtää tuollaisen mahdottoman rahan keruun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä tietovuotajat ovat maailman sankareita. Eniten ihmetyttää ettei viranomaiset näitä pysty paljastamaan eikä tutkimaan, sanotaan ettei rahavirtoja voi seurata. Mutta jos joku terrorijärjestö halutaan näivettää niin jo onnistuu rahavirtojen katkaiseminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitetaan Suomessakin talousrikolliset itse tutkimaan rötöksiään, säästyy taas valtiolta kustannuksia, tai niin kai ne jo tavallaan tekevätkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, en ihan hirveästi luota panamalaisten tutkimuksiin. Verenkierto on heille businesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

102
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
89
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
61
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
56
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
37
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
33
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
23
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Hoitajien palkkoja ei missään nimessä saa leikata niitä pitää nostaa 10% välittömästi.Kyllä sinäkin kateellinen aloittaj... Lue lisää...
TLC

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image