Talous

Työl­li­syy­sas­te on noussut syksyn aikana - ylitti 70 prosentin rajan

Talous 22.12.2017 9:12 | Päivitetty 22.12.2017 10:37
STT, Kaleva

Reipas talouskasvu on tuonut myös työpaikkoja, sillä työllisyysaste on noussut syksyn aikana. Tilastokeskuksen mukaan työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli marraskuussa 70,4 prosentissa, mikä on prosenttiyksikön korkeampi luku kuin kaksi kuukautta aiemmin syyskuussa.

Kausivaihtelua aiheuttavat varsinkin kesätyöt ja kausiluontoiset työt esimerkiksi maataloudessa, rakentamisessa ja matkailussa, kertoo Tilastokeskus.

Hallitus on ilmoittanut tavoittelevansa työllisyysasteen nostamista 72 prosenttiin.

Työllisyyden myönteinen kehitys jatkui myös Pohjois-Pohjanmaalla marraskuussa. Kuukauden lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,7 prosenttia. Työttömyystilanne parani lähes kaikissa maakunnan kunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto alueella oli marraskuun lopussa lomautetut mukaan lukien 21 800 työtöntä työnhakijaa. Se on 3 900 henkilöä vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Myös Kainuussa työttömyys on alhaisemmalla tasolla kuin vuosi sitten. Kainuussa oli marraskuun lopussa 4 040 työntöntä työnhakijaa. Se on 12,2 prosentti maakunnan työvoimasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

"Työvoimatutkimuksen tiedonkeruu perustuu Tilastokeskuksen väestötietokannasta kahdesti vuodessa satunnaisesti poimittuun otokseen. Kuukausittainen otos on noin 12 000 henkeä ja tiedot kerätään tietokoneavusteisilla puhelinhaastatteluilla." (www.stat.fi/til/tyti/)

Jotta tilastot saadaan näyttämään paremmilta, otos voidaan pienentää sataan henkilöön. Ellei henkilöä tavoiteta puhelimitse, hänet laskettakoon täystyöllistetyksi.

Toinen keino valkopestä tilastoja olisi muuttaa työttömän määritelmää. Mikäli henkilö on esimerkiksi siivonnut omaa kotiaan viimeisen puolen vuoden aikana, hänet voidaan katsoa yksityisyrittäjäksi.

Kolmas ja tehokkain keino on laittaa työttömät työskentelemään palkatta. Tämä on koeteltu ja tehokkaaksi havaittu keino työttömyystilastojen siistimiseksi.

Lopuille työttömille automaattinen leikkaus perusturvaan. Kutsuttakoon tätä vaikkapa aktivoinniksi. Uppoaa kansaan.

Suomi nousuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain 2 kuukaudessa työllisten määrä on noussut peräti prosenttiyksiköllä. Hallituksen tavoite 72 % on täyttymässä. Yhä useampi saa työtä ja se on paras lääke köyhyyttäkin vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus näyttää sittenkin onnistuvan vaikka me on sitä haukuttukin. Anteeksi ja hyvää joulua kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hallituksella ja sipilällä ei ole muuta tekemistä työttömien kans ainoastaan heidä tilansa kurjistaminen ihmisiä on siiretty pakkokeinoin työttömyys kortistosta sossun ja kelan luukuille. Näin kävi minullekin olen työtön vaan en työvoimatoimiston kirjoissa tämmöstä työttömyyden poistoa ja meitä on pilvin pimein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastossa olennaita oli 1434 000 on työelämän ulkopuolella, työllisiä on 2 496 000 .Työllisten määräst vähennetään 550 000 valtion-ja kunnanvirkailijaa ja 50 000 maanviljelijää mitkä ei omalla työllään palkkaansa ansaitse ,päälle yleihyödylliset yhteisöt ,mitkä ei tuloistaan maksa edes veroja.Ei kannata ihmetellä miksi Suomalaisten ostovoima on heikko.Kunnon työntkijällä tarvii olla tuotantovälineenä atomivoimala,paperikone , kymmenen ropottia tai miljoonan arvonen teknillinen apuvälineet.Tosiasiassa alle kaksi miljoonaa kustantaa 5, 5 miljoonan kulut.Tilastoista on ilmeisesti lapset jätetty tilastojen ulkopuolelle.Mikäli virkailioita vähennettäis 200 000 ei kätilöistä,eläkeikää nostettai 5 v,ei yli kahdeksankyppisten ,yleishyödyllisten tuloista maksettais vero,säätiöt lopetettais,Suomalaisilla palkasta käteen jäis rahaa millä kustantais omat menonsa.Monesti yleisessä keskustlussa ihmisiä suorastaan työnnetään eläkkeelle ,perustelle nuoret saa töitä.Työnmäärä ei ole vakio,vaan veroja ja veroluontosten maksujen alentamisella nostetaan ostovoimaa,sitäkautta työnmäärää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallituksen aloittaessa 2015 työllisten määrä oli 2 437 000, joten kahdessa vuodessa työllisiä on tullut 59 000 lisää. Vuonna 2015 työllisyysaste oli 68,1 %, joten sekin on noussut 2,3 %-yksiköllä. Maanviljelijöiden määrä sentään laskee, sillä tänä vuonna maatiloja on enään noin 47 000, kun niitä vielä 2015 oli vielä 51 000 eli niitä on vähentynyt kahdessa vuodessa 4 000 ja ensivuonna 2018 maatiloja tulee olemaan jo alle 45 000.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallituksen aikana on jo työllistetty yli puolet edellisen hallituksen aikana tehdyistä yli 100 000, siis sadasta tuhannesta työttömästä. Toinen puolikin ehditään vielä työllsitää. KYLLÄ korpee oppositiota ja mediaa lujasti, kun vielä työllisyysastekin saadaan niiden harmiksi nousemaan 72 %, vaikka kaiken maailman "asiantuntijat" on tuotu mediaan inttämään sen saavuttamattomuutta. Mitähän pojat keksii, ettei Sipilän hallitus niitä kokonaan nolaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottaisit asioista selvää, ennenkuin alat kehumaan Sipilän köyhäntappaja-hallitusta! Suomen ns. talouskasvu on täysin Sipilän hallituksesta riippumaton asia. Euroalueen jo hiipumassa oleva talouskasvu nimittäin heijastuu tänne pohjolan periferiaankin ulkomaankaupan välityksellä. Itseasiassa Suomen talouskasvu olisi voinut olla prosentin tai pari parempi jos SIpilän sählärisakki olisi tehnyt jotakin asian hyväksi. Missä elvyttävä talouspolitiikka? Leikkaukset koulutuksesta ja perusturvan täysin rittämätön taso, rikkaille suunatut pääomaverojen kevennykset ja miljardien yritystuet (jotka valuvat omistajien taskuun ja osingonjakoon) sekä SOTE-sähläys (muiden sähläysten lisäksi) tulevat johtamaan kansalliseen katastrofin pahemiseen lähivuosina. Ilmeisesti Sipilän säheltäjäsakki pitää maamme köyhyysongelmaa jotenkin epärelevanttina asiana ja kuvittelee, että sillä ei tule olemaan mitään ikäviä seurauksia eliitin hyvinvoinnille. Erehtyy pahasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän se johtui että edellisen hallituksen aikana Suomen talous kynti EU maiden huonoimpien joukossa ja Sipilän hallituksen aikana on päästy EU maiden keskiarvon paremmalle puolelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alipalkattuja ilmaistöitä joilla ei elä. Jokainen voi käydä kokeilemassa jos uskaltaa. Koulut ja kurssit pitävät piilotyöttömyytä yllä. Vaalit tulossa ja media toitottaa mediatuen turvin hallituksen onnistumista kuten ylekin joka saa yleveroja toimintaansa.
Rakenteellinen työttömyys on tosi asia mitä joskus harvoin tulee siihen väliaikaisia notkahduksia.
Suomi elää ulkomaista viennistä ei kotimaan kulutuksella kovin hurraanista ole jos vienti takertelee.
Lama ja taantuma on sitkeä tauti joka ilmestyy säännöllisin väliajoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain yksi pystypeukku noin hyvälle uutiselle. Työt eivät maistu suomalaisille. Työttömien aktivointikin herättää karmeaa ruikutusta ja jopa lakkoja, jolloin tietenkin myös vältytään työn teolta. Jossain Islannissa työllisyysaste huitelee jossain 85 %:ssa. Ruotsissa nostetaan eläkeikää kolmella vuodella. Suomikin nousee vain työllä, ei ruikutuksella ja lakkoilulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä tehnyt loistotyötä. Kiky ja sote alkaa näkymään. Kohta on jo työvoimapula.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä työllisyysasteeksi pitää tavoitella vähintään 120% jotta on varaa sijoittaa paratiisi saarille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äskettäin hallituspuolueen edustaja ilmoittu hallituksen laskeneen tavoitteensa 70 %:iin.

Oikea tavoite olisi 75 %.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työllisyysaste tulee nousemaan ennen tämän hallituksemme loppua liki 100%:iin koska hallitus siirtää kaikki työttömätkin työllistetyiksi pakkokeinojensa kautta jossa työnhaku, kuntouttava työtoiminta ja muut vippaskonstit katsotaan työttömälle työnteoksi ja työttömyystilastot näin kaunistuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaveri ja sukulaispiirissäni työttömyys on noussut viimeisen vuoden aikana, joten en usko väitettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, karenssit ja tempputyöllistäminen tunniksi viikossa näkyvät tilastoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image