Talous

Tulolistan yllätysnimi lupaa hävittää maksuviiveet ra­han­siir­rois­sa – Alexander Hanhikoski löi rahoiksi kryp­to­va­luut­ta­kau­pal­la

Rahansiirtoihin keskittyvä innovaatio nosti tulolistan kolmanneksi yllätysnimen. KUVA: Paula Kaskimaa
Talous 1.11.2018 9:15 | Päivitetty 2.11.2018 11:49
Jussi Orell

Alexander Hanhikoski perusti yrityksen, joka lupaa yrityksille nopeampaa maksuliikennettä. Tulolistan kärkisijoille hän ampaisi kuitenkin kryptovaluuttakaupalla.

Kryptovaluuttakaupalla viime vuoden ansaintalistalla kolmanneksi noussut Alexander Hanhikoski on rahoitusalan startup-yrityksen perustaja. Pikasiirto-yritys on reaaliaikaiseen ja pankkien väliseen rahansiirtoon keskittyvä yritys, joka mainostaa, että sen sovelluksen avulla yritykset voivat maksaa muun muassa palkat ja laskut aiempaa nopeammin.

Hanhikoski nousi Suomen eniten tienanneiden listalla kolmanneksi tuttujen Supercell-nmimien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan jälkeen 24,6 miljoonan euron pääomatuloilla. Jättitulot ovat peräisin viime vuodelta yksittäisestä kaupasta, jossa hän myi kryptovaluutta Ethereumia yli 24 miljoonan euron arvosta.

Pikasiirto on vuonna 2014 perustettu jyväskyläläinen start up -yritys. Yritys on saanut rahoitusta Finnveralta.

Hanhikoski on opiskellut informaatioteknologiaa Jyväskylässä ja Aalto-yliopistossa.

Hanhikoski kertoi Kauppalehden haastattelussa kolme vuotta sitten, että yrityksen idea perustuu pankkien välisten rahansiirtoviiveiden poistamiseen. Viiveet voivat olla useita päiviä.

Hanhikoski kertoi haastattelussa, että käytännössä viiveen poistaminen tapahtuu niin, että palvelulla on tilit jokaisessa pankissa ja se tekee pankkien sisäisiä tilisiirtoja, jolloin viivettä ei ole.

Yrityksellä on sopimus suurimpien Suomessa toimivien pankkien kanssa. Pikasiirto perii jokaisesta siirrosta palkkion.

– Positiivinen vastaanotto ja asiakkaiden säännöllinen paluu palvelun käyttöön osoittavat, että palvelulle on kysyntää. Jatkossa haluamme kehittää palvelua entistä enemmän käyttäjien palautteen pohjalta ja saada myös oman mobiilisovelluksen palvelulle, Hanhikoski kertoi tiedotteessa kesällä 2015.

Hanhikoski on kertonut uransa alussa hoitaneensa rahansiirrot käsin.

– Kolme ensimmäistä kuukautta sain puhelimeeni hälytyksen, kun piti tehdä siirto. Lopulta en pystynyt enää nukkumaan, Hanhikoski kertoi Kauppalehdelle.

 

Juttua päivitetty klo 9.50. Muokattu otsikkoa ja lisätty tietoa Pikasiirto-yrityksestä.

Juttua korjattu 2.11.2018 kello 11.49. Juttua päivitetty tiedoilla henkilön tulokärkeen nousemisen syistä. Myös jutun otsikkoa ja kuvatekstiä muokattu samasta syystä. Nopeaan rahansiirtoon keskittyvän yrityksen perustaneen Hanhikosken tulot ovat peräisin kryotpvaluuttakaupasta. Alkuperäisestä jutusta sai käsityksen, että kyse olisi ollut yrityskaupasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

6:23
Rivitaloasuntoon heitettiin savupatruuna keskellä yötä Torniossa – asunnossa oli kaksi ihmistä
6:08
Tea, Muumiokissa ja Kummituskakka vierailulle Ouluun – Lasten ja nuorten teatteripäivillä nähdään Lea-palkitun Salla Viikan uusi lastennäytelmä
6:00
Lakkokevät nosti ay-liikkeen puheenaiheeksi, vaikka meidän pitäisi oikeasti puhua koko työelämän muutoksesta Kaupallinen yhteistyö
6:00
Kouluihin tarvitaan toimintaterapeuttista osaamista – mielenterveyspalvelujen kasvava tarve pakottaa miettimään uusia toimintatapoja Lukijalta
6:00
Ulosottovelallinen voi saada puoli vuotta aikaa, jolloin palkkaa ei ulosmitata – Lykkäystä pitää hakea, ja viime vuonna puolelle hakijoista sanottiin "ei"
6:00
Rahanpesuilmoitusten määrä kasvoi rajusti viime vuonna – Keskusrikospoliisi selvittää syytä ennätystahtiin
6:00
Liikunnanopettajat tuskailevat talvilajien kanssa, suksimyynti jäissä – Kaleva listasi lämpimän talven plussat ja miinukset Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi ensi yönä Koillismaalla ja Etelä-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

292 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image