Talous

Tulohuipulle nousseen Hanhikosken yritys lupaa nopeuttaa maksamista – ansiolistalla hän nousi kuitenkin kryp­to­va­luut­ta­kau­pal­la

Alexander Hanhikoski, joka nousi viime vuonna Suomen kolmanneksi kovatuloisimmaksi henkilöksi kryptovaluuttakaupalla.
Talous 1.11.2018 13:30 | Päivitetty 2.11.2018 11:43
Jussi Orell

Tulolistan kärkisijoille noussut Alexander Hanhikoski kehitti ratkaisun nopeaan maksamiseen. Tulolistan kärkipaikoille hän nousi kuitenkin kryptovaluuttakaupalla.

Tulolistan yllätysnimeksi noustiin vuonna 2017 muun muassa kryotpvaluuttakaupalla. Rahan pikasiirtoihin kehittäneen sovelluksen luonut Alexander Hanhikoski rynni ansiolistalla tutumpien Supercell-miljonäärien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan jälkeen kolmanneksi 24,6 miljoonan euron pääomatuloillaan. Hanhikosken jättitulot ovat peräisin viime vuodelta yksittäisestä kaupasta, jossa hän myi kryptovaluutta Ethereumia yli 24 miljoonan euron arvosta.

Hanhikoski tunnetaan vuonna 2014 perustettu Pikasiirto-yrityksen perustajana. Kyseessä on reaaliaikaiseen ja pankkienväliseen rahansiirtoon keskittyvä yritys, joka mainostaa, että sen sovelluksen avulla yritykset voivat maksaa muun muassa palkat ja laskut aiempaa nopeammin.

Pienellä henkilöstölle toimiva yritys kertoo, että sillä on sopimus suurimpien Suomessa toimivien pankkien kanssa. Yrityksen ansaintalogiikka perustuu siihen, että se perii jokaisesta siirrosta palkkion.

– Positiivinen vastaanotto ja asiakkaiden säännöllinen paluu palvelun käyttöön osoittavat, että palvelulle on kysyntää. Jatkossa haluamme kehittää palvelua entistä enemmän käyttäjien palautteen pohjalta ja saada myös oman mobiilisovelluksen palvelulle, Hanhikoski visioi tiedotteessa kesällä 2015.

Nopeiden rahansiirtojen määrä kasvaa entisestään, kun niin sanottu SEPA-pikasiirtp pääsee Euroopassa täyteen vauhtiin. Tavoitteena on helpottaa rajat ylittävien elektronisten maksujen tekemistä reaaliaikaisina tilisiirtoina.

– Suuri osa tavallisista tilisiirroista Suomessa välittyy jo nyt maksajalta saajalle saman päivän aikana. SEPA-pikasiirto menee sen saajalle kymmenessä sekunnissa ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Suomesta SEPA-pikasiirtopalveluun on liittynyt toistaiseksi vain Nordea, mutta ensi vuonna mukaan liittyy muitakin pankkeja, kertoo Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen.

Hän ei tunne Hanhikosken kehittämää pikasiirtopalvelua eikä arvioi, voisiko sitä hyödyntää osana SEPA-pikasiirtoja.

– Pankit päättävät itse, mitä teknistä järjestelmää ne käyttävät rahansiirroissa, Tolvanen sanoo.


Juttua korjattu 2.11.2018 kello 11.43: Juttua päivitetty tiedoilla henkilön tulokärkeen nousemisen syistä. Myös jutun otsikkoa ja kuvatekstiä muokattu samasta syystä. Nopeaan rahansiirtoon keskittyvän yrityksen perustaneen Hanhikosken tulot ovat peräisin kryotpvaluuttakaupasta. Alkuperäisestä jutusta sai käsityksen, että kyse olisi ollut yrityskaupasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä. Oikeat rahamiehet siirtävät hallituksen uusien porsaanreikien avulla miljoonansa Suomen verottajan ulottumattomiin nyt ennätysnopeasti. Vain köyhät ja wannabe miljonäärit maksavat enää rehellisesti veronsa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:40
Poliisin lupapalvelut suljettuna perjantaina, myös löytötavaratoimistolla poikkeuksellisia kiinnioloja
15:22
Puolankalaiselta pihalta anastettiin Majava, Buster ja Yamaha
15:00
Karhujen riemulla ei ole rajaa, kun ne pääsevät telmimään heinäpaalien kanssa – katso video Kuusamon Suurpetokeskuksesta
14:35
Mitä tapahtuu seuraavaksi brexit-rintamalla? Näin asiat voivat edetä
13:04
Kanadassa alkamassa juuri jännittävä äänestyspäivä: Justin Trudeau joutuu tiukoille parlamenttivaaleissa
13:00
Olli Rehn kirjoitti eurokriisin opetuksia viisi kesälomaansa Puulaveden rannalla: " Eurosta on tehtävä iskunkestävä ennen seuraavaa taantumaa"
13:00
Ouluun rakennettiin suurten kaupunkien pienimmät yksiöt – Oulu teki poikkeuksen myös uusien asuntojen asukkaiden ikärakenteessa
248
Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee pysäköintialueen paikalle
65
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
55
Oulussa on suurista kaupungeista maan alhaisin HPV-rokotekattavuus – myös alueen ympäristökuntien tilanne on huono
36
Stora Enso suunnittelee organisaatiomuutoksia Oulun tehtaan muuntamisen yhteydessä – Oulusta vähenee asiakaspalvelutehtäviä "merkittävällä tavalla"
33
Avohakkuukielto on liian ehdoton, väittää Metsäteollisuus – kansalaisaloite menossa eduskuntaan tiistaina
30
"Tämä ei ole vihreä aalto, vaan tsunami" – Vihreät nousi vaalivoittajaksi Sveitsissä
29
Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus myönsi yritystukia 2,7 miljoonaan euron edestä – katso jutusta tukea saaneet yritykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ei varoituksia.

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

107 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Ole ja elä vaan. Ei tarvitse hävetä. Jos et pääse häpeästä eroon, niin ota ammattiauttaja apuun. Syyy on jossakin lapuu... Lue lisää...
Elä vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.10.

Fingerpori

21.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image