Talous

Torbjörn Magnusson nousi va­hin­ko­va­kuu­tus­yh­tiö Ifin toimitusjohtajasta koko Sampo-konsernin johtoon – Siirtyy myös Nordean hallituksen puheenjohtajaksi

Sampo-konsernin toimitusjohtajana ensi vuoden alussa aloittava Torbjörn Magnusson nousee tänä keväänä Nordean hallituksen puheenjohtajaksi Björn Wahlroosin tilalle.s KUVA: Joel Maisalmi
Talous 7.2.2019 16:12
Hannamari Ahonen

Ruotsalainen Magnusson seuraa Sampo-kosernin johdossa vuoden lopussa eläkkeelle jäävää Kari Stadighia.

Pohjoismaiden johtavan vahinkovakuutusyhtiön Ifin toimitusjohtajana ollut Torbjörn Magnusson aloittaa vakuutuskonserni Sammon uutena konsernijohtajana ensi vuoden alussa. If on Sampo-konsernin tytäryhtiö.

Ruotsalainen vuonna 1963 syntynyt Magnusson seuraa toimitusjohtajana tämän vuoden lopussa eläkkeelle jäävää Kari Stadighia. Stadigh on johtanut Sampo-konsernia huhtikuusta 2009 alkaen ja konsernijohtajan varamiehenä hän oli vuodesta 2001 alkaen.

– Torbjörn on ilmeinen valinta seuraajakseni. Hänen näyttönsä Ifin toimitusjohtajana ovat vertaansa vailla, Stadigh sanoo seuraajastaan.

Stadigh olisi voinut jäädä eläkkeelle kolme vuotta sitten

Sammon hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin mukaan Stadigh on nostanut Sammon Pohjois-Euroopan johtavaksi finanssikonserniksi. Stadighin aikana sekä osakekurssi että osinko ovat kolminkertaistuneet.

Wahlroos ja Stadigh ehtivät vuoden loppuun mennessä tehdä 19 vuotta yhteistyötä Sammossa. Bisneskaksikon aikana Sampo osti kokonaan Ifin ja viidenneksen Pohjoismaiden suurimmasta pankista Nordeasta. Ennen sitä he myivät Sampo Pankin Danske Bankille.

Stadigh olisi voinut jäädä eläkkeelle jo kolme vuotta sitten, mutta hän kertoo jatkaneensa hallituksen pyynnöstä toimitusjohtajana. Viime vuonna Stadigh jäi jo pois Nordean hallituksesta. Stadigh kertoi, että tulevaisuudessa häntä voi kiinnostaa suuntautua ulkomaille.

Wahlroos jatkaa Sammon hallituksen johdossa

Tukholman kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta tekniikan lisensiaatiksi valmistunut Magnusson ehti olla Ifin toimitusjohtajana 17 vuotta.

Magnusson jättää Ifin toimitusjohtajuuden saman tien ja alkaa keskittyä uusiin vastuualueisiinsa. Magnusson ottaa Stadighilta myös Ifin hallituksen puheenjohtajan tehtävän. Lisäksi Nordean nimitystoimikunta ehdotti yhtiökokoukselle, että Magnusson valitaan myös Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen johtoon.

Tähän saakka Nordean hallituksen puheenjohtaja on ollut Wahlroos, joka edelleen jatkaa Sammon hallituksen johdossa.

– Sammon näkökulmasta Torbjörnin nimittäminen Nordean puheenjohtajaksi on oikea tapa organisoida konserni. Pankin puheenjohtajuudesta on tullut lähes kokopäivätyö ja täysipäiväisen johtajan tulisi vastata siitä, Wahlroos sanoi.

Asiakasmäärät kasvoivat

Magnussonin seuraaja Ifin toimitusjohtajaksikin löytyi Sampo-konsernin sisältä: henkilöasiakkaat-liiketoiminnan johtaja Morten Thorsrud. Thorsrudin seuraajaksi puolestaan on nimitetty Ingrid Janbu Holthe, joka on toiminut henkilöasiakasliiketoiminnan Norjan myynnistä ja palveluista vastaavana johtajana. Hän nousee myös Sammon johtoryhmään.

Stadigh sanoikin tiedotustilaisuudessa, että Sampo-konsernissa ei ole tarvinnut mennä ulkopuolelle hakemaan kykyjä, vaan uudet johtajat ovat kasvaneet konsernissa.

Sammon tulos nousi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä odotettua enemmän. Osinkoa korotetaan jo kymmenennen kerran peräkkäin. Kaikkien liiketoimintojen asiakasmäärät kasvoivat.

Stadighin mukaan Ifissä asiakasmäärien kasvua selittää digitaalisten palveluiden edistyksellinen kehittäminen. Asiakkaiden on helppo asioida.

Sampo-konserni

Sampo-konsernilla

on neljä pääliiketoimintaa.

If Vahinkovakuutus

on Pohjoismaiden johtava vahinkovakuuttaja. Toimii myös kaikissa Baltian maissa.

Mandatum Life

vastaa henkivakuutusliiketoiminnasta ja tarjoaa vakuutuksellista varainhoitoa.

Topdanmark

on Tanskan toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö ja viidenneksi suurin henkivakuutusyhtiö.

Nordea

on Pohjoismaiden suurin pankki, josta Sampo omistaa yli 20 prosenttia. Nordea on Sammon osakkuusyhtiö.

9 509 työntekijää

, joista 31 % Tanskassa, 24 % Suomessa, 22 % Ruotsissa, 14 % Norjassa ja loput mm. Baltiassa.

Tulos

ennen veroja nousi loka–joulukuussa 451 miljoonaan euroon. Viime vuonna tulos oli 436 miljoonaa euroa.

Koko vuoden

tulos putosi 16 prosenttia 2 482 miljoonasta eurosta 2094 miljoonaan euroon.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22.4.
Lintujen kevätmuutto on vilkkaimmillaan – korkeapaine voi saada linnut muuttamaan niin korkealla, että muutto jää meiltä huomaamatta
22.4.
Patrik Laine ei lähde jääkiekon MM-kisoihin – kauden aikana kiusasi selkä ja pudotuspeleissä nivusvaiva
22.4.
Classicille neljäs salibandyliigan mestaruus putkeen – kymmenelle pelaajalle kaudesta neljä mestaruutta
22.4.
Lasitaiteilija ja muotoilun merkkihahmo Oiva Toikka on kuollut
22.4.
Escurialille ei ole löytynyt vielä jatkajaa, mutta puisto avaa ovensa normaalisti vappuna – "Kyselyitä tuli paljon varsinkin viime kesänä"
22.4.
Lämmin keli jatkuu koko viikon, monin paikoin on ruohikkopalojen vaara – ensi viikolla sää viilenee ja vappu voi olla sateinen
22.4.
Tarvitaan klassikko, ohjaaja ja pari näyttelijää – oululaislähtöinen Eero Ojala kertoo, miten Tšehovin Lokki lähti liitämään uutena teatterisovituksena Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Parhaat eläkejärjestelmät 2018: 1.) Tanska 2.) Alankomaat(Hollanti). 3.) Suomi. Mitä niillä olikaan yhtenäistä.... Lue lisää...
Niinpäs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image