Talous

Torbjörn Magnusson nimitettiin Sammon johtoon – Björn Wahlroos jää pois Nordean hallituksesta

Björn Wahlroos jatkaa tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Arkistokuva. KUVA: Pekka Lassila
Talous 7.2.2019 10:48 | Päivitetty 7.2.2019 12:13
Taneli Koponen

Wahlroos jatkanee tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Hän kuitenkin luopuu Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta.

Sammon uudeksi konsernijohtajaksi on nimitetty Ifin toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson. Asiasta kertoo tiedotteessaan Sampo Group.

Ruotsalainen Magnusson aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta vuonna 2020. Sammon nykyinen konsernijohtaja Kari Stadigh jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Magnusson nousee myös Ifin hallituksen puheenjohtajaksi ja aloittaa tehtävässään välittömästi. Magnusson on toiminut Ifin johdossa noin 17 vuotta.

Wahlroos jättää Nordean mutta jatkaa Sammon hallituksessa

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos jatkanee tehtävässään. Hän on kuitenkin luopumassa Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta. Magnusson on ehdolla myös Nordean hallituksen puheenjohtajaksi.

– Nordeassa perustukset pankin seuraavaan kehitysvaiheeseen ovat paikallaan. On sekä kunnia että haaste valvoa Nordean tulevaisuudensuunnitelmien toteutusta, sanoo Magnusson Sammon tiedotteessa.

Björn Wahlroos kuvailee pankin puheenjohtajuutta vaativaksi ja aikaa vieväksi tehtäväksi.

– Olen ylpeä siitä, että olen saanut ohjata Nordeaa läpi suurten muutosohjelmien, mutta nyt haluan tuoda uutta energiaa niiden toteutukseen. Sammon näkökulmasta Torbjörnin nimittäminen Nordean puheenjohtajaksi on oikea tapa organisoida konserni. Pankin puheenjohtajuudesta on tullut lähes kokopäivätyö ja täysipäiväisen johtajan tulisi vastata siitä, Wahlroos perustelee tiedotteessa vetäytymistään Nordean hallinnosta.

Väistyvä Stadigh: Magnusson oli ilmeinen valinta

Stadighin mukaan seuraajasuunnitelma on hahmottunut Sammossa jo jonkin aikaa. Hänen mukaansa Magnusson oli ilmeinen valinta uudeksi konsernijohtajaksi.

– Saavutin eläkeikäni yli kolme vuotta sitten, mutta olen jatkanut tehtävässäni hallituksen pyynnöstä. Nyt on aika siirtyä eteenpäin, Stadigh toteaa tiedotteessa.

Lisäksi Topdanmarkin nimitystoimikunta on ehdottanut torstaina, että Ifin varatoimitusjohtaja Ricard Wennerklint valitaan Topdanmarkin hallituksen puheenjohtajaksi. Hän korvaa Torbjörn Magnussonin, joka jää pois hallituksesta.

Sampo esittelee viime vuoden tulostaan ja nimitysrulettia tiedotustilaisuudesta torstaina iltapäivällä Helsingissä.

Juttua on päivitetty klo 12.13. Juttuun on täydennetty tietoja Sammon johtoon valitusta Torbjörn Magnussonista sekä lisätty Björn Wahlroosin kommentit ja täydennetty jutun kuvitusta.

MAINOS

Kommentoi

Nalle on Wallenbergien valittu hoitamaan suomalaisten varat ruotsalais konsernien käsiin. Kävin juuri lopettamassa Danskebankin tilini ja siirtämässä arvo-osuustilini kotimaiseen pankkiin. Minun pelimerkkini eivät ole Nallen käytettävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnustan, olen uskossa. Uskon Nalleen. Olen uskonut jo monta vuotta. En riittävän monta että olisin tullut rikkaaksi, mutta tarpeeksi että uskoni on syvää ja rikkumatonta.

Aluksi tämä uutinen oli minulle järkytys. Sitten näin kuitenkin vielä pienen valon tämänkin uutisen takana. Nallella on vielä yksi ässä hihassa. Olen tästä varma. Ja se ei liity enää Nordeaan vaan Sampoon. Tai sitten johonkin ihan muuhun. Oli miten oli niin seuraan Nallea. Tarvittaessa syvään päähän ja silmät kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Sampoa mielenkiintoisina aikoina luotsanneille hyvin tehdystä omaisuuden hoidosta ja hyviä eläkepäiviä sitten kun ne alkavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:25
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
20:51
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
20:31
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
20:19
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
19:58
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
19:40
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
19:00
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille
26
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
26
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät
25
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
24
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image