Talous

Torbjörn Magnusson nimitettiin Sammon johtoon – Björn Wahlroos jää pois Nordean hallituksesta

Björn Wahlroos jatkaa tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Arkistokuva. KUVA: Pekka Lassila
Talous 7.2.2019 10:48 | Päivitetty 7.2.2019 12:13
Taneli Koponen

Wahlroos jatkanee tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Hän kuitenkin luopuu Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta.

Sammon uudeksi konsernijohtajaksi on nimitetty Ifin toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson. Asiasta kertoo tiedotteessaan Sampo Group.

Ruotsalainen Magnusson aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta vuonna 2020. Sammon nykyinen konsernijohtaja Kari Stadigh jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Magnusson nousee myös Ifin hallituksen puheenjohtajaksi ja aloittaa tehtävässään välittömästi. Magnusson on toiminut Ifin johdossa noin 17 vuotta.

Wahlroos jättää Nordean mutta jatkaa Sammon hallituksessa

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos jatkanee tehtävässään. Hän on kuitenkin luopumassa Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta. Magnusson on ehdolla myös Nordean hallituksen puheenjohtajaksi.

– Nordeassa perustukset pankin seuraavaan kehitysvaiheeseen ovat paikallaan. On sekä kunnia että haaste valvoa Nordean tulevaisuudensuunnitelmien toteutusta, sanoo Magnusson Sammon tiedotteessa.

Björn Wahlroos kuvailee pankin puheenjohtajuutta vaativaksi ja aikaa vieväksi tehtäväksi.

– Olen ylpeä siitä, että olen saanut ohjata Nordeaa läpi suurten muutosohjelmien, mutta nyt haluan tuoda uutta energiaa niiden toteutukseen. Sammon näkökulmasta Torbjörnin nimittäminen Nordean puheenjohtajaksi on oikea tapa organisoida konserni. Pankin puheenjohtajuudesta on tullut lähes kokopäivätyö ja täysipäiväisen johtajan tulisi vastata siitä, Wahlroos perustelee tiedotteessa vetäytymistään Nordean hallinnosta.

Väistyvä Stadigh: Magnusson oli ilmeinen valinta

Stadighin mukaan seuraajasuunnitelma on hahmottunut Sammossa jo jonkin aikaa. Hänen mukaansa Magnusson oli ilmeinen valinta uudeksi konsernijohtajaksi.

– Saavutin eläkeikäni yli kolme vuotta sitten, mutta olen jatkanut tehtävässäni hallituksen pyynnöstä. Nyt on aika siirtyä eteenpäin, Stadigh toteaa tiedotteessa.

Lisäksi Topdanmarkin nimitystoimikunta on ehdottanut torstaina, että Ifin varatoimitusjohtaja Ricard Wennerklint valitaan Topdanmarkin hallituksen puheenjohtajaksi. Hän korvaa Torbjörn Magnussonin, joka jää pois hallituksesta.

Sampo esittelee viime vuoden tulostaan ja nimitysrulettia tiedotustilaisuudesta torstaina iltapäivällä Helsingissä.

Juttua on päivitetty klo 12.13. Juttuun on täydennetty tietoja Sammon johtoon valitusta Torbjörn Magnussonista sekä lisätty Björn Wahlroosin kommentit ja täydennetty jutun kuvitusta.

MAINOS

Kommentoi

Nalle on Wallenbergien valittu hoitamaan suomalaisten varat ruotsalais konsernien käsiin. Kävin juuri lopettamassa Danskebankin tilini ja siirtämässä arvo-osuustilini kotimaiseen pankkiin. Minun pelimerkkini eivät ole Nallen käytettävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnustan, olen uskossa. Uskon Nalleen. Olen uskonut jo monta vuotta. En riittävän monta että olisin tullut rikkaaksi, mutta tarpeeksi että uskoni on syvää ja rikkumatonta.

Aluksi tämä uutinen oli minulle järkytys. Sitten näin kuitenkin vielä pienen valon tämänkin uutisen takana. Nallella on vielä yksi ässä hihassa. Olen tästä varma. Ja se ei liity enää Nordeaan vaan Sampoon. Tai sitten johonkin ihan muuhun. Oli miten oli niin seuraan Nallea. Tarvittaessa syvään päähän ja silmät kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Sampoa mielenkiintoisina aikoina luotsanneille hyvin tehdystä omaisuuden hoidosta ja hyviä eläkepäiviä sitten kun ne alkavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:31
Syötkö luomua näyttääksesi hienostuneelta, varakkaalta ja epäitsekkäältä – Tutkija: "Ihmiset tuntuivat jotenkin kovaäänisesti tuovan esiin luomun suosimistaan"
13:28
Seitsemän Labourin kansanedustajaa eroaa protestiksi Corbynille – Brexit ja antisemitismisyytökset jakavat puoluetta
13:28
Ranska ei halua ottaa vastaan Syyriassa vangittuja Isis-taistelijoita – Trump uhkaa vapauttaa vangit
13:19
Ensimmäinen EU-vaaliennuste: Vanhoille valtapuolueille tulossa tappio – äärioikeiston kannatus kasvaa
11:59
Seiska: Valtio osallistuu sittenkin Matti Nykäsen hautajaiskuluihin
11:43
Mies sai sakkoja väkivaltaan yllyttäneestä Facebook-kirjoittelusta  – hovi ei koventanut rangaistusta syyttäjän vaatimuksesta huolimatta
11:38
Seefeldin MM-kisojen ohjelma – katso milloin Itävallassa hiihdetään ja hypätään mäkeä
75
Keskustelu filippiiniläishoitajista kiehahti – Ulkoministeri Soini syyttää hoitoalan liittojohtajia herjaamisesta
68
Koillismaan hirvikanta romahti – "Hirviä on ammuttu yksinkertaisesti liian paljon"
38
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"
27
STY: Suomella mahdollisuus triplata tuulivoimakapasiteettinsa nopeasti – suurin osa suunnitelluista hankkeista on Pohjois-Pohjanmaalla
22
Isännöintialalla epäillään kartellia – kartelliepäily tutkitaan hiljaisuudessa, jottei todistusaineistoa tuhottaisi
17
Ulkoministeri Soini matkustaa Roomaan ja Vatikaaniin – saa mahdollisuuden tervehtiä Paavia
13
Intialainen 19-vuotias Himanshu Vohra tuli Ouluun treenaamaan putkiasennusta keskelle pakkasia – "Intiassa kukaan ei mene kymmentä kilometriä pyörällä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Maan länsiosassa sekä Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

229 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinka moni uskaltaa väittää, ettei ole miettinyt tuonpuoleista?

Turha miettiä tuonpuoleista, kun kuolema korjaa niin tietoisuus sammuu. Jotkut luulee että kuolema on vain vitsi ja elät... Lue lisää...
Kuolema on lopulline...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image