Talous

Torbjörn Magnusson nimitettiin Sammon johtoon – Björn Wahlroos jää pois Nordean hallituksesta

Björn Wahlroos jatkaa tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Arkistokuva. KUVA: Pekka Lassila
Talous 7.2.2019 10:48 | Päivitetty 7.2.2019 12:13
Taneli Koponen

Wahlroos jatkanee tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Hän kuitenkin luopuu Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta.

Sammon uudeksi konsernijohtajaksi on nimitetty Ifin toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson. Asiasta kertoo tiedotteessaan Sampo Group.

Ruotsalainen Magnusson aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta vuonna 2020. Sammon nykyinen konsernijohtaja Kari Stadigh jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Magnusson nousee myös Ifin hallituksen puheenjohtajaksi ja aloittaa tehtävässään välittömästi. Magnusson on toiminut Ifin johdossa noin 17 vuotta.

Wahlroos jättää Nordean mutta jatkaa Sammon hallituksessa

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos jatkanee tehtävässään. Hän on kuitenkin luopumassa Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta. Magnusson on ehdolla myös Nordean hallituksen puheenjohtajaksi.

– Nordeassa perustukset pankin seuraavaan kehitysvaiheeseen ovat paikallaan. On sekä kunnia että haaste valvoa Nordean tulevaisuudensuunnitelmien toteutusta, sanoo Magnusson Sammon tiedotteessa.

Björn Wahlroos kuvailee pankin puheenjohtajuutta vaativaksi ja aikaa vieväksi tehtäväksi.

– Olen ylpeä siitä, että olen saanut ohjata Nordeaa läpi suurten muutosohjelmien, mutta nyt haluan tuoda uutta energiaa niiden toteutukseen. Sammon näkökulmasta Torbjörnin nimittäminen Nordean puheenjohtajaksi on oikea tapa organisoida konserni. Pankin puheenjohtajuudesta on tullut lähes kokopäivätyö ja täysipäiväisen johtajan tulisi vastata siitä, Wahlroos perustelee tiedotteessa vetäytymistään Nordean hallinnosta.

Väistyvä Stadigh: Magnusson oli ilmeinen valinta

Stadighin mukaan seuraajasuunnitelma on hahmottunut Sammossa jo jonkin aikaa. Hänen mukaansa Magnusson oli ilmeinen valinta uudeksi konsernijohtajaksi.

– Saavutin eläkeikäni yli kolme vuotta sitten, mutta olen jatkanut tehtävässäni hallituksen pyynnöstä. Nyt on aika siirtyä eteenpäin, Stadigh toteaa tiedotteessa.

Lisäksi Topdanmarkin nimitystoimikunta on ehdottanut torstaina, että Ifin varatoimitusjohtaja Ricard Wennerklint valitaan Topdanmarkin hallituksen puheenjohtajaksi. Hän korvaa Torbjörn Magnussonin, joka jää pois hallituksesta.

Sampo esittelee viime vuoden tulostaan ja nimitysrulettia tiedotustilaisuudesta torstaina iltapäivällä Helsingissä.

Juttua on päivitetty klo 12.13. Juttuun on täydennetty tietoja Sammon johtoon valitusta Torbjörn Magnussonista sekä lisätty Björn Wahlroosin kommentit ja täydennetty jutun kuvitusta.

MAINOS

Kommentoi

Nalle on Wallenbergien valittu hoitamaan suomalaisten varat ruotsalais konsernien käsiin. Kävin juuri lopettamassa Danskebankin tilini ja siirtämässä arvo-osuustilini kotimaiseen pankkiin. Minun pelimerkkini eivät ole Nallen käytettävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnustan, olen uskossa. Uskon Nalleen. Olen uskonut jo monta vuotta. En riittävän monta että olisin tullut rikkaaksi, mutta tarpeeksi että uskoni on syvää ja rikkumatonta.

Aluksi tämä uutinen oli minulle järkytys. Sitten näin kuitenkin vielä pienen valon tämänkin uutisen takana. Nallella on vielä yksi ässä hihassa. Olen tästä varma. Ja se ei liity enää Nordeaan vaan Sampoon. Tai sitten johonkin ihan muuhun. Oli miten oli niin seuraan Nallea. Tarvittaessa syvään päähän ja silmät kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Sampoa mielenkiintoisina aikoina luotsanneille hyvin tehdystä omaisuuden hoidosta ja hyviä eläkepäiviä sitten kun ne alkavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
35
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
32
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
21
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
18
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
12
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
9
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa
9
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image