Talous

Toimihenkilöt aloittivat yöllä lakon esimerkiksi Nokialla, Meyerillä, Terrafamella ja Valmetilla – Lakko voi päättyä jo puolenpäivän jälkeen

Lakkoon osallistuu tässä vaiheessa 7 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä. Muun muassa Terrafame Sotkamossa on lakon piirissä. KUVA: Juha Neuvonen
Talous 10.2.2020 10:03
Tanja Nuotio

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry pääsivät sopuun viime yönä. Liittojen hallinnot käsittelevät vielä neuvottelutuloksen tänään puolenpäivän jälkeen, ja lakot voivat päättyä siihen.

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry saivat neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.Asiasta kerrotaan Pron verkkosivuilla.

Yöllä alkanut työnseisaus päättyy, mikäli liittojen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen kokouksissaan maanantaina. Alan neuvottelukunta ja Pron hallitus käsittelevät neuvottelutuloksen tänään noin kello 12.30.

Sopimuksen sisällöstä kerrotaan vasta sitten, kun molempien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen.

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden kahden viikon työnseisaus erikseen nimetyissä yrityksissä alkoi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Työtaistelun piirissä on noin 90 yritystä ja 10 000 toimihenkilöä.

Työnseisaus koskee työvuoroja, jotka alkavat maanantaina 10. helmikuuta keskiyöllä ja 23. helmikuuta kello 23.59 välillä erikseen nimetyissä yrityksissä.

Lakkoon osallistuu tässä vaiheessa 7 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä. Lakko koskee esimerkiksi Nokian, Koneen, Meyer Turun, ABB:n, Terrafamen ja Valmet Automotiven toimihenkilöitä.

Alan työehtosopimuksen piirissä työskentelee noin 22 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus puolestaan antavat maanantaina kello 14:ään mennessä vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen alan työriidassa.

Runsaan viikon kuluttua uhkaava Palvelualojen ammattiliiton PAMin lakko koskisi peräti 50 000 työntekijää. Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla lakko koskisi kaikkia S-ryhmän Prismoja sekä Sipoon ja Keravan logistiikkakeskuksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jaa. AInakin parkkipaikkojen ahtaudesta päätellen Nokian Ruskon toimipisteessä kukaan ei ole jäänyt lakkoon. Että sikäli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko lakkoa siirtää hieman esimerkiksi alkamaan vaikka lauantaina, kun silloin on luvattu pakkasta ja parempaa talvisäätä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eli olisitte hyväksyneet mm kikyn (32h työnantaja yksipuolisesti sopien :) ) ja olemattomat palkankorotukset.
Ottakaapa huomioon asia jota hallitus kaavailee, mm. polttoaineveron korotukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image