Talous

Toimihenkilöt aloittivat yöllä lakon esimerkiksi Nokialla, Meyerillä, Terrafamella ja Valmetilla – Lakko voi päättyä jo puolenpäivän jälkeen

Lakkoon osallistuu tässä vaiheessa 7 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä. Muun muassa Terrafame Sotkamossa on lakon piirissä. KUVA: Juha Neuvonen
Talous 10.2.2020 10:03
Tanja Nuotio

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry pääsivät sopuun viime yönä. Liittojen hallinnot käsittelevät vielä neuvottelutuloksen tänään puolenpäivän jälkeen, ja lakot voivat päättyä siihen.

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry saivat neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.Asiasta kerrotaan Pron verkkosivuilla.

Yöllä alkanut työnseisaus päättyy, mikäli liittojen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen kokouksissaan maanantaina. Alan neuvottelukunta ja Pron hallitus käsittelevät neuvottelutuloksen tänään noin kello 12.30.

Sopimuksen sisällöstä kerrotaan vasta sitten, kun molempien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen.

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden kahden viikon työnseisaus erikseen nimetyissä yrityksissä alkoi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Työtaistelun piirissä on noin 90 yritystä ja 10 000 toimihenkilöä.

Työnseisaus koskee työvuoroja, jotka alkavat maanantaina 10. helmikuuta keskiyöllä ja 23. helmikuuta kello 23.59 välillä erikseen nimetyissä yrityksissä.

Lakkoon osallistuu tässä vaiheessa 7 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä. Lakko koskee esimerkiksi Nokian, Koneen, Meyer Turun, ABB:n, Terrafamen ja Valmet Automotiven toimihenkilöitä.

Alan työehtosopimuksen piirissä työskentelee noin 22 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus puolestaan antavat maanantaina kello 14:ään mennessä vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen alan työriidassa.

Runsaan viikon kuluttua uhkaava Palvelualojen ammattiliiton PAMin lakko koskisi peräti 50 000 työntekijää. Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla lakko koskisi kaikkia S-ryhmän Prismoja sekä Sipoon ja Keravan logistiikkakeskuksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jaa. AInakin parkkipaikkojen ahtaudesta päätellen Nokian Ruskon toimipisteessä kukaan ei ole jäänyt lakkoon. Että sikäli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko lakkoa siirtää hieman esimerkiksi alkamaan vaikka lauantaina, kun silloin on luvattu pakkasta ja parempaa talvisäätä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eli olisitte hyväksyneet mm kikyn (32h työnantaja yksipuolisesti sopien :) ) ja olemattomat palkankorotukset.
Ottakaapa huomioon asia jota hallitus kaavailee, mm. polttoaineveron korotukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image