Talous

Tjäreborgin emoyhtiötä Thomas Cookia uhkaa konkurssi – "Mah­dol­li­ses­sa kon­kurs­si­ti­lan­tees­sa pidetään huolta, että jokainen kotiin matkalta pääsee"

Talous 22.9.2019 21:12
STT

Tjäreborgin emoyhtiötä, brittiläistä matkanjärjestäjää Thomas Cookia uhkaa konkurssi. Thomas Cook on käynyt viikonvaihteessa neuvotteluja Britannian hallituksen ja mahdollisten sijoittajien kanssa, jotta välttäisi konkurssin.

Neuvotteluja seuranneen lähteen mukaan yhtiö ei olisi onnistunut saamaan yksityistä rahaa, joten sen pelastaminen olisi Britannian hallituksen varassa.

Konsernin hallituksen oli määrä olla koolla sunnuntaina iltapäivällä. Sen jälkeen selvinnee, onko tarvittava raha löytynyt. Konserni neuvottelee reilun 200 miljoonan euron rahoituksesta.

Thomas Cookin lomamatkalla on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti 600  000 ihmistä.

Thomas Cookin alkuvuoden tulosta on painanut osittain se, että brexitistä johtunut epävarmuus viivästytti kesälomamatkojen varaamista. Sillä on 600 matkatoimistoa ympäri Britanniaa, ja ne ovat myös kärsineet kovasta kilpailusta nettimyynnin kanssa.

Tjäreborgilla noin 3 500 asiakasta maailmalla

Tjäreborg rauhoittelee nettisivuilla julkaistussa tiedotteessaan asiakkaita sanomalla, että rahoitusneuvottelut eivät tällä hetkellä vaikuta sen järjestämiin matkoihin. Sillä on parhaillaan noin 3  500 asiakasta maailmalla.

Asiakkaiden matkoja suojelee Tjäreborgin mukaan matkapakettilaki ja vakuusrekisteri. Ne suojelevat asiakkaita mahdollisten poikkeustilanteiden osalta.

–  Mahdollisessa konkurssitilanteessa pidetään huolta siitä, että jokainen kyllä kotiin matkalta pääsee, sanoo myyntijohtaja Saana Ruonala Tjäreborgista STT:lle.

Matkustajiin otetaan heti yhteyttä, jos konkurssi tulisi. Jos taas matka on vasta edessä, matkapakettilaki ja vakuusrekisteri takaavat konkurssitapauksessa, että asiakas saa rahat takaisin, Ruonala vakuuttaa.

Ruonala toivoi illalla, että seuraavien 12 tunnin aikana neuvotteluiden etenemisestä Thomas Cookin ja rahoittajien välillä tiedetään enemmän.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

aamu uutisissa firma on konkurssissa ihmettelen vaan miten tuommoinen iso yritys menee konkkaan maaliman laajunen miljoonia ihmisiä lennättää ympäri maalimaa mihin ne rahansa laittaa ,,herrojen taskuun ,,vai santtioihin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattimainen ilmastontuhoaminen ei ole enää kannattavaa. Menneen ajan lentelyt aiheuttavat vain häpeää kaikille osapuolille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentomatkustaminen on suosituimpaa kuin koskaan. On ennustettu, että 2030 tehdään maailmassa 7 miljardia lentomatkaa vuodessa siis tuplasti tällä hetkellä tehtäviin 3,5 miljardiin matkaan nähden. Pikamuoti saastuttaa enemmän kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ottaa päähän, jos varaamamme Madeiran matka vuodenvaihteeseen menee pieleen. Vaikka saisi rahatkin takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Madeira ei nyt kovin kummoinen paikka ole. Portugalin kielinen kanaria. Tilalle vaikkapa Dubai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Madeira luontokohteena aivan mahtava, jota ei voi sanoa Dubaista, jossa kerta riitti. Niin kuin Amerikka, valtavasti autoja ja korkeita rakennuksia ja hiekkaa. Liian kuumaa, kävellä ei pysty. Ainoa ajanviete on hotellissa makaaminen tai ostoskeskuksissa ajan tappaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta lentoliput sinne, minne halvalla pääsee, ja varaa AirBnB:stä majoitus. Hotellin voi kyllä saada todella halvallakin jostain etelästä. Turistirysien ulkopuolella on aina tilaa ja lentokoneissa on varmasti halvalla irtoavia vapaita paikkoja, jos ei kovin tarkkoja vaatimuksia ole. Ilmansuunta ja noin-etäisyys luulisi useimmille riittävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:07
Syömäsä: Zivagon Pincho-perjantai tarjoilee naposteltavaksi tapaksia työviikon päätteeksi
20:02
Heidi Määtällä on kotonaan Pateniemessä on 15 kissaa, joista neljä on hänen omiaan ja loput PoPoPetin pelastamia eläimiä
20:00
Oululainen Raija Väyrynen yllättyi, kun kuuli voittaneensa luontokuvakisassa – innostus kuvaamiseen iski Lapissa
19:53
Kalajoen tytön kasvutarina – Kiia Nousiainen rakentaa määrätietoisesti elämäänsä ja kiekkouraansa
19:34
AC Oulun kausi päättyi tasapeliin – pettymysten kausi toi seitsemännen sijan
19:00
Mitä ihmettä tekee laitoslaulaja? Oululainen Kaisu Leinonen laulaa heleällä äänellään ja laulattaa vanhuksia laitoksissa sekä palvelukodeissa Tilaajille
19:00
Näin kajahtaa laitoslaulajan laulu Kaakkurin palvelukodissa
190
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image