Talous

Terveystalo ostaa yli 230 miljoonalla Attendon ter­veys­pal­ve­lut Suomessa - kaupan toteutuessa ohittaisi koossa Mehiläisen

Kaupan jälkeen Terveystalo olisi suurempi kuin seuraavaksi isoin alan yritys Mehiläinen. KUVA: Heikki WestergÂrd
Talous 17.5.2018 9:09 | Päivitetty 17.5.2018 11:28
STT, Kaleva

Terveystalo tiedottaa ostavansa Attendon terveyspalvelut Suomessa 233 miljoonalla eurolla. Jos Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy kaupan, se toteutuu loppuvuodesta 2018.

Vuoden 2017 tilinpäätöksen perusteella Terveystalon ja Attendon nyt myytävien toimintojen yhteenlaskettu liikevaihto oli 924 miljoonaa euroa. Terveyspalvelualan työntekijöitä yrityksillä on yhteensä 12 000 henkeä.

Kaupan jälkeen Terveystalo on selvästi suurempi kuin alan seuraavaksi isoin yritys Mehiläinen, jonka liikevaihto oli viime vuonna 755 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 6 400 henkeä.

Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen perustelee kauppaa sillä, että Terveystalo saa haltuunsa paljon sellaisia palveluita ja toimipaikkoja, joita sillä ei vielä ole.

Attendo keskittyy jatkossa hoivapalveluihinsa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, kertoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Terveystalo on listattu Helsingin pörssiin. Attendo on listattu Tukholman pörssiin ja sillä on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on aiemmin ilmaissut huolensa suurten terveyspalveluyritysten yhdistymisestä. Sen mukaan alan keskittyminen kaventaa saatavilla olevia vaihtoehtoja ja saattaa vaikuttaa sote-uudistuksen valinnanvapauden täysimääräiseen toteutumiseen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kilpailuviraston on ihan turha kertoa huolestumisistaan. Ainoastaan päätökset ratkaisevat ja perinteinen oligopoli on jälleen saatu maahamme kilpailuviranomaisen myötävaikutuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se hupenee kokoomuksen kehuma valinnanvapaus, koska yksityiset toimivat yhdistyvät aina vaan suuremmiksi toimijoiksi. Saattaa olla, että soten voimaantulovaiheessa yksityisiä terveyspalveluja suuressa mittakaavassa tuottavia yrityksiä on jäljellä vain kaksi ja nämä jakavat markkinat sovussa. Käytännössä tämä tarkoittaisi myös välitöntä asiakasmaksujen nostoa. Kuinkahan huonoksi tämä uusi sote lopulta osoittautuukin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se menee. Lopulta on kaksi toimijaa, -niin kuin kaikilla muillakin toimialoilla pikkuhiljaa. SItten leikisti kilpaillaan.
Suomi on puhtaalle markkinataloudelle aivan liian pieni markkina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se valinnanvapaus ja kustannustensäästö etenee. Tai no sehän oli jo virallisestikin todettu, että lisä miljardeja palaa jo ensimmäisinä vuosina mikäli sote uudistus tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image